Malusieńki mini-ogródeczek Miki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, Twoja wiosna wcale nie prezentuje sie gorzej, niż w duzych ogrodach ;)
Masz śliczne roslinki, a Twój nowalijkowy kącik taki czyściutki i ładny ;:215
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

"Słoneczne" dzień dobry - na przekór pogodzie. Pada od wczoraj.

Edytko!
Miło mi, że "wpadłas" :lol: Twoje słowa to jak "pochwała" Ty wiesz co znaczy mało miejsca :wink:
Miejsce na drzewo to tzw. "tymczasowe rozwiazanie" i jakoś się trzyma. Przede wszystki spełnia swoje zadanie, mąż zadowolony, to ja też :D

Harwi!
Wesele super, sala piękna i duża - swoboda w tańcu. Jeśli chodzi o żarełko :wink: dobre ale małe porcje.
Ta zielona kulka to głodek - u mnie jeszcze maluteńki. Będzie pięknie kwitł (fotki będą). Hebe jest chyba troszkę, mam obecnie dwie odmiany. Miałam jeszcze jedną...zupełnie inaczej wygladała (jest w sekcji identyfikacja roślin), niestety nie przeżyła zimy w moim garażu.

Asiu!
Nareszcie jesteś :D Jakoś pusto bez Ciebie było. zaraz pędzę do twojego ogrodu i mam nadzieję, że fotki już są.

Izo!
Dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że ten nowalijkowy kącik przyniesie nam wiele radości i "pysznych" chwil :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hebe jest chyba troszkę,
-Właśnie chodziło mi o to że tego jest straaasznie dużo ;)

Szkoda, że ci zmarzło :( W wolnej chwili zobacz ile tego jest i jakie śliczne ;) http://davesgarden.com/guides/pf/b/Scro ... ultivar/0/

No to fajnie, że sie wytańczyłaś ;)

Idę poczytać o głodku-dzięki za info ;) i dopisuje go sobie do listy zakupowej hii

pozdrowionka
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Twój ogródek bardzo mi przypomina mój poprzedni skrawek......................
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

miikaka pisze:...Mam nadzieję, że ten nowalijkowy kącik przyniesie nam wiele radości i "pysznych" chwil :wink:

Na pewno! Na tak starannie przygotowanej grządce warzywka będą jak marzenie ;:333
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Wiolu!
Obejrzałam sobie... coś tam w głowie świtało, że dużo odmian :wink: Faktycznie można wybierac.
Ty mozesz...ja na razie nie, brak miejsca. Twoja lista zakupów chyba może byc dłuuuuuuuuga, zazdroszczę. My się własnie rozgladamy za jakąś działką na domek wolnostojący...

Grażynko!
Ja mam nadzieję miec większy ogród. Śmieję się, że teraz na tym skrawku choc trochę nauczę się ogrodnictwa. Potem jak bedzie więcej ziemi to ruszę pełną parą :wink: .

Izo!
Grządeczka maleńka, więcej niż połowa to krzaczki truskawek i poziomek. Kawalątek ziemi , który został to miejsce na rzodkieweczkę i mercheweczkę. A na oknach stoją już krzaczki pomidorków koktajlowych i gdzie to upchnę :wink: Cały taras zastawiony będzie doniczkami....a gdzie stół i krzesło, żeby usiąśc :D
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

I jeszcze wiosennie :D
Narcyze, miniaturki narcyzków...i rododendron, który pięknie kwitnie tylko deszcz niszczy jego kwiaty.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj moje koleuski i pomidorki:
Obrazek Obrazek

I mój kącik, teraz truskawkowo-poziomkowy :D
Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaglądasz do mnie często Miko, więc i ja postanowiłam zobaczyć ja się miewa twój ogród. Tyle pięknych zdjęć i roślin :shock: Aż mi wstyd, że nie dotarłam tu wcześniej ;:171
Choć ogródek malutki to jednak jest co oglądać :D
Widzę również, że ''bawisz się'' w produkcję koleusków i pomidorków. Gratuluję ! Widać, że dobrze sobie z tym radzisz. :D
A jakże pyszne będą pomidorki wyhodowane przez siebie od nasionka ;:8
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Wiolu!

Dziękuję za odwiedzinki :D i takie pochwały. Ja wychodzę z założenia, że mam szczęście nowicjusza :wink:
Mam jednak nadzieję, że te pomidorki faktycznie zaowocują i będziemy mogli zagryzac je do śniadanka.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trzymam kciuki za twoje pomidory. Masz piękne sadzonki, więc nie powinno być z nimi problemu.

A tak poza tym są jakieś wieści z ogrodu ;:88 Czekam na zdjęcia :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miko co tam u Ciebie słychac, zapracowana tak cichutko siedzisz
Pozdrowionka
:P
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Prześliczny ogródek właśnie taki w przyszłości chciałabym mieć :) ładniutki i malutki :) pozdrawiam Cię serdecznie
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Witajcie!

Asiu - zapracowana, fakt. Robimy tarasik i zadaszenie...a że własnymi siłami to się trochę ciagnie, doświadczenia nam brak :D
Wiolu - foteczki wstawię już niedługo, mam nadzieję. Pstryknełam tylko nie ma kiedy wrzucic na kompa...ale cierpliwości :D
Witam Milko...miło mi, ze spodobał Ci się mój mini-ogródek. Małe jest piękne-mówią, jednak przydałoby się troszkę więcej miejsca :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Wielki czy mał to nie ważne , ważne ile serca dostaje i ile radości daje.... :)
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Grzegorz B

Post »

Mika, ale u Ciebie złociście, tak jakby Midas Cię odwiedził :wink: Mam nadzieję, że deszcz już nie pada i różanecznik zakwitł całą swą mocą. Moje różaneczniki jeszcze śpią, ale już niedługo powinny się wybudzić :D

Ale będziesz miała koleusowo w ogrodzie, cała masa sadzonek :shock: i do tego jeszcze pomidorki wraz z zakątkiem truskawkowo- poziomkowym ;:8 Coś mi się zdaje, że będzie to główne miejsce spotkań, któż by zrezygnował z posmakowania własnych warzyw i owoców. Oj będziesz musiała je pilnować, bo wszystko Ci oskubią :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”