Łan kann prędzej mogę mieć ,i po co ją porozrzucałam po ogrodzie
Nowy ogród Jacka 2010
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010
Ja też nie dorobię się takiej hortensji,prędzej ją wykopię
,miałabym łan

- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jacku
Super widoki, piękny kwiatowy melanż
Wspaniała hortensja, starych ogrodów nic nie przebije.
Zawsze się mijamy na tym Śląsku hihi
Super widoki, piękny kwiatowy melanż
Wspaniała hortensja, starych ogrodów nic nie przebije.
Zawsze się mijamy na tym Śląsku hihi
Witaj Jacku dziękuję za fotkę, hebe to rzeczywiście piękny duży krzew, czy w tym roku już kwitła? Wycieczkę miałeś wspaniałą, było co podziwiać, piękne kompozycje kwiatowe. Twój stary ogród jest również piękny i kolorowy. Hortensja olbrzym a ilość kanny imponująca.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, nie wykopuj hortensji
Obserwując te w starym ogrodzie widzę, że im starsze tym ładniejsze. Chociaż są mocno cięte.
Kanny mają optymalne warunki przechowywania i dzięki temu jest ich coraz więcej (pomimo iż co roku się rozdaje)
Agnieszko, tak - stare ogrody są niedoścignione, choć ja bym w moim starym dołożył starań, by wszystkie rośliny odpowiednio wyeksponować. Ale nie ja tam rządzę
Na Dolnym Śląsku spotkałem się tylko z Mariolką i to w - centrum handlowym
Jakoś tak wyszło (albo nie wyszło)
Irenko, dziękuję
Hebe zakwitła ale mizernie - 1-2 kiście kwiatów
I nie wiem, co źle robię.
Kanny mają optymalne warunki przechowywania i dzięki temu jest ich coraz więcej (pomimo iż co roku się rozdaje)
Agnieszko, tak - stare ogrody są niedoścignione, choć ja bym w moim starym dołożył starań, by wszystkie rośliny odpowiednio wyeksponować. Ale nie ja tam rządzę
Na Dolnym Śląsku spotkałem się tylko z Mariolką i to w - centrum handlowym
Irenko, dziękuję
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku piękne widoki nam serwujesz
Kanny niesamowicie wyglądają w takiej ilości, a hortensja cudo 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlaczego nie mielibyście się dochować takiej hortensji?
One wcale tak wolno nie rosną.
Ja mam wprawdzie już dość długo, ale wydaje mi się, ze nie czekałam dłuzej niż 3 lata nat, zeby krzaki nabrały masy
Obcinam tylko przemarzłe pędy.
Jacku, ta ścieżka to moja, tylko w powiększeniu
Jestem chora z wrażenia, jak oglądam takie sciezki, ale niestety takich duzych kamieni u nas nie ma
Twój śląski ogród natomiast nie ustępuje urodą miejscom, które pokazałeś. Nie widziałam tych zdjęć wiele, ale te które zobaczyłam, bardzo zapadły mi w pamięć!
Ja mam wprawdzie już dość długo, ale wydaje mi się, ze nie czekałam dłuzej niż 3 lata nat, zeby krzaki nabrały masy
Jacku, ta ścieżka to moja, tylko w powiększeniu
Jestem chora z wrażenia, jak oglądam takie sciezki, ale niestety takich duzych kamieni u nas nie ma
Twój śląski ogród natomiast nie ustępuje urodą miejscom, które pokazałeś. Nie widziałam tych zdjęć wiele, ale te które zobaczyłam, bardzo zapadły mi w pamięć!
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Widoczki z podróży piękne...
A takiej hortensji to i ja chyba się nie dorobię...cudna jest...a moja jeszcze taka mała
Łan kan...wygląda fantastycznie...ja mam jedną...kupiłam na próbę w tym roku...i spodobała mi się...
...czuję że w następnym roku będzie więcej
Miłego dnia Jacku
A takiej hortensji to i ja chyba się nie dorobię...cudna jest...a moja jeszcze taka mała
Łan kan...wygląda fantastycznie...ja mam jedną...kupiłam na próbę w tym roku...i spodobała mi się...
...czuję że w następnym roku będzie więcej
Miłego dnia Jacku
- JacekP

Agnieszko, dziękuję
Tylko w dużych założeniach ogrodowych można sadzić więcej kann i w starym ogrodzie to się udaje
Izo, takie porównania mnie zawstydzają
Ale miło mi, że dostrzegasz urok śląskiego ogrodu
Tamte hortensje mają po 10-15 lat, dlatego piszę, że może się nie dochowam takich starych tutaj. Próbowałem jednej dobrać się do korzeni. Z piłą nie ma co - jak u drzewa.
Grażynko, dziękuję. Kanny polecam i jakbyś chciała takie pospolite (wysokie o małych kwiatach), podzielę się.
Co do hortensji, to przymierzam się do nich. Posadziłem sporo białych ogrodowych, ale zanim to urośnie.....
Ponieważ śląski ogród przypadł Wam do gustu, ośmielam się wkleić jeszcze kilka zdjęć:

Izo, takie porównania mnie zawstydzają
Grażynko, dziękuję. Kanny polecam i jakbyś chciała takie pospolite (wysokie o małych kwiatach), podzielę się.
Co do hortensji, to przymierzam się do nich. Posadziłem sporo białych ogrodowych, ale zanim to urośnie.....
Ponieważ śląski ogród przypadł Wam do gustu, ośmielam się wkleić jeszcze kilka zdjęć:

-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku ogród jest piękny, takie hortensje to moje marzenie. I co to za pisanie, że się nie doczekasz hortensji 10-15 letnich ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jacku ogród Śląski piękny i dojrzały
A co to za krzew "palmowaty"na drugiej fotce?
Jacku Świetnie prezentują się jesienne rabaty w śląskim ogrodzie, a do Pietrzykowic to muszę się koniecznie wybrać. Mają tam ciekawą ofertę bylin?
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Jacku moja Hortensja,a właściwie tam posadziłam razem kilka ,to ogromny krzaczor,
ale ja chcę kwiatów
,obiecałam sobie,że jak w tym roku nie zakwitnie to ją wywalę ,no i nie zakwitła,
czyżbym nie miała dotrzymać słowa
.Ja jej nie wyrzucę,ale przeniosę gdzieś w kąt
.
Oj gdybym nie rozdała część kann wiosną(już podpędzone) i posadziła je wszystkie razem to miałabym większy łan jak w tym ogrodzie śląskim
ale ja chcę kwiatów
czyżbym nie miała dotrzymać słowa
Oj gdybym nie rozdała część kann wiosną(już podpędzone) i posadziła je wszystkie razem to miałabym większy łan jak w tym ogrodzie śląskim
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku naprawdę pięknie, śląski ogród jest bardzo dojrzały , wspaniale rozrośnięty i ukwiecony. Cudownie porozrastane kwitnące byliny. Jednoroczne roślinki dodają mu jeszcze czaru swoimi kolorkami . po prostu pięknie 
- JacekP

Moniko, dzięki
Dobra, będę czekał na dorodne hortensje
Najważniejsze, że już rosną
Grażynko, ta palmowata roślina to słonecznik wierzbolistny - najwyższa bylina w moim ogrodzie
Adam, szkółka w Pietrzykowicach (nr5) mała, taka przydomowa ale warto tam zajrzeć. Kupiłem tam konwalnika, funkię 'Sum&Substance', wiśnię ozdobną (biała, pełna) i kalinę (chyba bodnantenska) i zapłaciłem - 21zł(!). Można znaleźć coś ciekawego za niewielkie pieniądze
Halinko, może przeniesienie hortensji w kąt okaże się sukcesem i doczekasz się pięknych kwiatów
Podziwiam Cię, że podpędzasz taką ilość kann
Nigdy tego nie robię (różnica w kwitnieniu niewielka)
Agness, sam się ucieszyłem z tego "niższego piętra" pod kannami, które tworzą cynie, aksamitki, niskie dalie i nie wiem, co tam jeszcze. Ten pomysł udał się mojej mamie
Grażynko, ta palmowata roślina to słonecznik wierzbolistny - najwyższa bylina w moim ogrodzie
Adam, szkółka w Pietrzykowicach (nr5) mała, taka przydomowa ale warto tam zajrzeć. Kupiłem tam konwalnika, funkię 'Sum&Substance', wiśnię ozdobną (biała, pełna) i kalinę (chyba bodnantenska) i zapłaciłem - 21zł(!). Można znaleźć coś ciekawego za niewielkie pieniądze
Halinko, może przeniesienie hortensji w kąt okaże się sukcesem i doczekasz się pięknych kwiatów
Podziwiam Cię, że podpędzasz taką ilość kann
Agness, sam się ucieszyłem z tego "niższego piętra" pod kannami, które tworzą cynie, aksamitki, niskie dalie i nie wiem, co tam jeszcze. Ten pomysł udał się mojej mamie
-
x-d-a
Jacku, no,no ! przepiękny ogród
Takie ogrody lubię - dojrzałe, bujne, z mnóstwem dorodnych roślinek i łanami kwitnących, kolorowych kwiatów :P
Pokazuj, proszę, więcej takich widoczków :P
Pokazuj, proszę, więcej takich widoczków :P