Grażka , tak , bardzo szybko przekwitają rośliny jeszcze nie pamiętam by tak było. Wyznacznikiem dla mnie jest wrzosówka. To nasza dziko rosnąca roślina. Jeszcze lipiec a ona już przekwita. To dwa tygodnie wcześniej niż średnio.
Halu , hebe jest na zdjęciu poniżej iglaków.wcześniej tez są (obok żurawek) ale jeszcze nie ukorzenione. Po ukorzenieniu można po kilka razem posadzić. Malutkie sadzonki , ale takie łatwiej przyjmują się. na forsycję suche liście , kora lub trawa. Bardzo dobre do zabezpieczania są maty z trzciny , ale nie każdy ma dostęp.
Emka , Trawa nie zimuje , ale czy da się przechować

Nie wiem czy na parapecie da radę. Janusz wysiewa corocznie w lutym i jak widać dość wcześnie zakwita. Masz rację , z kannami komponuje się bardzo dobrze. Jako soliter w większej kępie też powinna być niezła .
Aguś , lubię zabawiać się z sadzonkami. Co roku więcej robię , nie jest to takie zajmujące. Tylko podlewanie jest uciążliwe. Woda z sieci jest twarda , używam z rzeki. Takie kolory i mnie się podobają . Mam kilka . Po dwa mieczyki i liliowce , niestety z 4 lilii została tylko jedna. Nazwy lilii niestety nie znam. Ma bardzo duże kwiaty.
Jurku , posłonek bardzo łatwo przyjmuje się. Dobra ziemia , krótki pęd , 5-7 cm. po oberwaniu listków z części , która idzie do ziemi , wtykamy na 3-4 cm. Tydzień w cieniu , póżniej coraz więcej słońca.
Marzenko , zaraz romans . Tak na odległość

A niech tam , niech tak dalej myślą.

Ale padam na kolana , moja wina , nie odzywałem się . O wybaczenie proszę.
Dorotko dziękuję . A ja musiałem wcześniej wyjść i godzinę póżniej wróciłem. W nocy znowu porosiło. Czy w końcu spadnie porządny deszcz.

Całą Polska w wodzie , a na małym skrawku Lubelskiego susza.
Igo moja trawka początkowo także była jaśniejsza. Dopiero póżniej zrobiła się ciemna. Zobaczę , jak mi się uda z wysiewami. Wolę wieloletnie , ale nie wszystkie chcą zimować.
Aguś dzięki

Od tygodni już czekam na porządny deszcz . Ze trzy razy pokropiło. Ostatni raz padało na początku owocowania truskawek.

Mam jeszcze podobny mieczyk , ale na kwiatach ma plamy , chyba choroba. To ostróżka podobno wieloletnia. Może rzuć coś na nią na zimę. Choć u mnie nasiała się niesamowicie.
Halu , biała sasanka z Twoich nasion.
Bardzo ładny czerwony mieczyk.

Jak zwykle czerwony na fotce do niczego.