Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

Aniu i jak Twoje pelargonie po wniesieniu do domku??? W dobrym stanie???
A nie bądź taka i poczęstuj kawałeczkiem kokosowego ciasta ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A moja pelargonia nadal stoi na dworze i wygląda całkliem dobrze.
Boję się nawet wnieść do domu, bo nie mam chłodnego pomieszczenia, a boję się, że jak dostanie ciepełka to od razu padnie.
Chociaż na dworze też padnie prędzej czy później
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu właśnie się zorientowałam, że otworzyłaś nową częśc wąteczku, więc czym prędzej ;:65, żeby się przywitac ;:196
Muszę przecież gdzieś podziwiac śliczne, kolorowe żuraweczki :tan
No i gratuluję kwiatuszka Skrzydłokwiata ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Witajcie Kochani po długiej przerwie."Troszkę "zaniedbałam ostatnio forum, ale na przeprosiny przyniosłam Kkokosowy czar ;:170

Obrazek

Na ciasto i luźne tematy zapraszamy tutaj./Iwona

Lucynko, moje pelargonie stały od południowej strony domu, na balkonie i narażone były na silny wiatr i mrozek.Nie są to okazałe egzemplarze, powiedziałabym wręcz, że były traktowane po macoszemu.Wyniosłam je na strych i na razie mają się dobrze.Wyglądają tak

Obrazek
Na maleńkie kociaczki czekam z niecierpliwości, a po maleństwa uroczej mamusi już zbieram zapisy :;230 .Jeszcze nie poczęte, a już zaopiekowane ;:224

Dorota, no mówiałam Ci przecież ze żurawki są fantastyczne, to Ty się tak bronisz :;230 .Czekaj, czekaj , wiosną paczkę podeślę ;:306 Mam nadzieję ze będzie co wysyłać, bo robię eksperyment i ukorzeniam od miesiąca żurawki u Franka na parapecie ;:224 .Kicia skradła moje serce, choć Męzusiowi też wpadła w oko :lol: a tak się bronił ;:170 :;230 .Teraz Rudzia chodzi za nim częściej niż za mną ;:306 Zawsze bardzo chciałam mieć czarnego kota, nad wieloma się litowałam w przeszłości, przygarniałam maluszki porzucone w lesie, ale zawsze czarne mi zdychały ;:145 Inne miałay się dobrze, a czarne coś mnie nie lubiły.A jako dziecko oglądałam "Czarodziejkę z Księzyca " i marzyłam o czarnym zaczarowanym kotku ;:224
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolina__ pisze:Aniu, koteczka prześliczna, miałam kiedyś bardzo podobną, szylkretki bywają bardzo charakterne :D
Zauważyłam że charakterek ma ;:306 Rączka już podrapana była, bo Rudzia nielubi drapanai po brzuszku ;:130
AGNESS pisze:Aniu i jak Twoje pelargonie po wniesieniu do domku??? W dobrym stanie???
A nie bądź taka i poczęstuj kawałeczkiem kokosowego ciasta ;:224
Agniesiu częstuj się ,proszę :DMoje palargonie na razie spisują się dobrze.W związku z tym że tak dobrze zniosły niskie temperatury, wyniosłam je na nieogrzewany strych, postawiłam pod oknem i czekam do Wiosny.W razie większych mrozów je okryję.na razie jest ok.
Margo2 pisze:A moja pelargonia nadal stoi na dworze i wygląda całkliem dobrze.
Boję się nawet wnieść do domu, bo nie mam chłodnego pomieszczenia, a boję się, że jak dostanie ciepełka to od razu padnie.
Chociaż na dworze też padnie prędzej czy później
Gosiu i jak Twoja pelargonia?Cieakawa jestem czy tylko te moje tak się uchowały?
elcia1974 pisze:Aniu właśnie się zorientowałam, że otworzyłaś nową częśc wąteczku, więc czym prędzej ;:65, żeby się przywitac ;:196
Muszę przecież gdzieś podziwiac śliczne, kolorowe żuraweczki :tan
No i gratuluję kwiatuszka Skrzydłokwiata ;:138
Witaj Elciu :wit .Skrzydłowkwiat to jeden z moich ulubionych doniczkowców.Gdybys widziała moją minę kiedy poczółam ze on pachnie :shock:

Jest to co prawda zdjęcie wschodzącego słońca, ale nich będzie miłym widoczkiem na dobranoc.Miłej nocki dla Wszystkich gości ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja już się zastanawiałam gdzie ty jesteś
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , życie ;:224 .W ostatnim tygodniu miałam ponad 300 kg mięsa do ogarnięcia ;:219 .Ale warto było się pomęczyć bo kiełbaska już się zjada, kaszaneczka tez a szyneczka jeszcze czeka w solance.O innych sprawach nie wspominam bo mniej przyjemne były.Albo ktoś kichał, albo gorączkował, albo cos tam jeszcze i jak to mówią jedna bida nie dokuczy....Ale pozbierałam się i przyszłam troszkę :wink: W nocy na ploteczkach u Labki1 byłam, nocki kawałek zarwałam, a dziś myślę jak tu oczy otworzyć żeby podłoże ugotować :;230 Ale fajnie ze o mnie pomyślałaś :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pelargonia jakoś się trzyma, ale pewnie niedługo padnie, bo zapominam o jej podlewaniu. Dopiero teraz sobie o niej przypomniałam :roll:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu, jak zwykle podziwiam cię. (a mówią, że młodzież mamy słabą) A pelargonia rzeczywiście ma się dobrze :oops: U mnie to nie do pomyślenia. Już dawno by jej nie było. Przyznam po cichu, że zaczynam już tęsknić za wiosennym "grzebaniem".
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima jest w tym roku doprawdy wyjątkowo dziwna.Z jednej strony mnie to cieszy, bo wiadomo co się dzieje kiedy ściśnie mróz i zasypies nieg... ale niepokoji mnie to bardzo .Niektóre roślinki mogą to boleśnie odczuć....z niepokojem sprawdzam długoterminowe prognozy....
Sa też dobre strony... można tępić chwasty które mają się znakomicie i rosną sobie codziennie troszkę :evil: .Wczoraj nie mogłam się oprzeć i właśnie tak spędziłam wieczór ;:224

Moje pelargonie mają się dobrze.Pogoda jest dla nich bardzo łaskawa.Przyjazne temperatury i dużo słonca dobrze na nie wpływają :tan .Nawet moje żurawki na parapecie ukorzeniły się już prawie wszystkie i pięknie rosną im korzonki.Jeżeli takie temperatury będą się utrzymywały nadal, to wyniosę je na nieogrzewany strych żeby się zahartowały przed wiosennym wyjściem na dwór.

Okres świąteczny minął mi bardzo pracowicie , ale teraz słodkie lenistwo ;:224 , choć długo w tym stanie się nie zatrzymam, bo już mnie korci żeby wyjść pograbić troszkę i dotlenić się solidnie ;:173 Niech no tylko moje nadwyrężone plecy przestaną boleć ;:224
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.Może wreszcie zmobilizuję się do zrobienia "zimowych" fotek moim żurawkom :D
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu też zaczynam dzień w internecie od długoterminowej. :wink: U mnie kwitnie jaśmin, zawsze przemarzał. ;:224 I też chyba ruszę na chwasty, ale po Sylwestrze. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mówiłas Aniu ze Twoje zimowity przepowiadają pogodę , i chyba znowu się nie pomyliły.Ja do sylwka się jeszcze "byczę" ale od Nowego ruszam do dzieła, chyba ze śnieg zasypie mi podwórko :;230
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu śniegu to nie widać na horyzoncie chyba, że deszcz. ;:306
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podobno można rozpruć pampersy i za śnieg będą robić , a potem odkurzaczem sprzątać :;230
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też słyszałam o tej recepcie. :;230
Mój ogródek cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”