Milin.. piękne wieloletnie pnącze

Kwiaty tworzą śliczne, pachnące trąbki. Ale jest to takie badziewie, że jak posadzisz go w ogródku, to raczej już go nie wytępisz. Rosnący w danym miejscu wytworzy podziemne pędy, poprzez które wyrastają kolejne rośliny nawet kilkanaście metrów dalej. Przerabiałem to także z sumakiem.. W donicy raczej się nie uda - ta roślina potrzebuje wytworzyć ogromną bryłę korzeniowa, żeby móc zakwitnąć. Jeśli już koniecznie chcesz go posadzić, to gdzieś w rogu ogrodu, nigdy na rabacie z innymi kwiatami.
A co do kalendarza księżycowego.. Serio wierzycie w takie... no ?!

Ja mam tak, że jak chcę coś posadzić to i łapami wygrzebię dziurę w ziemi (przy dużej roślinie) lub tylko palcem otworek w ziemi, wsadzam roślinkę i ma rosnąć. Ja nie wierzę w takie głupoty.

(Bez urazy dla tych, którzy uważają, że stosowanie się do niego, jest niebezpodstawne

) Gdybym się na tym wzorował...

Na wiosnę jak chciałem posadzić cebulę (już podrośniętą, z nasion) to wziąłem tylko cebulki i tyle. W ziemi na oko palcem porobiłem dziurki, wetknąłem cebulki, ładnie docisnąłem i poszedłem do domu. Jak ma rosnąć to będzie. Bez żadnych czarów..