Paula15- Masz rację.
Dischidia hirsuta zachwyciła mnie... listkami. Cudowny malec, gdy Ktoś ma mało miejsca, to polecam tę roślinkę.
Mrinwestor- o, tak. Ogród jest piękny o każdej porze roku.
Ale chyba początek czerwca najbardziej lubię spędzać w ogrodzie.
Furia barw i zapachów mnie zniewala...
Renata1962- tak, krótko kwitną irysy. Ale, nadrabiają ilością kwiatów i zapachem.
Rośliny doniczkowe teraz nieco "z boku" są. Podlewam, nawożę i...uciekam do ogrodu
Kelpie- Masz rację, w różach można się zakochać. Zapachy, kolory, a wielkie ich krzewy otulające drabinki. To jest to, co lubię najbardziej
Justyna111- witaj Imienniczko ;)
Irysy już przekwitły, pozostały wspomnienia, zdjęcia i...czekanie na kolejny irysowy sezon.
Arkadius121- cieszę się, że spodobały Ci się moje skrętniki.
Sporo debiutów przede mną w tym sezonie, jeszcze. Kolejne kwiatki się pojawiają...
Anka159- dziękuję.
Ogród szaleje teraz...nie nadążam z fotkami.
Ulkabe- witaj w skromnych, moich progach.
Dziś też będzie kilka zdjęć z ogrodu i kwitnień różności.
Iksja- haha..a ja się boję uprawy dischidii.
Zobaczymy, jak będą rosły u mnie. Choć kusi mnie jeszcze jedna - d.ruscifolia...może kiedyś...
Filigranowa27- dziękuję. Róże w tym roku wyjątkowo obficie kwitną.
I wcale nie chcą przestać, kolejne pączki rosną w siłę.
Tesia39- na żywo wyglądają piękniej. Z głównej drogi je widać...Choć działka nie jest przy głównej drodze...
Blueberry- z pelargoniami dopiero zaczynam. W przyszłym sezonie, chcę powiększyć kolekcję pelargonii odmianowych.
Georginja- a czasami tak bywa, że zaginie jakiś wątek...
Skrętnikowe siewki jakby przystopowały ze wzrostem. Pączków nie widać.
Zastanawiam się, na wywożeniem ich na świeże powietrze na dzień...Spróbuję, tak z jedną paletą robic.Może zaczną wtedy rosnąć i pączkować...
Marysiaaa- na mnie też zrobił wrażenie Shadow Warrior. Na żywo był jeszcze piękniejszy, zwłaszcza o wschodzie i zachodzie słońca - pięknie się prezentował.
Dziękuję za pochwały. Róże mają po kilkanaście lat. Ładnie się rozrosły i kwitną, jak szalone
Lena- witaj u mnie

Uwielbiam kolory i zapachy. I tym się kieruję, przy wyborze roślin do ogrodu...
To dziś jeszcze jedna pelargonia, taka inna... Ceglasty stellar nn:
Biała hortensja rozkwita...
I...uważam sezon liliowcowy za otwarty. Pierwszy odmianowy u mnie zakwitł. Cudnie pachnąca...
BELLA LUGOSI
Zakwitło też półroczne epiphyllum różowe od Szarotki z wymiany:
Debiuty fiołeczkowe:
RS VJUGA jeszcze w pączku...
Quilting Bee jasny:
I debiuty skrętnikowe...
Prada:
I jeden z debiutów, na który bardzo czekałam w tym sezonie... Mini skrętnik variegata, od P. Kleszczyńskiego:
Dal's Polar Midnight: