Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Karolinko Rhapsody in Blue nie dość, że ma piękny, niespotykany kolor, który zminia się od ciemnej purpury do szarego fioletu, to jeszcze ma takie cudowne płatki. Kwiaty są bardzo delikatnej budowy, jak spódniczka tancereczki.

Obrazek Obrazek

Mati, ale Ty przewrotny facet jesteś ;:306 Rhapsody usadowiłeś pomiędzy samymi ciemnymi różami, no dobrze z jednym akcentem bieli, a mnie mówisz, że wolisz pastele :;230

To jeszcze raz fioletami podrażnię Twoje pastelowe wizje ;:224

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy brak mi słów na te twoje krzaczory ;:oj lęcę zaraz zobaczyć moją zlaną deszczem Veilchenblau ,ale coś mi się wydaje że chyba Rhapsody będę szukała ,pamiętam jak rozmawiałyśmy chyba w zeszłym roku którą z nich wybrać ,wybrałam Veilchen... i nie żałuję ale Rhapsody tak pięknie pokazujesz że mi żal że jej nie mam ;:108 Pytałaś o hortensję spieszę donieść że rośnie pięknie :D inne roślinki też już całkiem spore,orliki i ciemierniki się przyjęły ,a lobelia już kwitnie :tan dziękuje ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anastazjo, my wszyscy mamy ten sam problem. W końcu to nie nasza wina, że tyle jest pięknych róż.
Nasze hobby upiększa i umila życie, nie tylko zresztą nasze, więc nie mam wyrzutów sumienia, kiedy sporządzam następną listę zakupów. Szkoda tylko, że trzeba ją dopasować albo do możliwości finansowych ;:224 albo do wielkości ogrodu ;:224
Dla Ciebie

Golden Celebration

Obrazek

Munstead Wood

Obrazek

Queen of Sweden

Obrazek

Ewuniu a dla Ciebie Reine des Violettes

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko, niech wszystko pięknie rośnie. Mam nadzieję, że hostensja zakwitnie, sadzoneczka z ubiegłego roku, więc powinna mieć kwiaty ;:196
Popatrz jak to jest mnie urzekła Veilchenblau i w tym roku rośnie juz na rabacie i nawet kilka pąków ma ;:oj a Rhapsody zagości u Ciebie ;:224 , to naprawdę mocno zakaźna choroba :;230

Póki co oglądaj u mnie a ja poproszę o fotki Veilchenblau jak rozkwitnie.

Rhapsody in Blue specjalnie dla Ciebie

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje zaś foletowo- magentowo- ciemnoróżowe przebite raczej bielą z jednej strony z drugiej oranżem ,ale w typie tegorocznego Westerlada czyli Alibabą. Królowa cudna i jak przystało na monarchinię trzyma sie prosto ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy duet Rhapsody in Blue z Reine des Violettes bardzo udany ;:215 A ilość kwiatów na obu różach ;:oj To są pojedyncze krzaczki?
Twoja królowa Szwecji już kwitnie i to jak ładnie ;:63 Na kwiaty mojej muszę jeszcze poczekać, bo pączusie maleńkie ;:65
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękny krzaczor Rapsody Blue, ile to ma roczków - u mnie biedaczysko musiało przeżyć dwie przeprowadzki i ciągle nie może pokazać swojego uroku a widzę u Ciebie piękny będzie.

Queen of Sweden - przepięknie kwitnie, uwielbiam taki delikatny kolor, pąków sporo, super !
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich miłych gości w raczej chłodny i pochmurny poranek :wit
Szkoda, że z tych chmurek nie pada deszcz ;:131 . Nie wiem jak u Was ale u mnie bardzo sucho, wczoraj troszkę pokapało, ale to wszystko za mało. Cieszyłam się jak różyczki wcześniej porozwijały swoje kwiatuszki, ale nic dobrego
z tego nie wyszło ;:185 , wszystkie jak szybko zakwitły, tak jeszcze szybciej przekwitły i nie pomaga nawet podlewanie.

Na powitanie wszystkich gości, tych ujawnionych i tych cichutko podglądajacych, moje pnące

Flammentanz i F.Juranville

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Ponieważ w tym roku mocno weszły na ścieżkę i trzeba było nad nimi zapanować- zostały upięte na 2-ch pergolach. Zgadzam się jednak z M, że jest to raczej rozwiązanie tymczasowe, bo obie mocno żywotne i z pewnością będą potrzebowały solidniejszej podpory.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy u mnie dla odmiany wczoraj w nocy przeszła burza lało strasznie i już wczoraj róże smutno pozwieszały mokre łebki i tak wiszą do dzisiaj ,kwiaty są ciężkie mokre i nie mogą się gałęzie dźwignąć ;:174
Jurnaville jest piękna oj kusisz kobietko ,kusisz ;:130 U mnie też ranek chłodny,ale teraz się ładnie rozpogodziło i u niektórych panienek czas już na zrobienie porządku no i czas na konfitury :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tara pisze:Przepiękny krzaczor Rapsody Blue, ile to ma roczków - u mnie biedaczysko musiało przeżyć dwie przeprowadzki i ciągle nie może pokazać swojego uroku a widzę u Ciebie piękny będzie.

Queen of Sweden - przepięknie kwitnie, uwielbiam taki delikatny kolor, pąków sporo, super !
Taro Rhapsody in Blue mam 4 krzaczki, ale sadzone są po 2 sztuki razem. Dobrze, że właśnie tak zrobiłam, bo jak do tej pory to raczej słabo się rozgałęziają. Rosną raczej wąsko i wysoko, więc 2 krzaczki razem wyglądają lepiej.
Zupełnie odwrotnie jak Reine des Violettes, które muszę rozsadzić, bo porosły ogromne krzaczory, które rozpychają się na boki bardzo mocno :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety muszę odpowiadać każdej z Was osobno, bo gdzieś mi uciekły dwie odpowiedzi ;:224
JAKUCH pisze:Moje zaś foletowo- magentowo- ciemnoróżowe przebite raczej bielą z jednej strony z drugiej oranżem ,ale w typie tegorocznego Westerlada czyli Alibabą. Królowa cudna i jak przystało na monarchinię trzyma sie prosto ;:215
Jadziu u mnie fioleciki razem z M.Hilling i Nevadą, niestety obie wcześniej zakwitły, więc liczę, że powtórne kwitnienie, chociaż skromniejsze, zbiegnie się w jednym czasie.
Królowa faktycznie dostojna i otoczona kółeczkiem dwórek czyli M.Girl, M.Antoinette i G.of Roses. Widać kto rządzi na rabacie, mocno góruje nad pozostałymi :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anastazja80 pisze:daysy, dzięki za zdjęcia, naprawdę fantastyczne :tan róże.

Anastazjo
cieszę się, że podobają się moje pannice

tara pisze:Przepiękny krzaczor Rapsody Blue, ile to ma roczków - u mnie biedaczysko musiało przeżyć dwie przeprowadzki i ciągle nie może pokazać swojego uroku a widzę u Ciebie piękny będzie.

Taro Rhapsody posadzona w 2013 roku, tak samo zresztą jak wszystkie róże na wschodniej rabacie czyli Reine des Violettes M.Hilling i Nevada

Królowa jeszcze mnie nie zawiodła, to piękna róża nadaje się do środeczka, bo nie pokłada się. Może pięknie wyglądać przy ogrodzeniu. Wystarczy u stóp posadzić niższe i duet nie z tej ziemi.
Mam ją od 2012 roku. Jeszcze w ubiegłym roku zastanawiałam się, czy nie dosadzić jeeszcze jednej, ale już wiem, że byłoby im za ciasno. Posłuchałam Alicji i w tym roku słabiej ją przycięłam przez co mocniej się rozkrzewiła i lepiej wypełniła środek rabaty :D

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Daysy duet Rhapsody in Blue z Reine des Violettes bardzo udany ;:215 A ilość kwiatów na obu różach ;:oj To są pojedyncze krzaczki?
Twoja królowa Szwecji już kwitnie i to jak ładnie ;:63 Na kwiaty mojej muszę jeszcze poczekać, bo pączusie maleńkie ;:65

Dorotko różyczki sadzone są po 2 krzaczki w przypadku Rhapsody to dobrze, bo ona raczej do szczupłych należy, ale Reine jest dość szroka i muszę je rozsadzić tym bardziej, że są raczej młode i należy się liczyć, że będą coraz potężniejsze.

Królowa jest śliczna, ;:167 wybaczam jej nawet to, że krótko trzyma kwiat. Twoja też niedługo pokaże kwiatuszki, chwilka cierpliwości i już będzie zdobiła Twoje piękne rabaty ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinka pisze:Daysy u mnie dla odmiany wczoraj w nocy przeszła burza lało strasznie i już wczoraj róże smutno pozwieszały mokre łebki i tak wiszą do dzisiaj ,kwiaty są ciężkie mokre i nie mogą się gałęzie dźwignąć ;:174
Jurnaville jest piękna oj kusisz kobietko ,kusisz ;:130 U mnie też ranek chłodny,ale teraz się ładnie rozpogodziło i u niektórych panienek czas już na zrobienie porządku no i czas na konfitury :wink:
A u nas na pokropiło jak ksiądz kropidłem i poszło dalej, za to zrobiło się zimno i wietrznie. A tak cieszyłam się na porządny deszcz, nadzieje okazały się płonne.

Tolinko
a z jakich róż robisz konfitury, też myślę, by parę krzaczków róż kupić właśnie z myślą o konfiturach, tylko nie wiem, które się do tego najlepiej nadają :oops:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Daysy, zaczęłaś sezon mocnym uderzeniem (wciąż wzdycham do twojego biało-fioletowego duetu z rabaty wschodniej ;:170 ), a teraz napięcie jeszcze rośnie ;:oj . Kolejny przepiękny duet Flammentanz z F. Juranville ;:224 . Nic tylko usiąść i marzyć.... Co będzie dalej... aż się boję :lol: .
Queen of Sweeden też mi wpadła w oko, jest bardzo w moim "typie" ;:173 .
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”