Podlewanie w taką zimną porę nie jest przyjemne....
Ale właśnie zaczęło u mnie padać
 Czego i Tobie serdecznie życzę

Ale to straszny pieszczoch, musi być wszędzie tam gdzie rodzinka
 Ale to straszny pieszczoch, musi być wszędzie tam gdzie rodzinka  

czasami myślę, że bies, szczególnie jak  nie chce się posłuchać i ucieka na ulicę
 czasami myślę, że bies, szczególnie jak  nie chce się posłuchać i ucieka na ulicę   

Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś, zapraszam serdecznie, kiedy tylko masz ochotę
  Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś, zapraszam serdecznie, kiedy tylko masz ochotę  
  Miło mi gościć Panią Prezes lubelskiego spotkania
 Miło mi gościć Panią Prezes lubelskiego spotkania  
   Mam nadzieję, ze na którymś z następnych spotkamy się w realu
 Mam nadzieję, ze na którymś z następnych spotkamy się w realu  

popadało rano, a teraz znów cudne słoneczko
  popadało rano, a teraz znów cudne słoneczko    
  bardzo miło mi Cię gościć w moim ogródku, ja też do Twojego już kilka razy zaglądałam
 bardzo miło mi Cię gościć w moim ogródku, ja też do Twojego już kilka razy zaglądałam  
  ale mam nadzieję, że w wiosenno-letnim czasie uda się to nadrobić
    ale mam nadzieję, że w wiosenno-letnim czasie uda się to nadrobić  

i roślinki nadal wołają pić
 i roślinki nadal wołają pić   ale mam nadzieję, że to był dopiero początek i jeszcze solidnie popada....
  ale mam nadzieję, że to był dopiero początek i jeszcze solidnie popada.... 

Mam nadzieję, że jeszcze popada  ....
 Mam nadzieję, że jeszcze popada  .... To mój wielki ogrodowy pomocnik, wszędzie gdzie pracuję tam i on pomaga, koty zresztą tak samo
 To mój wielki ogrodowy pomocnik, wszędzie gdzie pracuję tam i on pomaga, koty zresztą tak samo  
  Ale przyjaciele wielcy, jedza z jednej miski i pies często dzieli się swoim legowiskiem z kotem
 Ale przyjaciele wielcy, jedza z jednej miski i pies często dzieli się swoim legowiskiem z kotem 

kocurka też
 kocurka też

- zazdraszczam pozytywnie
  - zazdraszczam pozytywnie 
 I rośliny zyskały trochę wody
 I rośliny zyskały trochę wody  Słońce momentami świeciło dziś i u mnie, ale tu już zimnica.... rękawiczki i szalik obowiązkowe !
 Słońce momentami świeciło dziś i u mnie, ale tu już zimnica.... rękawiczki i szalik obowiązkowe !