moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Lulka, strach się bać z tymi gryzoniami ;:202
A odnośnie zakupów to masz rację, trzeba jakoś dzielić wydatki, a lista chciejstw rośnie.. Ja w tym roku wrzucam na luz, drobne zakupy bylinowo-liliowe, "symboliczne" zakup róż i koniec ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ojej, ze szczurami nie ma żartów. Mogą twojego pieska zaatakować :evil:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu matko, co ja czytam! Do deratyzacji proponuję wezwać fachowców, szczury to niebywale inteligentne zwierzaki, jak raz zwietrzą podstęp, nie zaufają już nigdy i będzie problem nie lada! Zgroza! ;:202

A teraz odnośnie przyjemniejszego tematu: zakupy! Gdyby tylko popuścić wodze fantazji to chyba na ogrodowe chciejstwa można by przepuścić każdą kasę! Zawsze znajdzie się coś pięknego ;:170 Bardzo mądrze dzielisz te wydatki! Och, żebym ja miała taką silną wolę... ale tłumaczę się tym, że muszę tyle kupować, bo u mnie to i tak kropla w morzu ;:306
Już wtorek, do wiosny bliżej! ;:oj
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Madziu u mnie przy tarasie z lewej strony właśnie biały żwir więc dobrze by było wybrać odmianę nie zrzucającą kwiatów (mam rabatową Berleburg i ona taka jest, ale trochę za duża na rabatkę przy tarasie), niewielkich rozmiarów i raczej w odcieniach różu bo choć uwielbiam biel to przy żwirze nie będzie efektu. Na razie przeglądam odmiany patio, okrywowe i niskie rabatówki ale nie mogę się zdecydować :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doberek :wit
Ależ sypnęło wczoraj śniegiem ;:oj, dzisiaj ledwo drzwi od domu otworzyłam :;230. Mojej shih-tzsu tylko głowa wystawała spod śniegu :;230
Iwonko to ja już Ci zazdroszczę, a jak mi powiesz że masz lilaka japońskiego, to uschnę z zazdrości ;:112 Klon jest przepiękny ;:167
Ja też raczej jestem odważna, ale szczurów się po prostu boję, z drugiej strony szkoda mi tych stworzonek. Szukają schronienia przed mrozami :roll:
Moniu patrzyłam również na tego sumaka, ale akurat w to miejsce, czyli na środek działki byłby za mały. Zwierzyniec mam nadzieję, że odstrasza te gryzonie
Kasiu już widzę to "drobne" ;:306. U nas z zadaszenia tarasu i zakupu mebli zrobiło się jeszcze nawadnianie. Muszę je zrobić, bo jak wyjadę na 3-4 tyg do Stanów, to obawiam się, że ogródek by usechł. M jakby mu się przypomniało, to by włączył zraszacz, a jak nie to ;:222. A poza tym być może skorzystam z usług ogrodnika(który ma tak samo na nazwisko jak ja ;:306 )i uporządkuję rabatki. Kontakt od Kasi Magenty
Iza tfu tfu tfu... ;:202 oby nie
Lukrecjo oczywiście weźmiemy specjalistów do deratyzacji. Najbardziej się obawiam tego, że jak zaczną je płoszyć, to wyleci całe stado szczurów brrr...Pewnie tak się to nie odbywa, ale mam takie schizy. Do niedawna walczyłam z osami, teraz szczury, a co potem? ;:163
Co do wydatków, to muszę je jakoś podzielić, bo się zrobiło sporo rzeczy. Nelu u Ciebie to faktycznie kropla w morzu, ja już będę miała zrobione wszystko, a u Ciebie jeszcze hoho.., ale przynajmniej możesz poszaleć, a ja wielu roślin nie mogę mieć ;:145
Aniu nie mam pojęcia które róże okrywowe nie gubią płatków. Tyle jest pięknych róż, ale te płatki... ;:124
To jest piękna okrywówka: Blühwunder 82? i na kamykach by się ładnie prezentowała wśród lawendy, a w ogóle to jestem ostatnio fanką odmian Liliputs, szczególnie Sonnenröschen? (to tak na marginesie ;:224 )
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Będę trzymać kciuki żeby akcja poszła gładko! Z pewnością tak się to nie odbywa, ale nie dziwię Ci się, że masz schizy! Też bym miała, choć byle czego to ja się też nie boję. Wiem, że szkoda ich, każdy chce zyć, szkoda tylko że wybiera do tej swojej egzystencji nie najlepsze miejsca!
Z tymi wydatkami, które są jak kropla w morzu to czasem jestem przerażona, że nie dam rady, że nigdy nie zrobię tak jak bym chciała, ale to w takie szaro bure dni, takie doły mnie łapią. :evil: Wychodzi słoneczko i znów wydaje mi się, że jeszcze będzie przepięknie! Ech ta kasa! ;:219
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Madziu nigdy nie słyszałam o takiej odmianie :oops: ale zaraz poszukam, jest jakiś sklep internetowy w którym można zamówić róże tej odmiany?
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Madziu nie zazdroszcze odwiedzających, czy też lecących przelotem czworonożnych z ogonem ;:185 Ale jak uskutecznisz swoja wojenkę to przynajmniej tego dziadostwa sie pozbędziesz
A jakież to masz plany w zakresie "...Liliputs, szczególnie Sonnenröschen? ..." :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Lulek, wracam po ponad miesięcznym przymusowym odwyku ;:32
I zadziwiasz mnie na wstępie. Już masz siewki groszku pachnącego? Napisz co tam jeszcze produkujesz bo zapóźniona jestem niesamowicie. Muszę nadrobić.
Ogarnęłam dopiero nowy wątek, wcześniejszy może kiedyś, stąd może głupie pytania ale się poprawię ;:170
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aniu tą odmianę znalazłam u Ćwika, ma piękne malutkie kwiatuszki ;:167
Ilonko planów na razie nie mam względem tej róży, ale sssstrasznie mi się podoba. a propos ogoniastych, to ostatnio tyle śniegu spadło, że chyba sobie tunele-iglo robią żeby się przemieszczać :;230
Jolu matulko kochana, toż ja myślałam żeś nam przepadła. Fajnie Cię widzieć. Trafiłaś akurat na czas potężnych planów na FO ;:306. A co Ty planujesz na ten rok?
Wysiałam groszek, lobelię białą i niebieską oraz gipsówkę ;:224

Skoro wszystkie jesteśmy spragnione kolorów, słonka i miłych wspominek, to wkleję również kilka moich wakacyjnych fotek ;:113
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Lulek, a czego ja nie planuję ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
Strach się bać. Zamówiłam 22 róże, mnóstwo host, przegorzan, ciemierniki, tojady, tawułki itp. Muszę kupic jakieś 20 cisów żeby zrobić ekran oddzielający rabatkę od warzywniaka. Wybudować zielnik, wykończyć tarasy, skończyć ogrodzenie, otynkować dom, pomalować sypialnię, zrobić kamięnną ścianę w salonie, kupić hokery do wyspy i krzesła do jadalni....................................................................................... no a przede wszystkim zdjąć lampki z choinki i wrzucić ją na strych :lol:
Chyba życia mi nie starczy ;:209

I wczoraj zrobiłam listę 50 lilii, które mi się podobają, ale muszę odrobinę ograniczyć ;:145

Widziałam fotki z Twojego domku ;:333 super klimatyczne holenderskie obrazki ;:63
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Fotki ciepłe ,sielskie i anielskie :D
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wyobraź sobie, że ja wciąż nic nie wysiałam :twisted: Pojechałam dziś do nasiennego i pocałowałam drzwi... dalej nie chciało mi się jechać... może w weekend.
Zdjęcia wakacyjne urocze! Ten lazur wody to gdzie taki wymowny?
Pozdrawiam, Magda!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też nie wysiałam, bo jeszcze na wysiewy za wcześnie. Czekam cierpliwie do połowy lutego.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Gdzie mi się tam równać z Wami! Chcę po raz pierwszy spróbować wysiać cleome, którą kupiłam chyba razem ze świeczkami do stroika na Boże Narodzenie, ale cierpliwie poczekam do ferii. Będzie wolne, będzie czas na zabawy z ziemią. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”