Pora na doniczkowe.
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pora na doniczkowe.
Lusiu , cudowny wątek kwiatowo - zwierzakowy 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, coś wstawiłam na fotobajanie. Tu też bym Was zarzuciła zdjęciami ze wsi bo byłam ale...
sks, ch...ra, ska. Zapomniałam karty pamięci. Wzięłam dwa aparaty i oba bez karty. Ze złości i bezradności aż się popłakałam.
Zrobiłam 12 zdjęć bo tylko tyle mogę zrobić na swoim kompakcie bez karty.
Dla Ciebie rajska jabłonka tuż przed kwitnięciem.

Witaj Krysiu
, dzięki że wpadłaś.Kwiatki jeszcze nierozpoznane. Dla Ciebie skromny, biały fiołeczek od Marysi-Amby, samotnie rosnący pośród chwastów i kępka również białych narcyzów.

Mireczko,
dziękuję za zaproszenie. Jeszcze nic nie planuję na wakacje bo na początku lipca czekają mnie państwowe egzaminy, potem muszę odbyć miesięczną praktykę w szpitalu lub w hospicjum ( oczywiście jeżeli pozwolą mi pracować). Bardzo chciałabym się z Wami spotkać a wakacje to najlepszy czas na takie spotkania.
Spróbuję ukorzenić patyczek, może się uda. Różowa kępka sasanek dla Ciebie.

Justus 27 witaj
, moja carnosa niestety już przekwitła. Dla Ciebie różowo kwitnąca czeremcha.

Koniczynka2014 również witaj
, dziękuję za miłe słowa. Dla Ciebie kępka jeszcze kwitnących tulipanów.

Dla Ciebie rajska jabłonka tuż przed kwitnięciem.

Witaj Krysiu

Mireczko,

Spróbuję ukorzenić patyczek, może się uda. Różowa kępka sasanek dla Ciebie.

Justus 27 witaj

Koniczynka2014 również witaj

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
LUSIA....lubię biel tym bardziej się cieszę......białe fiołeczki delikatne i misterne.....
...i cieszę się, że ślimacze możesz odwiedzać....

...i cieszę się, że ślimacze możesz odwiedzać....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lusiu cieszę się ,że byłaś u siebie na wsi. Kolorowo u Ciebie, mam nadzieję, że nie orzesz na działce z nosem w ziemi. Uważaj na siebie.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Lusiu, zaglądam cichaczem i cieszę się razem z tobą każdą piękną chwilą utrwaloną i pokazaną
.
Kokorycz z Biskupiej rośnie w siłę. Moja jest bardziej niebieska, ale może wybarwienie zależne od stanowiska?
Liczę na rychłe spotkanie

Kokorycz z Biskupiej rośnie w siłę. Moja jest bardziej niebieska, ale może wybarwienie zależne od stanowiska?
Liczę na rychłe spotkanie

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lusiu dziękuję za jabłoneczkę to bardzo wdzięczne drzewka, tylko dlaczego u mnie ptaszki nie objadają jabłuszek
A jakie śliczne sasanki i jakie Ty masz ciekawe chwasty
....u mnie tylko podagrycznik i perz 

A jakie śliczne sasanki i jakie Ty masz ciekawe chwasty

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...ojej jaka cudna jest ta sasanka różowa...
czekam na zdjęcia z Gdańska... 

- Lusia 57
- 1000p
Kończy się ta bardzo zimna majówka. I pewnie po niej się ociepli
. Dzisiaj dzięki
można było trochę dłużej pobyć na wsi. A właśnie, nie pochwaliłam się, że znowu byłam na wsi. Poprzednio pojechaliśmy ( ja i mój mąż)na wieś skosić już całkiem spore chwasty ale nic z tego nie wyszło bo nowa kosa spalinowa odmówiła współpracy. W piątek reklamowaliśmy kosę w sklepie, sprzedawca doradził nam inną trochę droższą ale podobno niezawodną. I już z nową kosą w bagażniku wróciliśmy na wieś dokosić nasz trawnik, w którym trawy jest najmniej. I tym sposobem mam skoszoną trawkę i opielone rabatki. Mąż kosił a ja powolutku pieliłam.
Plan ogólny ogródka, rabatka Pod brzozą

Rajska jabłoneczka ma swoje pięć minut

i klon usuryjski również

Plan ogólny ogródka, rabatka Pod brzozą

Rajska jabłoneczka ma swoje pięć minut

i klon usuryjski również

- Lusia 57
- 1000p
A teraz witam miłych gości
Krysiu radość z pobytu na ślimaczym miesza się ze smutkiem. Znalazłam jeszcze kilka fiołeczków lekko niebieskich pod białym krzaczkiem tawuły. Proszę dla Ciebie.

Grażynkowitaj
, uważam, uważam. Oranie już nie dla mnie. Powolutku, bez szarpania. A ponieważ lubię wszystkie roślinki, chwasty też więc jeżeli zrobiłam coś niedokładnie to się tym nie przejmuję. Nie ma ogrodu bez chwastu to moje motto od dawna.
Zachwaszczona rabatka

a tu zostawiony piękny, kwitnący starzec(?)

Justynko
cieszę się, że do mnie zaglądasz. Kokorycz na Biskupiej pięknie się rozrasta a moja wyginęła. Ja również liczę na spotkanie.
Jedyny pośród różyczek

i jego liczniejsi bracia.

Marysiu a moje ptaszki jedzą te małe jabłuszka. Sasanki miałam w czterech kolorach, ale białe mi wyginęły. Mam dużo młodych siewek, ciekawe jakiej będą barwy. A chwasty mam naprawdę ciekawe. Perz i podagrycznik również. Fotografuję je również ale dzisiaj dla nich nie miałam czasu.
Powolutku rozwijają się kwiatuszki

I kocimiętka, która rozsiewa się jak chwasty, pozwoliłam jej rosnąć wszędzie gdzie chce.

Krysiu radość z pobytu na ślimaczym miesza się ze smutkiem. Znalazłam jeszcze kilka fiołeczków lekko niebieskich pod białym krzaczkiem tawuły. Proszę dla Ciebie.

Grażynkowitaj

Zachwaszczona rabatka

a tu zostawiony piękny, kwitnący starzec(?)

Justynko

Jedyny pośród różyczek

i jego liczniejsi bracia.

Marysiu a moje ptaszki jedzą te małe jabłuszka. Sasanki miałam w czterech kolorach, ale białe mi wyginęły. Mam dużo młodych siewek, ciekawe jakiej będą barwy. A chwasty mam naprawdę ciekawe. Perz i podagrycznik również. Fotografuję je również ale dzisiaj dla nich nie miałam czasu.
Powolutku rozwijają się kwiatuszki

I kocimiętka, która rozsiewa się jak chwasty, pozwoliłam jej rosnąć wszędzie gdzie chce.

- Lusia 57
- 1000p
- Maska
- Kontakt:
Lusiu jak dobrze że znowu jeździsz na wieś , bo oprócz roślin pięknie przedstawionych, czuję znowu Twoją radość z przebywania wśród roślin
Piękne sasanki, które u mnie też giną i nie wiem dlaczego (a może już wiem ....gleba). Kloniki też mi się podobają.
Natomiast nie wiem dlaczego fiołki u mnie zmieniają kolor na biały. Dostałam niebieski i jeden rok był taki a w tym na rośliny 70 % białego i trzy kwiatuszki jeszcze niebieskie, czy to może być sprawa odczynu gleby? miałam taki w kropeczki....i też go nie ma

Piękne sasanki, które u mnie też giną i nie wiem dlaczego (a może już wiem ....gleba). Kloniki też mi się podobają.
Natomiast nie wiem dlaczego fiołki u mnie zmieniają kolor na biały. Dostałam niebieski i jeden rok był taki a w tym na rośliny 70 % białego i trzy kwiatuszki jeszcze niebieskie, czy to może być sprawa odczynu gleby? miałam taki w kropeczki....i też go nie ma

- Lusia 57
- 1000p
Marysiu i Krysiu, raduje się moje serce
. Ogłoszenie na sprzedaż wstawione ale zanim ktoś to kupi to nie mogę pozwolić aby moje roślinki za bardzo ucierpiały.
A wiesz Marysiu, że ja też nie mam niebieskich fiołeczków?! A miałam. Białe w niebieskie kropeczki chyba takie sadziłam, już nie pamiętam.
Wiem, że nie lubicie ślimaków.
. Ja się do nich już przyzwyczaiłam i walkę zaprzestałam.
Moje winniczki przycupnęły i czekają na deszcz.

Puste skorupki bieleją wszędzie.

To tyle w nawiązaniu do nazwy mego zamkniętego wątku. A teraz kilka zdjęć jeszcze moich roślinek.

A wiesz Marysiu, że ja też nie mam niebieskich fiołeczków?! A miałam. Białe w niebieskie kropeczki chyba takie sadziłam, już nie pamiętam.
Wiem, że nie lubicie ślimaków.

Moje winniczki przycupnęły i czekają na deszcz.

Puste skorupki bieleją wszędzie.

To tyle w nawiązaniu do nazwy mego zamkniętego wątku. A teraz kilka zdjęć jeszcze moich roślinek.

- Maska
- Kontakt:
Lusiu może się jakoś ułoży póki nie ma umowy wszystko jest możliwe....czego z serca życzę
Ja myślę, że będą młode ślimaczki
czyli może te fiołeczki się przepylają, albo gleba ma wpływ .....spróbuję zakwasić pod fiołkiem a nuż

Ja myślę, że będą młode ślimaczki

czyli może te fiołeczki się przepylają, albo gleba ma wpływ .....spróbuję zakwasić pod fiołkiem a nuż

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
LUSIA.... a co to za kwiateczki z prawej strony paproci.....oj poszłabym na to Twoje Ślimacze i pogrzebała w tych roslinkach...a ilebym przytachała do siebie........to już się nic nie odmieni

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- Lusia 57
- 1000p
Marysiu może te niebieskie to fiołki leśne więc trochę kwaśną glebę pewnie lubią.
Krysiu to przytulia, kilka roślinek przywędrowało na moją leśno cienistą rabatkę
... z pobliskiego lasku. Ładnie zadarniają rabatkę. U mnie przetrwały roślinki tylko te prawie bezobsługowe. W ubiegłym roku niepodlewane, niepielone jakoś sobie poradziły. A jak będzie w tym roku? Nikt nie wiem.
Czereśnio dziękuję
.
Jak co roku, wiosną koniecznie odwiedzam ogród botaniczny. Zdążyłam zobaczyć magnolie Soulangea w pięknych sukienkach i wiśnie piłkowaną.

Krysiu to przytulia, kilka roślinek przywędrowało na moją leśno cienistą rabatkę

Czereśnio dziękuję

Jak co roku, wiosną koniecznie odwiedzam ogród botaniczny. Zdążyłam zobaczyć magnolie Soulangea w pięknych sukienkach i wiśnie piłkowaną.