Po skoszeniu trawy ogród wygląda wyjątkowo elegancko posprzątany. Porządeczek wręcz idealny , godny pozazdroszczenia
Ładne rabatki, kolorowe tulipanki i krzewy.
Też lubię rozwijające się paprocie i orliki w pąkach. Cudnie kwitnie pigwowiec i korona cesarska.
Miło posiedzieć na bujanej ławce i odpoczywać w takim otoczeniu
Yollanda Jolu lubię jak jest skoszone .Idealnie to nie jest ,ale efekt mimo wszystko robi a ten zapach koszonej trawy ,uwielbiam to.Teraz to więcej czasu spędzam na dworku niż w domu i niestety mam zaległości w pracach domowych Czas wziąć się w garść w końcu bo już tylko nie całe dwa tyg do komunii a ja w lesie Dziękuję i zapraszam kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę
sweetdaisy Zuziu dziękuję również i zapraszam.Miło mi ,że się podoba
Mam tą hostę w oponie nadal,teraz jest ta rabatka powiększona i troszkę ziemia zakryła tą oponkę .Poszłam cyknąć zdjęcie co by pokazać ,że jest i przy okazji sfotografowałam wszystkie hosty jakie mam,nie mam za wiele,ale i tak troszkę się nazbierało .
Moja droga to Ty teraz zajmij się podziwianiem swojego pięknego ogrodu i oczywiście pstrykaniem zdjęć żeby nam go pokazywać!!! Zakaz ciężkiej pracy - to zakaz z lekarzem trzeba się zgadzać!
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiamy i trzymamy kciuki żeby było dobrze!
Malutka przesyła buziaki dla cioci
Ankos7 Aniu
Kochana ja staram się oszczędzać ,ale dzisiaj jak cykałam fotki to się załamałam.ile mam chwaściorów do wyrwania.Ale od wtorku się za nie biorę,wezmę dawkę leków i do roboty bo aż razi w oczy
Mąż już będzie to pomoże i jakoś to ogarnę a następny tydzień to już prace w domu ,przygotowania i porządki do komunii .I znowu fotki ,co niektórzy pewnie pomyślą ,że zwariowałam i mnie pogięło ,ale ja z nudów tak jakoś
Beatko
ale masz tam kolorowo, kontrastowo.Lubie i ja takie zestawienia roślin.Wzajemnie podkreślają swoją urodę
studzienka jest relacyjna, nawet mojemu eM pokazywałam ją
Witaj Beata masz piękny ten ogród,weszłam i nawijam tam i z powrotem ,nie da się z niego wyjść ,kolory i formy przeróżne i taki rozrośnięty ,chyba dojrzał ,bo kępy duże i zdrowe,fajne macie miejsce na ziemi i przytulne,pozdrawiam
Jestem pod wielkim wrażeniem jak Ci to wszystko urosło, piwonki i hosta - super wyglądają (7zdj. od dołu),
dopiero co oglądałyśmy jak wychodzą z ziemi a tu już takie krzaczorki
A jak zdrowie?
Beatko, Twoje piwonie to olbrzymy i hosta taka malownicza.
Fotki pokazują jak buszowaty jest teraz Twój ogród, tylko na trawniku jest nieco wolnej przestrzeni.
Ale zieloniutko u Ciebie.
Hosta piękna
Ja też mam w planie je posadzic koło domu przy ścianie. Tylko czy dadzą radę na słońcu?
Są odmiany, które lubią słońce czy wszystkie cieniolubne?
Kochani jestem na chwilkę ,aby podziękować za odwiedziny .Odpiszę na wpisy po komunii .
Ja mam sporo spraw przed komunią syna ,ale najbardziej teraz zdołowana jestem tym,że dwa dni temu zginęła moja kotka Lilunia Bardzo ją kochałam i ja już chyba nie zdecyduję się na kotka mimo,że bardzo bym chciała.To nie na moje nerwy i zdrowie.
Nie mogę sobie poradzić psychicznie z jej stratą i jakoś straciłam zapał do wszystkiego.
A tak na szybkiego kilka zdjęć orlików dla wszystkich odwiedzających
Betusia, bardzo Wam współczuję straty kotka, wiem jak to boli, bo my w zeszłym roku straciliśmy wszystkie trzy.
Piękna orlikowa sesją dużo ich już uzbierałaś.
Pierwszy raz - chyba- widzę Twoje orliki - zbieraj nasiona bo piękne!
Wiem, że strasznie znosisz stratę kotki... bardzo współczuję... ale się zastanów może chciałabyś jednak przygarnąć inne maleństwo - moja sąsiadka została właśnie babcią 5 kiciusiów - może przygarniesz jednego? lub jedną?