Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Marysiu, w tej chwili są dzieci w Ch.my może dojedziemy w sobotę lub niedzielę a może na razie wcale, Z . kończy zabudowę przedpokoju. Oni są bez foto gdybyś miała momencik to proszę podejdź i zrób zdjęcie forsycji.] jeśli już rozkwitły. Jeśli mi się uda to może podjadę sama.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani - faktycznie jestem w swoim żywiole, szkoda tylko, że tyle sprzątania po zimie. Tyle czasu ucieka...
Mam duże problemy ze wstawianiem zdjęć - przez ten mój internet. Ale dobrze że dzisiaj chociaż piać i czytać można. Właśnie sobie pół godziny przerwy zrobiłam - bo zasuwam od 9-tej
Krysiu - piwonia chyba kaput
nie widać żadnych oznak życia...Moje fiołki-samosiejki kwitną na fioletowo
a mamusia była biała...
Przypołudniki posieję dzisiaj. Najwyżej będę przykrywała. Wczoraj nawet fasolę szparagową już posiałam, ale mam tyle nasin, że jak padnie - to wysieję drugi raz.
Grażynko - podejdę na Twoją działkę po obiedzie. Moje forsycje już kwitną
Fajnie by było, jakbyś przyjechała
Mam duże problemy ze wstawianiem zdjęć - przez ten mój internet. Ale dobrze że dzisiaj chociaż piać i czytać można. Właśnie sobie pół godziny przerwy zrobiłam - bo zasuwam od 9-tej

Krysiu - piwonia chyba kaput

Przypołudniki posieję dzisiaj. Najwyżej będę przykrywała. Wczoraj nawet fasolę szparagową już posiałam, ale mam tyle nasin, że jak padnie - to wysieję drugi raz.
Grażynko - podejdę na Twoją działkę po obiedzie. Moje forsycje już kwitną

Fajnie by było, jakbyś przyjechała

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
ja tez mam przerwę z
Fiołek- śliczne ujęcie
Pierwiosnek ząbkowany ładniuchny
Miłej majówki i nie przepracuj się za bardzo

Fiołek- śliczne ujęcie

Miłej majówki i nie przepracuj się za bardzo

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ambo, ostatnio pojechałam na działkę do Taty rozpocząć prace ogrodowe i co? Nie wzięlam baterii do aparatu. Byłam 'ściekła' ;)
Rabata pierwiosnkowa świetna sprawa. Ja też chcę założyć, ale chyba głównie z gruzińskich. Szaleńczo się rozrastają, więc same zapewnią dostawę materiału roślinnego. Na razie mam zaledwie 3, ale to się przecież niedługo zmieni ;)
Rabata pierwiosnkowa świetna sprawa. Ja też chcę założyć, ale chyba głównie z gruzińskich. Szaleńczo się rozrastają, więc same zapewnią dostawę materiału roślinnego. Na razie mam zaledwie 3, ale to się przecież niedługo zmieni ;)
- amba19
Aniu - nie da się nie przepracować n działce jak wszystko jest spóźnione o miesiąc..Wszystko mnie boli, paznokcie połamane pomimo rękawiczek - ale człowiek się cieszy jakby go nie wiadomo jakie szczęcie spotkało
Pacynko
- Ty nie bierz przykładu z roztargnionej amby. Aparal na działce niezbędny jak łopata i grabie
Mam internet na trzy kreski
Można wstawić kilka fotek. Na początek szczęśliwy Fidel biegający po działce. Wygląda zupełnie jak kangur hi hi....
Dowód rzeczowy na to że coś tam u mnie kwitnie

Pacynko

Mam internet na trzy kreski

Dowód rzeczowy na to że coś tam u mnie kwitnie

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Marysiu są takie miejsca ,gdzie człowiek czuje się jak u siebie .W twoim ogrodzie panuje taki właśnie klimat ,jest swojsko i miło .Pełno roślin i koty ,które rozrabiają .

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
O to dobrze, że internet pozwolił na wstawienie tylu fotek, bo są moje ulubione żonkile, przylaszczki i miodunka..... o kangurku już nie wspomnę. Marysiu, jak go złapiesz to go wymiziaj proszę!
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ambo19, brać przykład miałam z Twoich fotografii, które naprawdę są śliczne! Jednak coś chyba nieopatrznie pokręciłam z tymi życzeniami i owszem, temat blisko aparatu i fotografii, ale nie dokładnie to, o co chodziło
Roztargnienie, roztargnienie ... czy to nie domena każdego artysty?
Cóż biedni mamy teraz począć ...

Roztargnienie, roztargnienie ... czy to nie domena każdego artysty?

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Zdjęcia jak zawsze wspaniałe
Natomiast Fidel na drugim zdjęciu wygląda jak przeklejony z pierwszego tylko w lustrze odwrócony 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Fajnie masz... Tylko pozazdrościć. Będziesz mogła nareszcie obejrzeć spektakl wiosennej eksplozji w całości. Dzień po dniu. Super!
Z porządkami po zimie uporałam się tylko dzięki temu, że miałam 2 tygodniu urlopu i to we właściwym czasie.
Zdjęcia jak zwykle zachwycające. Uwielbiam te wiosenne drobiażdżki typu fiołki, przylaszczki czy prymulki.
Wciąż zastanawiam się gdzie wysiać przypołudniki. Najchętniej widziałabym je w dolnej części skalniaka.
Z porządkami po zimie uporałam się tylko dzięki temu, że miałam 2 tygodniu urlopu i to we właściwym czasie.
Zdjęcia jak zwykle zachwycające. Uwielbiam te wiosenne drobiażdżki typu fiołki, przylaszczki czy prymulki.
Wciąż zastanawiam się gdzie wysiać przypołudniki. Najchętniej widziałabym je w dolnej części skalniaka.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ja już nie mam siły chwalić 

- amba19
Ewo-Rozalko - bardzo się cieszę, że się tak dobrze czujesz za moim płotem
Marysiu - kocur wymiziany. To straszny pieszczoch, ale woli mojego M. Ale teraz leży koło mnie i się przytula.
Te wiosenne kwiatuszki też bardzo lubię. Zwłaszcza przylaszczki. Pewnie dlatego, bo rosły w ogródku moich rodziców. Ja je zaprosiłam do mojego "lasu" dopiero w zeszłym roku i właściwie to pierwszy raz tak ładnie kwitną. W tamtym roku miały pojedyncze kwiatki
Pacynko - no nieeeeee.......Nie bierz ze mnie przykładu. ja nie jestem wzorem do naśladowania! Artystyczną duszą też nie jestem
Michale - przysięgam, że to dwa różne zdjęcia
Izo - to największa przyjemność patrzeć jak z dnia na dzień zmieniają się rośliny...to naprawdę spektakl, co roku inny!
Ja ciągle jeszcze nie mam wszystkiego uporządkowanego. Została mi jeszcze Rabata Południowa. Może dzisiaj..się za nią wezmę? Wczoraj miałam gości i dopiero po południu wzięłam się do roboty. Posadziłam bratki w dwóch doniczkach i przygotowałam dużą donicę na pelargonie:;230
A przypołudniki posiałam tam gdzie rosły w zeszłym roku. Na razie kwitną tam hiacynty
Myślę, że dolna część skalniaka to dobry pomysł, bo one są niziutkie.
Grażynko - dzięki
Dzionek mamy śliczny, słoneczny i ciepły, jak wyszłam na dwór - to się do domu wracać nie chciało...
Muszę się pochwalić, że dostałam wczoraj w prezencie hortensję kwitnącą na jednorocznych pędach. Fotki później. Na razie dumam nad fajnym miejscem dla niej.

Tutaj posiałam przypołudniki

Psizęby moje kochane

Zawilce greckie - w zeszłym roku był tylko jeden kwiatuszek. Teraz naliczyłam siedem pączków

Marysiu - kocur wymiziany. To straszny pieszczoch, ale woli mojego M. Ale teraz leży koło mnie i się przytula.
Te wiosenne kwiatuszki też bardzo lubię. Zwłaszcza przylaszczki. Pewnie dlatego, bo rosły w ogródku moich rodziców. Ja je zaprosiłam do mojego "lasu" dopiero w zeszłym roku i właściwie to pierwszy raz tak ładnie kwitną. W tamtym roku miały pojedyncze kwiatki
Pacynko - no nieeeeee.......Nie bierz ze mnie przykładu. ja nie jestem wzorem do naśladowania! Artystyczną duszą też nie jestem

Michale - przysięgam, że to dwa różne zdjęcia

Izo - to największa przyjemność patrzeć jak z dnia na dzień zmieniają się rośliny...to naprawdę spektakl, co roku inny!
Ja ciągle jeszcze nie mam wszystkiego uporządkowanego. Została mi jeszcze Rabata Południowa. Może dzisiaj..się za nią wezmę? Wczoraj miałam gości i dopiero po południu wzięłam się do roboty. Posadziłam bratki w dwóch doniczkach i przygotowałam dużą donicę na pelargonie:;230
A przypołudniki posiałam tam gdzie rosły w zeszłym roku. Na razie kwitną tam hiacynty

Grażynko - dzięki

Dzionek mamy śliczny, słoneczny i ciepły, jak wyszłam na dwór - to się do domu wracać nie chciało...
Muszę się pochwalić, że dostałam wczoraj w prezencie hortensję kwitnącą na jednorocznych pędach. Fotki później. Na razie dumam nad fajnym miejscem dla niej.

Tutaj posiałam przypołudniki

Psizęby moje kochane

Zawilce greckie - w zeszłym roku był tylko jeden kwiatuszek. Teraz naliczyłam siedem pączków

- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Marysiu
, dzisiaj mam troche czasu i pospacerowałam u Ciebie na włościach-pięknie.Wiosna na całego i cudowna.To najpiękniejsza pora roku ,po nie już tak ciemniej się robi.Chodzi mi o kolory. 

- amba19