A nie bądź taka i poczęstuj kawałeczkiem kokosowego ciasta
Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
Aniu i jak Twoje pelargonie po wniesieniu do domku??? W dobrym stanie???
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A moja pelargonia nadal stoi na dworze i wygląda całkliem dobrze.
Boję się nawet wnieść do domu, bo nie mam chłodnego pomieszczenia, a boję się, że jak dostanie ciepełka to od razu padnie.
Chociaż na dworze też padnie prędzej czy później
Boję się nawet wnieść do domu, bo nie mam chłodnego pomieszczenia, a boję się, że jak dostanie ciepełka to od razu padnie.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu właśnie się zorientowałam, że otworzyłaś nową częśc wąteczku, więc czym prędzej
, żeby się przywitac
Muszę przecież gdzieś podziwiac śliczne, kolorowe żuraweczki
No i gratuluję kwiatuszka Skrzydłokwiata
Muszę przecież gdzieś podziwiac śliczne, kolorowe żuraweczki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Witajcie Kochani po długiej przerwie."Troszkę "zaniedbałam ostatnio forum, ale na przeprosiny przyniosłam Kkokosowy czar

Na ciasto i luźne tematy zapraszamy tutaj./Iwona
Lucynko, moje pelargonie stały od południowej strony domu, na balkonie i narażone były na silny wiatr i mrozek.Nie są to okazałe egzemplarze, powiedziałabym wręcz, że były traktowane po macoszemu.Wyniosłam je na strych i na razie mają się dobrze.Wyglądają tak

Na maleńkie kociaczki czekam z niecierpliwości, a po maleństwa uroczej mamusi już zbieram zapisy
.Jeszcze nie poczęte, a już zaopiekowane
Dorota, no mówiałam Ci przecież ze żurawki są fantastyczne, to Ty się tak bronisz
.Czekaj, czekaj , wiosną paczkę podeślę
Mam nadzieję ze będzie co wysyłać, bo robię eksperyment i ukorzeniam od miesiąca żurawki u Franka na parapecie
.Kicia skradła moje serce, choć Męzusiowi też wpadła w oko
a tak się bronił
.Teraz Rudzia chodzi za nim częściej niż za mną
Zawsze bardzo chciałam mieć czarnego kota, nad wieloma się litowałam w przeszłości, przygarniałam maluszki porzucone w lesie, ale zawsze czarne mi zdychały
Inne miałay się dobrze, a czarne coś mnie nie lubiły.A jako dziecko oglądałam "Czarodziejkę z Księzyca " i marzyłam o czarnym zaczarowanym kotku 

Na ciasto i luźne tematy zapraszamy tutaj./Iwona
Lucynko, moje pelargonie stały od południowej strony domu, na balkonie i narażone były na silny wiatr i mrozek.Nie są to okazałe egzemplarze, powiedziałabym wręcz, że były traktowane po macoszemu.Wyniosłam je na strych i na razie mają się dobrze.Wyglądają tak

Na maleńkie kociaczki czekam z niecierpliwości, a po maleństwa uroczej mamusi już zbieram zapisy
Dorota, no mówiałam Ci przecież ze żurawki są fantastyczne, to Ty się tak bronisz
- mamafrania

Zauważyłam że charakterek maKarolina__ pisze:Aniu, koteczka prześliczna, miałam kiedyś bardzo podobną, szylkretki bywają bardzo charakterne
Agniesiu częstuj się ,proszę :DMoje palargonie na razie spisują się dobrze.W związku z tym że tak dobrze zniosły niskie temperatury, wyniosłam je na nieogrzewany strych, postawiłam pod oknem i czekam do Wiosny.W razie większych mrozów je okryję.na razie jest ok.AGNESS pisze:Aniu i jak Twoje pelargonie po wniesieniu do domku??? W dobrym stanie???
Gosiu i jak Twoja pelargonia?Cieakawa jestem czy tylko te moje tak się uchowały?Margo2 pisze:A moja pelargonia nadal stoi na dworze i wygląda całkliem dobrze.
Witaj Elciuelcia1974 pisze:Aniu właśnie się zorientowałam, że otworzyłaś nową częśc wąteczku, więc czym prędzej, żeby się przywitac
![]()
Muszę przecież gdzieś podziwiac śliczne, kolorowe żuraweczki![]()
Jest to co prawda zdjęcie wschodzącego słońca, ale nich będzie miłym widoczkiem na dobranoc.Miłej nocki dla Wszystkich gości
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A ja już się zastanawiałam gdzie ty jesteś
- mamafrania

Dorotko , życie
.W ostatnim tygodniu miałam ponad 300 kg mięsa do ogarnięcia
.Ale warto było się pomęczyć bo kiełbaska już się zjada, kaszaneczka tez a szyneczka jeszcze czeka w solance.O innych sprawach nie wspominam bo mniej przyjemne były.Albo ktoś kichał, albo gorączkował, albo cos tam jeszcze i jak to mówią jedna bida nie dokuczy....Ale pozbierałam się i przyszłam troszkę
W nocy na ploteczkach u Labki1 byłam, nocki kawałek zarwałam, a dziś myślę jak tu oczy otworzyć żeby podłoże ugotować
Ale fajnie ze o mnie pomyślałaś 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pelargonia jakoś się trzyma, ale pewnie niedługo padnie, bo zapominam o jej podlewaniu. Dopiero teraz sobie o niej przypomniałam 
Aniu, jak zwykle podziwiam cię. (a mówią, że młodzież mamy słabą) A pelargonia rzeczywiście ma się dobrze
U mnie to nie do pomyślenia. Już dawno by jej nie było. Przyznam po cichu, że zaczynam już tęsknić za wiosennym "grzebaniem".
- mamafrania

Zima jest w tym roku doprawdy wyjątkowo dziwna.Z jednej strony mnie to cieszy, bo wiadomo co się dzieje kiedy ściśnie mróz i zasypies nieg... ale niepokoji mnie to bardzo .Niektóre roślinki mogą to boleśnie odczuć....z niepokojem sprawdzam długoterminowe prognozy....
Sa też dobre strony... można tępić chwasty które mają się znakomicie i rosną sobie codziennie troszkę
.Wczoraj nie mogłam się oprzeć i właśnie tak spędziłam wieczór
Moje pelargonie mają się dobrze.Pogoda jest dla nich bardzo łaskawa.Przyjazne temperatury i dużo słonca dobrze na nie wpływają
.Nawet moje żurawki na parapecie ukorzeniły się już prawie wszystkie i pięknie rosną im korzonki.Jeżeli takie temperatury będą się utrzymywały nadal, to wyniosę je na nieogrzewany strych żeby się zahartowały przed wiosennym wyjściem na dwór.
Okres świąteczny minął mi bardzo pracowicie , ale teraz słodkie lenistwo
, choć długo w tym stanie się nie zatrzymam, bo już mnie korci żeby wyjść pograbić troszkę i dotlenić się solidnie
Niech no tylko moje nadwyrężone plecy przestaną boleć
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.Może wreszcie zmobilizuję się do zrobienia "zimowych" fotek moim żurawkom
Sa też dobre strony... można tępić chwasty które mają się znakomicie i rosną sobie codziennie troszkę
Moje pelargonie mają się dobrze.Pogoda jest dla nich bardzo łaskawa.Przyjazne temperatury i dużo słonca dobrze na nie wpływają
Okres świąteczny minął mi bardzo pracowicie , ale teraz słodkie lenistwo
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.Może wreszcie zmobilizuję się do zrobienia "zimowych" fotek moim żurawkom
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu też zaczynam dzień w internecie od długoterminowej.
U mnie kwitnie jaśmin, zawsze przemarzał.
I też chyba ruszę na chwasty, ale po Sylwestrze. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- mamafrania

Mówiłas Aniu ze Twoje zimowity przepowiadają pogodę , i chyba znowu się nie pomyliły.Ja do sylwka się jeszcze "byczę" ale od Nowego ruszam do dzieła, chyba ze śnieg zasypie mi podwórko 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Aniu śniegu to nie widać na horyzoncie chyba, że deszcz. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- mamafrania

Podobno można rozpruć pampersy i za śnieg będą robić , a potem odkurzaczem sprzątać 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Też słyszałam o tej recepcie. 
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1