PANIĄ MODERATOR-bABUCHNA-DOROTKO
Swoją wizytą i sympatycznym postem w moim wątku Dorotko sprawiłaś mi miłą niespodziankę i wielką frajdę,bo nie śniłem nawet,że zajrzy do mnie sama "MISTRZYNI CEREMONI".Bardzo dziękuję za odwiedziny

Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Całego Zespołu.
ALUNIA-ALUNIU----aGNIESZKA-AGNIESZKO----jOLA1313-JOLU----PAULA15-PAULINKO----jUSTUS27-JUSTYNKO----NOLINKA-HANIU----AGAPA-AGNIESZKO----oXALIS-KASIU----lUCY23-61-LUCYNKO----mMARYLA-MARYLKO----wIOLANKA-WIOLU----CHRAPKA----FILIGRANOWA27-PATI.
WAS RÓWNIEŻ MILUTKO WITAM

AGNIESZKA-AGNIESZKO
Dziękuję za cenną informację o przędziorkach,może uda mi się ustrzec przed nimi kalateę a właściwie Stromante tricolor-żródła-NOLINKA-HANIA I CHRAPKA/ wiadomość z ostatniej chwili-dzięki

NOLINKA-HANIU
Wnioskuję z treści Twego postu,że jesteś obcykana w nazewnictwie roślin-dzięki za podanie nazwy.
lUCY23-61-LUCYNKO
Specjalne podziękowania za kolejne pozostawienie swego śladu w moim wątku-cenię sobie bardzo taki gest.
FILIGRANOWA27-PATI
Trzymaj kciuki za moją bo nie wyobrażam sobie,żeby mi padła bo mam troche egzotyki w domu.
CHRAPKA
I Tobie raz jeszcze dzięki za cenne informacje odnośnie nazewnictwa.
Wiem,że w swoim wątku zamieszczałem już temat odmładzania diffenabachii ale jest to tak wdzięczna i bardzo dekoracyjna roślinka,iż wydaje mi się,że chyba warto pokazać od podstaw raz jeszcze jej odmładzanie a właściwie jeden z jego sposobów czyli ukorzenianie w wodzie.Z jednej diffenbachii można by uzyskać co najmniej siedem sztuk ale ja sadzę do doniczek po 3 lub cztery sadzonki i tym sposobem wygląda jak rozkrzewiona.

A to diffenbachia,która była odmładzana półtora roku temu:

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i zapraszam ponownie