Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

BOŻENKO sukieneczka taka najzwyklejsza teraz kończę wreszcie kapelusik .Jeszcze tylko trzeba go wykrochmalić i uformować .Dobrze ,ze mamy fotki to jest co pokazywać w takie wieczory .Zauważyłam ,że nawet ptactwo się ożywiło .
IWONKO drzewiastych piwonii nie posiadam .Itoh to hybryda piwonii krzewiastej z chińską i jest wytrzymałą piwonią.Piwonie nie sadzi się zbyt głęboko potrzebują przepuszczalnej lecz bogatej gleby.Gdy zbyt głęboko je posadzimy to mogą byc kłopoty z kwitnieniem

no to się chwalę ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu jakie śliczniutkie ;:oj ;:oj ;:oj ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu konik polny na róży Morden Sunrise ładnie pozuje.
Chwal się kobietko bo masz złote ręce - wyczarowałaś nimi przepiękne ubranka.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Amelka w tych sukienusiach będzie wyglądać jak mała królewna ;:195 Tylko żeby zdążyła je wszystkie założyć zanim z nich wyrośnie ;:138 A może bierzesz to pod uwagę i robisz różne rozmiary?
Chwal się Jadziu, a my będziemy podziwiać ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jakie ładne rzeczy wyczarowały Twoje łapki ;:215 a jakie cenne i niespotykane, oj jak ja kiedyś dziergałam, teraz łapki nie te już niestety ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO ;:180 moje łapki są bardzo niespokojne :wink: .Moje ręce też przestały szybko robić ;:174 i muszę co jakiś czas odpoczywać lecz sprawia mi to wielką frajdę dlatego wciąż coś robię .Przyjdzie sezon to ręce będą czym innym zajęte i robótki pójdą w odstawkę dzisiaj znów zrobiłam czapkę Amelce, bo wczoraj kupiłam włóczkę, więc nie powinna leżeć zbyt długo :;230
to kapelusik

Obrazek

a tu dzisiejsza czapeczka w pięknym różowo łososiowym kolorze którą dzisiaj zrobiłam

Obrazek

Obrazek

IWONKO ;:196 muszę trochę większe robić te rzeczy ,gdyż będą dopiero w obiegu latem.Druga sukienka dopiero w trakcie tworzenia, a mam pomysłów co niemiara bo na ruskich stronkach tych pomysłów jest mnóstwo.To takie nie standardowe ubiory będzie jeszcze frywolitkowy kapelusik tylko szukam odpowiedniego wzoru
KRYSIU konik ładnie pozował lecz dopiero na fotce dostrzegłam pod płatkiem tego największego szkodnika róż czyli Ogrodnicę niszczylistkę ;:174 ;:180 No cóż jestem taka chwalipięta lecz nigdy nie miałam okazji tworzyć sukienek czy kapelusików dla młodej damy bo mam tylko chłopców.Jednak i dla nich zawsze coś tworzyłam
TERENIU ;:196 ;:180 Cieszę się ,że podobają się Wam moje wypociny .W planie sweterek rozpinany z kapturem na jesienne lub chłodne dni lata dla naszej damy
Teraz trochę ogrodowych wspomnień-CZERWIEC

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Charles Austin w diabelskim kole :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Amelka oczko w głowie prababci która czaruje ;:138
Karolek jak u mnie leci ale mnie się bardzo podoba, pięknie kwitnie, zdrowy.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadzia , witam ! Tak dawno u Ciebie nie byłam i przeoczyłem prawnuczke , gratuluję i wszystkim dobrze życzę . Ja mojej wnuczek też chciałam robić na drutach ubranka...... ale za szybko wyrosła . Na szydełko to mam za sztywne palce .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu to prawda,że dla dziewczynek można więcej wykorzystać umiejętności dziergania co widać na załączonych zdjęciach ;:138
Tym bardziej cieszę sie z Tobą z wnuczki. Ja mam dwie córki i wychowałam sie w towarzystwie dwóch sióstr, dlatego bardzo chciałam urodzić dziewczynki .... może ze strachu, że nie umaiłabym wychować ... sama nie wiem ;:131 ???
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kapelusiki, czapeczki, no śliczne Jadziu ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO a właśnie dzisiaj zaczęłam robienie mini płaszczyka z kapturem dla małej .Lubię robótki to dla mnie relax tylko szkoda ,ze ręce na tym cierpią,ale czego sie nie robi
KRYSIU tak się cieszyłam jak urodziła się Amelka bo marzyłam o dziewczynce .Drugi wnuk miał być dziewczynką i byliśmy do końca o tym przekonani.Nakupiłam mnóstwo sukieneczek i ślicznej bielizny, a potem trzeba było wszystko oddać tam gdzie urodziła się miesiąc później dziewczynka .Teraz wreszcie mamy dziewczynkę ;:167 Ja niestety mam dwóch braci i dwóch wnuków dlatego synowa jest dla mnie jak córka której nie miałam
OLUSIU miło Cię powitać .To juz wieki jak do mnie zaglądałaś :wink: Wole zrobić ciut większe rzeczy żeby zdążyła je obnosić
ANUS jestem ciekawa tegorocznego Karolka, bo dalej będzie w diabelskim młynie jeśli nic się nie zmieni i wichura go nie poszarpie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aż Ci zazdroszczę, bo moje ręce już do takich robótek zupełnie nie sprawne ;:108
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu ;:180 Szczęśliwa Wnuczka mając, tak kochającą Babcie ;:167 Jadziu dziękuje za poradę. Zdecydowałam się na zakup róży Aleksander Mackenzi ale z Doktorka nie zrezygnuję zauroczył mnie . Mam zamiar Doktorka połączyc z różą Rosarium w takiej kolejności na pergoli . rosarium, Empres Josephina ,sympatia, new dawn, czerwona pnaca, alchymist ,DOKTOREK ,Rosarium ,Violette Parfume,Goldstern. Ta sciana z róż już jest tylko na wiosne dosadzę Doktorka i Violette Parfume.. Będzie kolorowo :heja

Obrazek
To jest część tej ścianki różanej .Od paru lat różana sciana się wydłuża i tak na prawdę dobór kolorów nie był tak do końca przemyślany :oops: ale jak zaczynają pojawiać się kwiaty to jest ,,miód na duszę,, ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIMOZO a może podpisałabyś się imieniem, bo tak jakoś dziwnie mi się do Ciebie zwracać.To nie wnusia tylko już prawnusia ;:224 Różana ściana ;:167 ;:167 chwyta za serce. I mnie marzy się taka różana ściana dlatego pod siatką posadziłam pnące róże. Oby i Twój Doktorek sprawował się tak jak mój tego Ci życzę.Mój drugi Doktorek ma po przeciwnej stronie RU i gdybym umiała tam wstawić pergolę to z pewnością byłby tam taki duecik. Niestety podłoże tam nie pozwala na osadzenie pergoli
IWONKO może i moje niedługo też będą niesprawne do robótek jednak muszę to wykorzystać do maximum.Byłam sprawdzić co tam na roli :wink: i zauważyłam juz czerwone noski na niektórych różach między innymi na Louise Odier ,Maritim,Doktorek jeszcze słabo się zbiera .Dzisiaj nawet Agacia nie chce wychodzić na dwór i była ze mną tylko chwilkę i zaraz wraz ze mną pędziła do domu
Trochę lipca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold