Ogród zwkwiat
Re: Ogród zwkwiat
Witam
Nie wiem Zosiu jak Ty, ale ja tęsknię już za działką. By już posiedzieć dłużej tak i porozmawiać z kwiatkami. Teraz gdy jeszcze jest zima, mam tylko doniczkowe i patrzę jak rozkwitają mi hipeastrum i kwitną fiołki i rosną kaktusy zostawione na zimę w domu.

- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jarzmianka uroku dodaje
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Elu, witam Cię, oczywiście tak jak Ty i ja tęsknię za wiosną a tu zimę zapowiadają. No i dobrze. Tylko żeby trochę śniegu spadło i przykryło roślinki aby nie wymarzły,
Tosiu, na pewno tak jest jak mówisz, posadzę w tym roku,
Patkaza, prawdopodobnie za dużo podlewasz, beniaminki nie lubią wilgoci a szczególnie "mokrych nóg". Jak tylko mi się uda je przelać, zaraz liście na podłodze. Podlewam nawet rzadziej niż 1 raz na tydzień.
Tosiu, na pewno tak jest jak mówisz, posadzę w tym roku,
Patkaza, prawdopodobnie za dużo podlewasz, beniaminki nie lubią wilgoci a szczególnie "mokrych nóg". Jak tylko mi się uda je przelać, zaraz liście na podłodze. Podlewam nawet rzadziej niż 1 raz na tydzień.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Zosiu piękny świerczek , piszesz jaśniejszy od dołu, czy to świerk serbski? Uwielbiam iglaki o skośnie ustawionych do góry gałęziach, chciałbym takiego mieć w ogrodzie. Kolekcja fikusów ładna, ten u góry ma postrzępione końce liści? Wzorzysty też ładniutki, mam ale inaczej pokolorowany (Twój przypomina zadrzewnię, którą mam na oku) ciemnozielony - tradycyjny, ładnie kontrastuje.

To jeśli można ja tez poproszęTosia1 pisze:Zosiu Jarzmianka, to piękna roślinka. Kwiatki ma takie z perełkami. U mnie rośnie w słońcu i pięknie komponuje się z różami. Na PW podam Ci, gdzie można ją tanio kupić.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- zwkwiat

Olu, nie mam pojęcia jaki to świerk. Mój mąż jak coś kupi to nigdy do domu nie przywiezie nazwy tylko samą roślinę.
Igły na dosyć miękkie podobne do jodły, od spodu odcień srebrzysty z wierzchu ładna soczysta zieleń. Szyszki małe.
Roza 333 dzięki za odwiedziny, czasem odwiedzam i Twój ogród i wiem co się u Was dzieje.
Igły na dosyć miękkie podobne do jodły, od spodu odcień srebrzysty z wierzchu ładna soczysta zieleń. Szyszki małe.
Roza 333 dzięki za odwiedziny, czasem odwiedzam i Twój ogród i wiem co się u Was dzieje.
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Świerk przepiękny, zacznę szukać, chciałabym od razu taki duży jak Twój
Pierwsze moje roślinki w ogrodzie tez pozostają bez nazwy
Moje dwa beniaminki o pstrokatych liściach nie przeżyły przeprowadzki, a raczej sponiewierania przez kilka m-cy w garażu. Bardzo je lubiłam.
A u nas pada śnieg
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- zwkwiat

Helenko, aby nie być gołosłowną - u nas też - troszkę
Robiąc zdjęcia witrażykom uwieczniłam dzisiejszy śnieżek. Pogoda do niczego. Strasznie wieje.
Szkoda że straciłaś takie ładne kwiaty, ale one bardzo łatwo się ukorzeniają. Wkładasz do wody gałązki, zmieniać należy wodę często, aby nie wytworzyły się glony. Po jakimś czasie puszczają korzonki.
Jak masz gałązki równe / wysokość, grubość/ to możesz pleść w warkocz / oba zielone mam tak splecione/, ale podcinasz gałązki coraz wyżej. Taki warkocz możesz pleść wysoko o ile masz cierpliwość.

Robiąc zdjęcia witrażykom uwieczniłam dzisiejszy śnieżek. Pogoda do niczego. Strasznie wieje.
Szkoda że straciłaś takie ładne kwiaty, ale one bardzo łatwo się ukorzeniają. Wkładasz do wody gałązki, zmieniać należy wodę często, aby nie wytworzyły się glony. Po jakimś czasie puszczają korzonki.
Jak masz gałązki równe / wysokość, grubość/ to możesz pleść w warkocz / oba zielone mam tak splecione/, ale podcinasz gałązki coraz wyżej. Taki warkocz możesz pleść wysoko o ile masz cierpliwość.

- jacekbielsko

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny witrażyk
A u mnie zima już na całego 
- zwkwiat

Wiem, wiem, właśnie od Ciebie wróciłam. Piękną masz zimę.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Czy to nie przypadkiem stan swojego zdrowia,zawdzięczasz "tej zimie" .......kuruj się
domowymi sposobami 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosiu, śliczne rękodzieła
Masz ogromny talent, w sam raz na zimowe wieczory. W sezonie ten talent, jak widać, przelewasz na ogród.
Pozdrawiam Hala
- zwkwiat

Lodziu, nie zawsze jest to skuteczne lekarstwo, a i przyczyna też nie zimowa. Dzięki za troskę.
Halinko, lubię zajmować się tym w zimowe wieczory, a latem pracą w ogrodzie, co ja mówię ogród zabiera 3/4 roku.
Halinko, lubię zajmować się tym w zimowe wieczory, a latem pracą w ogrodzie, co ja mówię ogród zabiera 3/4 roku.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Zosiu żeby nie było glonów wrzuca się węgiel ,taki na rozstrój żołądka
Śliczne witrażyki
Mnie też się zmarnował taki duży beniamin ,ale ja chyba kupiłam chorego, widać było po listkach