Łan kann prędzej mogę mieć ,i po co ją porozrzucałam po ogrodzie
 ,miałabym łan
 ,miałabym łan  

,miałabym łan
 ,miałabym łan  

Obserwując te w starym ogrodzie widzę, że im starsze tym ładniejsze. Chociaż są mocno cięte.
  Obserwując te w starym ogrodzie widzę, że im starsze tym ładniejsze. Chociaż są mocno cięte. 
  Jakoś tak wyszło (albo nie wyszło)
 Jakoś tak wyszło (albo nie wyszło) Hebe zakwitła ale mizernie - 1-2 kiście kwiatów
 Hebe zakwitła ale mizernie - 1-2 kiście kwiatów  I nie wiem, co źle robię.
 I nie wiem, co źle robię.
 Kanny niesamowicie wyglądają w takiej ilości, a hortensja cudo
 Kanny niesamowicie wyglądają w takiej ilości, a hortensja cudo  

One wcale tak wolno nie rosną.
  One wcale tak wolno nie rosną.  Obcinam tylko przemarzłe pędy.
 Obcinam tylko przemarzłe pędy. 

Tylko w dużych założeniach ogrodowych można sadzić więcej kann i w starym ogrodzie to się udaje
 Tylko w dużych założeniach ogrodowych można sadzić więcej kann i w starym ogrodzie to się udaje  
  Ale miło mi, że dostrzegasz urok śląskiego ogrodu
 Ale miło mi, że dostrzegasz urok śląskiego ogrodu  Tamte hortensje mają po 10-15 lat, dlatego piszę, że może się nie dochowam takich starych tutaj. Próbowałem jednej dobrać się do korzeni. Z piłą nie ma co - jak u drzewa.
 Tamte hortensje mają po 10-15 lat, dlatego piszę, że może się nie dochowam takich starych tutaj. Próbowałem jednej dobrać się do korzeni. Z piłą nie ma co - jak u drzewa.

A co to za krzew "palmowaty"na drugiej fotce?
 A co to za krzew "palmowaty"na drugiej fotce?
 ,obiecałam sobie,że jak w tym roku nie zakwitnie to ją wywalę ,no i nie zakwitła,
 ,obiecałam sobie,że jak w tym roku nie zakwitnie to ją wywalę ,no i nie zakwitła, .Ja jej nie wyrzucę,ale przeniosę gdzieś w kąt
 .Ja jej nie wyrzucę,ale przeniosę gdzieś w kąt  .
 .

Dobra, będę czekał na dorodne hortensje
 Dobra, będę czekał na dorodne hortensje  Najważniejsze, że już rosną
 Najważniejsze, że już rosną  

Nigdy tego nie robię (różnica w kwitnieniu niewielka)
 Nigdy tego nie robię (różnica w kwitnieniu niewielka)
 Takie ogrody lubię - dojrzałe, bujne, z mnóstwem dorodnych roślinek i łanami kwitnących, kolorowych kwiatów :P
  Takie ogrody lubię - dojrzałe, bujne, z mnóstwem dorodnych roślinek i łanami kwitnących, kolorowych kwiatów :P