Joluś pokaż coś
Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Puk , puk .....
Joluś pokaż coś
Joluś pokaż coś
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Wszystkich w piękny, jesienny, słoneczny poranek. Chociaż moja doba wciąż jest za krótka to dzisiaj postanowiłam, że muszę odpisać przynajmniej we własnym wątku
Zaglądam wciąż do Waszych ogrodów ale to są wizyty bardzo szybkie, bo lotem błyskawicy
nawet nie zawsze mam czas czytać wszystkie posty ale oglądam i zachwycam się każdymi nowymi fotkami i relacjami z moich ulubionych forumowych ogrodów.
igielka78 moje drzewka ku mojej radości w tym roku dość sporo urosły, bo tak prawdę mówiąc przerosły już mnie...więc moja przestrzeń już się buduje. Moje hosty mimo mokrego terenu zawsze szybko przybierają jesienne kolory, bo pali je słoneczko.
Sosenki4 też uwielbiam hortensje za wielkie i okazałe kwiaty i długie kwitnienie. Pięknie się też zasuszyły ich kwiaty, więc będą zdobiły moją kuchnię przez cały rok. Na przyszły rok mam zamiar zakupić jeszcze kilka nowych okazów.
aguniada paprocie w naszym ogrodzie to w większości przypadek ... nie wiem skąd przybyły ale są i rosną. To chyba jakieś zwyczajne okazy
April jesień zawsze szybko do mnie zagląda a to za sprawą palącego słoneczka, które przebarwia na złoto wszystkie liście. A winko na kamieniu...a tak tak z tamtego miejsca fajne widoczki na ogród więc w ramach odpoczynku można się delektować trunkami.
Monia68 dziękuję , to bardzo miłe co piszesz... miłe i budujące. Zapraszam na dzisiejszy spacerek
szyszunia Zaczarowany ogród powiadasz
teraz to on jest chyba "zaniedbany ogród", bo brak czasu mocno daje się we znaki i nawet nie ma kiedy cięć krzewów przeprowadzić , nie mówiąc już o innych obowiązkowych zabiegach
A co do host to większość z nich to zwyczajne okazy ale za to chyba już pełnoletnie. Dostałam je jak zaczęłam tworzyć swój ogród jako "liście ozdobne" i były to już rozrośnięte wieloletnie krzaczory.
babojola witam w naszym ogrodzie
dziękuję za miły wpis i zapraszam ponownie.
mm-complex Danusiu Twoje wpisy zawsze przyprawiają mnie o uśmiech zadowolenia na twarzy i za to bardzo Ci dziękuję. Ja również uwielbiam Wasze włości...
wanda7 też do Ciebie zaglądam i wciąż nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem...
dorcia7 , asia0809 , marpa , E@K66 , dziękuję za przemiłą wizytkę ... tyle ciepłych słów dodaje sił i energii do dalszych działań
asma dziękuję
fajnie , że udało się stworzyć takie kompozycje , które ze sobą współgrają. Cieszę się ,że jest to zauważalne
Lukrecja też wciąż stosuję znaną nam metodę "codziennie po godzince" ale zajęć tyle, że i tych godzinek już brakuje... jak tu znaleźć inne rozwiązanie? Miewam chwile zwątpienia ... że jakoś nijak w moim ogrodzie ... ale kiedy czyta się takie miłe wpisy to jestem dumna z tego co mam. Dziękuję
agatka123 no i tak... na początku posta obiecałam poprawę ... a tu jak grom z jasnego nieba... nowe obowiązki mnie zasypały i zaś nie ma szans na spacer z aparatem po ogrodzie
Pozdrawiam i obiecuję choć ze dwie fotki z dzisiejszego ogrodu
igielka78 moje drzewka ku mojej radości w tym roku dość sporo urosły, bo tak prawdę mówiąc przerosły już mnie...więc moja przestrzeń już się buduje. Moje hosty mimo mokrego terenu zawsze szybko przybierają jesienne kolory, bo pali je słoneczko.
Sosenki4 też uwielbiam hortensje za wielkie i okazałe kwiaty i długie kwitnienie. Pięknie się też zasuszyły ich kwiaty, więc będą zdobiły moją kuchnię przez cały rok. Na przyszły rok mam zamiar zakupić jeszcze kilka nowych okazów.
aguniada paprocie w naszym ogrodzie to w większości przypadek ... nie wiem skąd przybyły ale są i rosną. To chyba jakieś zwyczajne okazy
April jesień zawsze szybko do mnie zagląda a to za sprawą palącego słoneczka, które przebarwia na złoto wszystkie liście. A winko na kamieniu...a tak tak z tamtego miejsca fajne widoczki na ogród więc w ramach odpoczynku można się delektować trunkami.
Monia68 dziękuję , to bardzo miłe co piszesz... miłe i budujące. Zapraszam na dzisiejszy spacerek
szyszunia Zaczarowany ogród powiadasz
A co do host to większość z nich to zwyczajne okazy ale za to chyba już pełnoletnie. Dostałam je jak zaczęłam tworzyć swój ogród jako "liście ozdobne" i były to już rozrośnięte wieloletnie krzaczory.
babojola witam w naszym ogrodzie
mm-complex Danusiu Twoje wpisy zawsze przyprawiają mnie o uśmiech zadowolenia na twarzy i za to bardzo Ci dziękuję. Ja również uwielbiam Wasze włości...
wanda7 też do Ciebie zaglądam i wciąż nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem...
dorcia7 , asia0809 , marpa , E@K66 , dziękuję za przemiłą wizytkę ... tyle ciepłych słów dodaje sił i energii do dalszych działań
asma dziękuję
Lukrecja też wciąż stosuję znaną nam metodę "codziennie po godzince" ale zajęć tyle, że i tych godzinek już brakuje... jak tu znaleźć inne rozwiązanie? Miewam chwile zwątpienia ... że jakoś nijak w moim ogrodzie ... ale kiedy czyta się takie miłe wpisy to jestem dumna z tego co mam. Dziękuję
agatka123 no i tak... na początku posta obiecałam poprawę ... a tu jak grom z jasnego nieba... nowe obowiązki mnie zasypały i zaś nie ma szans na spacer z aparatem po ogrodzie
Pozdrawiam i obiecuję choć ze dwie fotki z dzisiejszego ogrodu
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, fajnie, że zajrzałaś i jak piszesz zaglądasz też do naszych ogrodów/ mój pagór. Wzięłam sobie do serca Twoją maksymę i pracuję "codziennie po godzince", więcej nie mogę, bo ciemno się robi. ALe efekty widać, więc zajrzyj jak możesz.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Cieszę sie że słowa dodają ci energii ,ale w pełni na nie zasłużyłaś ,ogród jest przepiękny.
Mam dość miejsca do zagospodarowania ale nie mam pomysłu,spacery po twoim ogrodzie raz za razem dodają mi nowej weny twórczej.Dzięki ci za to.
Mam dość miejsca do zagospodarowania ale nie mam pomysłu,spacery po twoim ogrodzie raz za razem dodają mi nowej weny twórczej.Dzięki ci za to.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zachęcona Twoimi opowieściami jak łatwo
formować żywotniki spróbowałam i jestem z tego baaardzo zadowolona. Uwieczniłam oczywiście efekty końcowe na zdjęciach 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Joluś złotko
Ja tu czekam na pięknie przebarwione jesiennym słonkiem krajobrazy ...wracaj szybciutko i pozwól sie zachwycać Twoim rajem
Buziaki!!
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, pokaż nam ogród w jesiennej odsłonie 
- jola1010

...
- jola1010

A z racji tego ,że nie wiem kiedy znajdę czas na następne fotki to zapraszam jeszcze na mały spacerek:

Pozdrawiam

Pozdrawiam
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu cudne zakątki pokazujesz
twój ogród to prawdziwe arcydzieło kursztu ogrodniczego....stworzyliście prawdziwy raj na ziemi. Mogłabym siedzieć godzinami w Waszym cudnym skrawku ziemii. Pozdrawiam 
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Oj Jolu długo czekałam na ten pokaz
Powiedz mi Ty sie nie przejmujesz wyglądem host,bo ja jako początkujący miłośnik tych roślinek zaczęłam panikować i pryskać na te żółte pozwijane listki i je wycinać.Widzę że u Ciebie podobnie się mają to chyba norma
Powiedz mi Ty sie nie przejmujesz wyglądem host,bo ja jako początkujący miłośnik tych roślinek zaczęłam panikować i pryskać na te żółte pozwijane listki i je wycinać.Widzę że u Ciebie podobnie się mają to chyba norma
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jolu, piękne barwy jesieni u Ciebie 
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Pięknie u Ciebie..Zdradź proszę z czego te pajęczynki robisz?
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, jesień u ciebie jest piękna!
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Puk ,puk Jolu czekam na nowe fotki,nie skomp nam jesiennych zdjęć twojego pięknego ogrodu juz tak niewiele nam zostało a potem zima,zima,zima