A w jakim Twoja jest wieku?
Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
No piękna, i kwiaty i liście. Moja ma liście jasne z zielonymi nerwami
Pozdrawiam - BabajAGA
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączę się do zachwytów nad twoimi różami. JA osobiście najbardziej lubię białe i różowe. Ta twoja Bonica jest przepiękna. U mnie niestety co roku wszystkie chorują na plamistość oraz atakowane są przez skoczki. Ale ja walkę podejmuję na nowo z każdym kolejnym sezonem. Kilka dni temu, zmotywowana zdjeciami z tego forum, dokupiłam róże żółte (w tym Peace i Tivoli 150) oraz białe i już je posadziłam. Pozdrawiam serdecznie.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Jak na taką jesień to wygląda dziarsko i świeżo ta róża
Ale Boniki chyba tak mają ogólnie.
A jak trzyma się przesadzony Pilgrimek?
Ale Boniki chyba tak mają ogólnie.
A jak trzyma się przesadzony Pilgrimek?
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Na chwile [przymusowo] spuściłam z oka rozczochrany a TU
Mniejsza o przymrożone róże[ ta w cukrze nawet apetyczna]............pażdziernikowa pora ujawnia wszystkie talenty ogrogników
A jak sie miewa dziurawiec krzewiasty?Mój coś marnie kwitł w tym sezonie ale wyrósł i właśnie sie przebarwia
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale Ty masz piękną tą Jasminę
Po co ja tu dziś zaglądałam
Po co ja tu dziś zaglądałam
-
adrian90
- 100p

- Od: 16 paź 2010, o 16:42
Piękne róże, bardzo zadbane i zdrowe a te kwiaty - cud miód. Sam na wiosnę będę robił rabatę różaną i mam gdzie zaglądać i podpatrywać
Także chwalę Cię za te róże i cały ogród. U ciebie w ogóle nie widać jesieni a po trawniku to już naprawdę.

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani 
Dla wszystkich coś naprawdę pysznego i zdrowego

Abstrahując od naprawdę fajnego smaku, czyż to nie jest ozdobna roslinka? Chyba w przyszlym roku powtykam sadzonki jarmużu tu i ówdzie w rabatki kwiatowe
Tralaluszku
moja Jasmina sadzona była rok temu, z nagim korzeniem. Zachwyciła mnie na zdjeciach i muszępowiedzieć, że jest naprawdę piękna, taka subtelna, zwiewna...
Wando, powiem Ci, że i u mnie skoczki żerują po trosze, ale jakoś nigdy nie mam serca (czytaj: chęci) ich tępić. Jakoś tak dziwnie jest, że atakują tylko niektóre odmiany. Na czele z Flammentanz...
A tej na przykład nie

Dla wszystkich coś naprawdę pysznego i zdrowego

Abstrahując od naprawdę fajnego smaku, czyż to nie jest ozdobna roslinka? Chyba w przyszlym roku powtykam sadzonki jarmużu tu i ówdzie w rabatki kwiatowe
Tralaluszku
Wando, powiem Ci, że i u mnie skoczki żerują po trosze, ale jakoś nigdy nie mam serca (czytaj: chęci) ich tępić. Jakoś tak dziwnie jest, że atakują tylko niektóre odmiany. Na czele z Flammentanz...
A tej na przykład nie

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka

CD 
Adrianie, dzięki, i witaj w moim wątku
Co do rabat rózanych, to chyba jednak mój ogród wzorem nie jest - ja mam rabaty mieszane, dość spontanicznie obsadzane
, które w dodatku co rok sie zmieniają, bo lubię eksperymenty z roslinami jednorocznymi.
Oliwko, Pielgrzym jakoś sie trzyma. Podobnie, jak Pink Groot., którą w tym roku potraktowałam jeszcze gorzej...obiecuję im solennie, że są już na miejscu docelowym, a jeśli tę obietnicę złamię, to niech mnie Moderatorzy z forum wypędzą ;-)
Aniu, to Ty nie masz Jasminy, naprawdę? Hmmmm....
Agato
jak dobrze, że bywasz i wpadasz
Wiesz co, że mój dziurawiec poszedł za płot...wkurzył mnie tym, że na jeden kwiat czekałam i czekałam, a on na drugi dzień opadl....
Ale wiecie, że wiosna idzie, nie?

Adrianie, dzięki, i witaj w moim wątku
Oliwko, Pielgrzym jakoś sie trzyma. Podobnie, jak Pink Groot., którą w tym roku potraktowałam jeszcze gorzej...obiecuję im solennie, że są już na miejscu docelowym, a jeśli tę obietnicę złamię, to niech mnie Moderatorzy z forum wypędzą ;-)
Aniu, to Ty nie masz Jasminy, naprawdę? Hmmmm....
Agato
Ale wiecie, że wiosna idzie, nie?

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Stokrociu, i chwała Ci za to, że lubisz eksperymenty z jednorocznymi, bo gdzie by człek nacieszył oczy takimi na przykład lwimi paszczkami, jak nie u Ciebie!
Ale widzę, że pierwiosnki też jakimś eksperymentom poddałaś, w genotypie chyba pogrzebałaś, bo proszę,kwitnie! Zmodyfikowałaś genetycznie pierwiosnka!
Bierz się teraz za inne byliny, bo u mnie już nic nie kwitnie! 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj kochana!. Przesyłka doszła wczoraj, Piękna, jeszcze raz ci dziękuję. Już posadzona, prezentuje się cudownie
Wiosna idzie powiadasz? No idzie tylko po drodze jeszcze ją zima wyprzedza
Wiosna idzie powiadasz? No idzie tylko po drodze jeszcze ją zima wyprzedza
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jarmuż naprawdę dorodny, co prawda dawno miałam w ogrodzie ale jest bardzo dekoracyjny, w tym roku żałuję nie posiałam kapusty ozdobnej, tworzy piękne rozety różane, a biała jest wyjątkowa, dodam jeszcze że zauważyłam ślimaki w niej nie gustują, gratuluję
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
To duże z tyłu to jest jarmuż?
No popatrz, całkiem przystojny
No popatrz, całkiem przystojny
- 100krotka

Witamy niedzielnie, odpoczynkowo, i luzacko 

Sobotę spędziłam pracowicie, bo na dość wyczerpujacym szkoleniu, ale jednak nie aż tak długim, żeby nie mogna było tego i owego poprzesadzać
Ale efekty tego przesadzania będą widoczne dopiero w przyszłym roku, ech...
Aniu, przystojny i smaczny. Polecam
Taro - a u mnie tę kapustę ozdobną jednak ślimaki ozdobiły jakimśwzorkiem
Dorokto, cieszę się. Prawda, że przepiękna? Mało znana roślinka, a z takim potencjałem...podobnie, jak świdośliwa, której skromne resztki przedstawiam poniżej

Martuś, jak to byliny nie kwitną? A jak Ci wciskałam marcinki, to mówiłąś, że nie lubisz ;-)

Przesyłam troszke jesiennych widoczków:

Sobotę spędziłam pracowicie, bo na dość wyczerpujacym szkoleniu, ale jednak nie aż tak długim, żeby nie mogna było tego i owego poprzesadzać
Ale efekty tego przesadzania będą widoczne dopiero w przyszłym roku, ech...
Aniu, przystojny i smaczny. Polecam
Taro - a u mnie tę kapustę ozdobną jednak ślimaki ozdobiły jakimśwzorkiem
Dorokto, cieszę się. Prawda, że przepiękna? Mało znana roślinka, a z takim potencjałem...podobnie, jak świdośliwa, której skromne resztki przedstawiam poniżej

Martuś, jak to byliny nie kwitną? A jak Ci wciskałam marcinki, to mówiłąś, że nie lubisz ;-)

Przesyłam troszke jesiennych widoczków:

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
x-d-a
100krotko, powiedz mi kochana, co Ty robisz z tym jarmużem, oprócz podziwiania go?
Ja miałam w zeszłym roku i jedyne co mi się udało z nim zrobić, to użyć jak zielona ozdobę na talerzu z wędlinami...
Ja miałam w zeszłym roku i jedyne co mi się udało z nim zrobić, to użyć jak zielona ozdobę na talerzu z wędlinami...
- 100krotka

Dalu - to samo, co można robić ze szpinakiem
W tamtym tygodniu zrobiłam zapiekankę z ziemniaków i róznych warzyw, miedzy innymi jarmużu. Jutro może zrobię nadzienie do pierogów z jarmużem i fetą. Przepisów jest mnóstwo w Internecie, właśnie niedawno wygrzebałam co nieco. Ponoć można go po prostu opanierować w jajku i bułce i usmażyć, ale tego nie próbowałam.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka