tak wyglądają moje datury ,które dostałam od córki w maju ..stoją przy wschodniej ścianie i słońce mają tylko do południa ...
Oczywiście,że tak-np. balkony są osłonione więc ogromne wichury targające drzewkami odpadają.Druga sprawa to to,że ponoć nie specjalnie lubią być podlewane z góry-chodzi np. o deszcz czy podlewanie całej górnej częśći roślin(np. prysznic szlauchem) czyli "+" w przypadku zadaszonych balkonówiwa3003 pisze:Dziękuję Wam kochani za odpowiedzi, przyznam że czekałam na nie z niecierpliwością![]()
pocieszyliście mnie![]()
nawożę je regularnie, ale chciała bym "rzucić " temat datury na balkonie -czy rosną i kwitną tak pięknie jak w ogrodach ,czy w innym miejscu ????????????
Podlewasz i nawozisz?max1232 pisze:Pomocy u mojej datury odpadają wszystkie ogóreczki co mam robić?Wczoraj było ich 14 a dzisiaj ani jednego
Czy to kwitnienie może być zależne od wielkości ukorzenionego badylka? moje były maleńkie za to góra ładnie przyrasta czy w takim przypadku mogę liczyć na kwiatuszki ?pamelka pisze:Moje tegoroczne mają już pąki, więc trzymam kciuki![]()
A wiecie, jak wczoraj podlewałam moją fioletową daturę, zauważyłam, jak ona cudnie pachnieSzkoda tylko, ze tak krótko trzyma kwiatuszki.