Ogród - moje marzenie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenie
Piwonia i mnie się podoba, ale największą uwagę zwróciłam na lilaki. Dwa koło siebie posadzone? Muszą mieć piękny zapach. Który u Ciebie pachnie intensywniej?
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Taro - nasionka wsadzasz bezpośrednio do ziemi czy do rozsadników ? Muszę zagęścić między różami, ale nie wiem czym.Byliny są drogie, więc pozostają nasiona. Najchętniej wybrałabym takie, które mogę zasiać między różami , potem ich nie trzeba ich przepikować i już. Są takie? A jeżeli są, to gdzie je najlepiej kupić? Cóż to ten Sadowniczy, o którym piszesz? Ja jestem tylko różana i inne tajemnice ogrodu ciągle odkrywam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu chodzę, oglądam, podziwiam ale trochę zdjęć mi się nie otwiera więc na razie się wpisuję. Może jutro rano jak mniej będzie oglądających to się otworzą. Dużo zdrowia, bo czytam że czasem szwankuje i pozdrawiam 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Dołączam się do zachwytów!
Piwonia i róże cudo! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Tereniu- przygotowana jesteś do wysiewów
Piwonię oglądałam wielokrotnie. Tez takiej nie widziałam. Dopiero po listach domyśliłam się, że to piwonia
Różyczki- oj chciałabym takie (te co rosną przy konstrukcjach pachną mi nawet przez monitor)

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Aniu, masz ambitny zestaw nasion jak na tę porę roku. Chyba i dla mnie już pora wyruszyć po zaopatrzenie.
Z niezmiennym podziwem patrzę na Twoje różane olbrzymy. Czas szybko mija, ale moim różom to nie pomaga. Powoli i niechętnie dopuszczam do siebie myśl, że dopóki krzewy na granicy działki nie podrosną, to będę miała różane karzełki. Niestety, u mnie jedyna róża która nie oberwała od mroźnych wiatrów to Chippendale - ta, którą tnie się nisko - chichot losu
.
Młodziutką piwonię straciłam podczas suszy. Nie mówię "nigdy więcej", ale na jakiś czas mnie zniechęciło.
Z niezmiennym podziwem patrzę na Twoje różane olbrzymy. Czas szybko mija, ale moim różom to nie pomaga. Powoli i niechętnie dopuszczam do siebie myśl, że dopóki krzewy na granicy działki nie podrosną, to będę miała różane karzełki. Niestety, u mnie jedyna róża która nie oberwała od mroźnych wiatrów to Chippendale - ta, którą tnie się nisko - chichot losu

Młodziutką piwonię straciłam podczas suszy. Nie mówię "nigdy więcej", ale na jakiś czas mnie zniechęciło.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu te różane wielkoludy na pergoli zwaliły mnie z nóg.
Co za widok!!!
Do grona fascynatów piwonii też dołączę.
Nie chciałabyś odsprzedać kawałka? Pytam poważnie. 

Do grona fascynatów piwonii też dołączę.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ania, różane potwory
ale ta piwonia piwonia to dopiero jest genialna
. Ile ona ma lat?? To chyba drzewiasta, prawda?? Ja dopiero w ubiegłym roku posadziłam pierwszą drzewiastą i byłabym w niebo wzięta gdyby zakwitła chociaż jednym kwiatem 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Kochani odpowiem szerzej pozniej a teraz o piwonii to jest drzewiasta, mam ja od
To mój zakup z 29.03.2009 r.

Ja powiem tak: w trzecim sezonie jeden kwiat, w następnym trzy, dalej to już burza kwiatów.

Na dzień dzisiejszy mam 10 piwonii drzewiastych, mało fotek, ale w tym roku nadrobię.
Te dwie z 2009 r. to fakt czekałam na kwiat ale pozostałe ku mojemu zdziwieniu kwitły w tym samym roku, dlatego dokupiłam 6 szt.w ub.sezonie i spodziewam się kwiecia a co będzie zobaczymy.
Postaram się na spokojnie podać nazwy moich pięknotek, pozdrawiam i polecam
To mój zakup z 29.03.2009 r.

Ja powiem tak: w trzecim sezonie jeden kwiat, w następnym trzy, dalej to już burza kwiatów.

Na dzień dzisiejszy mam 10 piwonii drzewiastych, mało fotek, ale w tym roku nadrobię.
Te dwie z 2009 r. to fakt czekałam na kwiat ale pozostałe ku mojemu zdziwieniu kwitły w tym samym roku, dlatego dokupiłam 6 szt.w ub.sezonie i spodziewam się kwiecia a co będzie zobaczymy.
Postaram się na spokojnie podać nazwy moich pięknotek, pozdrawiam i polecam
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
O kurcze śliczna. Matulu chyba będę musiała sobie takie cudo kupić. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ ta piwonia jest po prostu przepiękna.
Ponadto rozwinęła taką burzę kwiatów!

Ponadto rozwinęła taką burzę kwiatów!

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witam serdecznie. Jestem tutaj po raz pierwszy i zachwyciłam się tymi piwoniami drzewiastymi
. Przejrzałam wątek i muszę przyznać, że masz piękne okazy róż. Pozostałe rośliny równie piękne. Gratuluję ręki do roślin i pozdrawiam
.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mam jedną piwonię drzewiastą i noszę się z zakupem kolejnej podobnej do Twojej, jest chyba jeszcze w czerwonym kolorze. Po Twojej prezentacji jestem pewna, że jakąś kupię
To proszę o dalsze zdjęcia 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Aniu śliczna ta piwonia drzewiasta, a jak się ma taka koperkowa.
Pokazywałaś już ją, też była cudna. Buziaczki

Pokazywałaś już ją, też była cudna. Buziaczki

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Aniu Twoje róże powalają z nóg, tak sobie myślę, że kilka moich pnących w tym roku pokaże swój urok ( sadziłam je w zeszłym roku wiosną)
Piwonie to moja druga miłość po różach, mam też już kilka ale same chińskie, drzewiastych trochę się boję, ale ta Twoja to istne cudo