Zieleń to życie-zielono mi - evluk
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu jakże u Ciebie jest ślicznie - z dna na dzień coraz pięknie. Jestem pełna podziwu bo Twój ogród ma wspaniały urok.
Ten fioletowy mieczyk jest porażony przez wciornastki. W przyszłym roku przed sadzeniem cebul namocz je w środku do zaprawiania nasion o działaniu owadobójczym. Przekwitłe kwiatostany najlepiej spalić i w żadnym wypadku nie dawać ich na kompost. Ja mam podobny problem z około 50 cebulami mieczyków, wszystkie są zgryzione i nie mam się nawet czym na forum pochwalić choć kolory są przepiękne.
Pozdrawiam!
Ten fioletowy mieczyk jest porażony przez wciornastki. W przyszłym roku przed sadzeniem cebul namocz je w środku do zaprawiania nasion o działaniu owadobójczym. Przekwitłe kwiatostany najlepiej spalić i w żadnym wypadku nie dawać ich na kompost. Ja mam podobny problem z około 50 cebulami mieczyków, wszystkie są zgryzione i nie mam się nawet czym na forum pochwalić choć kolory są przepiękne.
Pozdrawiam!
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Evluczko przybiegłam Ci donieść, że ukorzeniły mi się niektóre patyczki od Ciebie..Lilak Mayera, hortensje i glicynia..trójklapowiec też sobie radzi 
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam....
Dziś na gorąco moje dwa nowe nabytki-podarki od zaprzyjaźnionej szkółkarki. Nasza przyjaźń trwa 21 lat !!!!!!
Jest to milin o naprawdę dużych kwiatach i hibiskus bylinowy.Kwiaty tego ostatniego są olbrzymie (jak dla mnie przynajmniej
) Podobno zimuje w gruncie (odbija z korzeni- kłączy tak jak serduszka).....jest śliczny
Siaśka dzięki...

Miłego wieczoru życzę Panie i Panowie ogrodnicy
P.S
Ewa do zobaczenia w sobotę......
Dziś na gorąco moje dwa nowe nabytki-podarki od zaprzyjaźnionej szkółkarki. Nasza przyjaźń trwa 21 lat !!!!!!
Jest to milin o naprawdę dużych kwiatach i hibiskus bylinowy.Kwiaty tego ostatniego są olbrzymie (jak dla mnie przynajmniej
Siaśka dzięki...

Miłego wieczoru życzę Panie i Panowie ogrodnicy
P.S
Ewa do zobaczenia w sobotę......
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Piękna przyjaźń 21 lat- nono:)
Widzę, że hibek taki jak i mój, tylko u nas sie je nazywa bagienne. Z zimowaniem to dokadnie jak mówisz: ścinasz, ocieplasz i na wiosnę on sobie wyrośnie.
Widzę, że hibek taki jak i mój, tylko u nas sie je nazywa bagienne. Z zimowaniem to dokadnie jak mówisz: ścinasz, ocieplasz i na wiosnę on sobie wyrośnie.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie...dziękuję za odwiedziny w moim wątku
Nie wiem jak dokładne nazywa się ta odmiana milina, z wrażenia zapomniałam zapytać
Bardzo Was przepraszam,ale jestem ostatnio bardzo zabiegana....
Po pracy wchodzę do ogrodu i do wieczora z niego nie wchodzę
A tak na serio przygotowuję nowe nasadzenia i rabatę, min innymi będzie nowe wrzosowisko, itp.....
Jak skończę zamieszczę zdjęcia
Poza ogrodem to sami wiecie proza życia

Nie wiem jak dokładne nazywa się ta odmiana milina, z wrażenia zapomniałam zapytać
Bardzo Was przepraszam,ale jestem ostatnio bardzo zabiegana....
Po pracy wchodzę do ogrodu i do wieczora z niego nie wchodzę
A tak na serio przygotowuję nowe nasadzenia i rabatę, min innymi będzie nowe wrzosowisko, itp.....
Jak skończę zamieszczę zdjęcia
Poza ogrodem to sami wiecie proza życia