Zaraz poszukam coś więcej o róży, która Ciebie interesuje, Izuniu.
Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiem co kliknąć, jak nie rozumiem co czytam
Czasem sie domyslam, a czasem ni w ząb... Englische, rozumiem, ze chodzi o róże angielskie, historyczne też rozumiem, ale po kolei jak bym chciała przeglądać, to siadziałabym do rana z moim superszybkim internetem
a mnie w zasadzie interesuje tylko wielkokwiatowe i ewentualnie parkowe.
Markus, może mógłbys jeszcze raz pomóc, i przetłumaczyć po kolei nazwy w rubryce "Rosen sortiment" ?
a mnie w zasadzie interesuje tylko wielkokwiatowe i ewentualnie parkowe.
Markus, może mógłbys jeszcze raz pomóc, i przetłumaczyć po kolei nazwy w rubryce "Rosen sortiment" ?
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu, ten Twój Baron, to nie Baron, tylko Baronowa.
Niestety nie udało mi się znaleźć więcej informacji na jej temat. Jest inna róża, która nazywa się podobnie. Twoja to Baronne Adolphe de Rothschild, a ta druga, to Baronne Edmund de Rodhschild i może to o tej coś czytałam... nazwa podobna, więc mogłam się pomylić. 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nie szkodzi Alutka! Róża Adolfa bardziej mi sie podoba niż Edmunda
Alu, ja na razie robię takie ogólne rozeznanie i wypisuje róże, które ewentualnie chciałabym u siebie miec. Potem będę jeszcze je przeglądać, uczyc sie, aż wybiorę kilka, których bedę szukać, zeby je u siebie posadzic. Selekcja niestety musi być ostra, bo wiele ich nie zgromadzę. Miejsca brak
Ale jeszcze mam czas, bo najwczesniej mogę pomysleć coś jesienią.
Alu, ja na razie robię takie ogólne rozeznanie i wypisuje róże, które ewentualnie chciałabym u siebie miec. Potem będę jeszcze je przeglądać, uczyc sie, aż wybiorę kilka, których bedę szukać, zeby je u siebie posadzic. Selekcja niestety musi być ostra, bo wiele ich nie zgromadzę. Miejsca brak
- markussch01

Neu ab Herbst 2006-nowosci od jesieni 2006
Engliche Rosen-roze angielskie
Rosen von Ddelbard-na fot.jest jego nazwisko chyba hodowca(poszukam)
Moderne Kletterrosen-moderne roze pnace
Moderne Strauchrosen-roze wielokwiatowa,bukietowe
Moderne Patio-Bodendecker-roze plazace
Rosa Generosa von Guillot-mysle ze nazwa od nazwiska hodowcy(zaraz zobacze)
Angebote-tutaj przeceny.....moze byc tez propozycja.
Rosen von Weihrauch- roze od nazwiska hodowcy (Jürgen Weihrauch)
Blüht-kwiat
Blüten-kwitnie
Engliche Rosen-roze angielskie
Rosen von Ddelbard-na fot.jest jego nazwisko chyba hodowca(poszukam)
Moderne Kletterrosen-moderne roze pnace
Moderne Strauchrosen-roze wielokwiatowa,bukietowe
Moderne Patio-Bodendecker-roze plazace
Rosa Generosa von Guillot-mysle ze nazwa od nazwiska hodowcy(zaraz zobacze)
Angebote-tutaj przeceny.....moze byc tez propozycja.
Rosen von Weihrauch- roze od nazwiska hodowcy (Jürgen Weihrauch)
Blüht-kwiat
Blüten-kwitnie
- markussch01

- markussch01

Tutaj znajduje sie bezplatny komputerowy slownik niemiecko-polski
http://www.niemiecki.vbaction.net/
Co nie znaczy ze odzegnuje sie od pomocy-o nie.
To przyjemnosc byc uzytecznym.Prosze pytajcie w miare moich mozliwosci odpowiem chetnie.
Pozdrawiam waszystkich.Markus
Ala.... dziekuje za goscine
http://www.niemiecki.vbaction.net/
Co nie znaczy ze odzegnuje sie od pomocy-o nie.
To przyjemnosc byc uzytecznym.Prosze pytajcie w miare moich mozliwosci odpowiem chetnie.
Pozdrawiam waszystkich.Markus
Ala.... dziekuje za goscine
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
O różach sobie u Ciebie poczytałam i pooglądałam zdjęcia. Bardzo lubię róże ale mój ogród średnio się do nich nadaje - za mało słońca... Zresztą może to i moja wina, ale krzewy , które u mnie mieszkają nie należą do najokazalszych...Mam w sumie 4 krzewy pnących , 10 okrywowych i 28 pozostałych ( razem 42), ale różanym mój ogród i tak nie będzie nigdy, niestety. Trochę więc Ci zazdroszczę , a trochę nie- na szczęście mogę uprawiać to, co czuje się u mnie dobrze. A na spacer wśród róż po prostu wpadnę do Ciebie 
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, witaj! Ty masz mało róż, bo ledwie ponad 40 a ja mam dużo, bo ponad 50...
Ja też nie mam różanego ogrodu. Ale uwielbiam róże! Ciągle mnie jakaś uwodzi... kiedy je oglądam, każdą czy może prawie każdą chciałabym mieć... Niestety nie jest to możliwe z wielu względów. Są ogrody na forum znacznie bardziej "różane" i należą do osób, które mają już doświadczenie z różami i potrafią je odpowiednio pielęgnować. Ja o pielęgnacji róż wiem sporo, ale jest to głównie wiedza teoretyczna. Brak mi jeszcze doświadczenia. Mam jednak nadzieję, że przyjdzie ono z czasem... Co do braku słońca w Twoim ogrodzie, nie jest to przeszkoda nie do pokonania, bo jest wiele odmian róż, które lepiej się czują w półcieniu a niektóre podobno nawet w cieniu. Niemniej jednak, Twój ogród jest i tak piękny i kolorowy a przecież nie każdy musi mieć bzika na punkcie róż...
Zresztą i tak masz ich bardzo dużo i nie czaruj, że nie są okazałe, bo w Twoim ogrodzie wszystko jest okazałe!
Miło, że wpadłaś i zapraszam częściej. Na róże ale nie tylko!

Ja też nie mam różanego ogrodu. Ale uwielbiam róże! Ciągle mnie jakaś uwodzi... kiedy je oglądam, każdą czy może prawie każdą chciałabym mieć... Niestety nie jest to możliwe z wielu względów. Są ogrody na forum znacznie bardziej "różane" i należą do osób, które mają już doświadczenie z różami i potrafią je odpowiednio pielęgnować. Ja o pielęgnacji róż wiem sporo, ale jest to głównie wiedza teoretyczna. Brak mi jeszcze doświadczenia. Mam jednak nadzieję, że przyjdzie ono z czasem... Co do braku słońca w Twoim ogrodzie, nie jest to przeszkoda nie do pokonania, bo jest wiele odmian róż, które lepiej się czują w półcieniu a niektóre podobno nawet w cieniu. Niemniej jednak, Twój ogród jest i tak piękny i kolorowy a przecież nie każdy musi mieć bzika na punkcie róż...
Miło, że wpadłaś i zapraszam częściej. Na róże ale nie tylko!