Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

A moje dopiero zakwitną za rok ;:145 Dla niecierpliwych ludzi, to katorga ;:222
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit No tak ,wystarczy się trochę zagapić a tu już nowy wątek , dobrze ,że chociaż na piękne Piwonie zdążyłam ;:63
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga ja już chyba 10 raz jestem w tym pięknym ogrodzie i zawsze,gdy mam zostawić ślad,coś mnie odrywa od laptopka.Dzisiaj już nie odpuściłam.Komplementować już Cię nie będę :D bo pawiem się staniesz- no ale jedno słowo musi paść-fantastycznie-
Aga jak oglądam takie ogrody,które mają drzewa,w pobliżu las,wodę ,to pragnienia i marzenia rosną nieproporcjonalnie do rzeczywistości.
Nastał czas peoni,klematisów i róż a co za tytm idzie,cudownych pachnideł.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

I ja zagapiłam się ;:124 ale już wszystko obejrzałam ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu, zaglebowałaś czepialską?
Peonię zawsze kupowałam do wazonu, bo babcia tak robiła....
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aga- ale pędzi twój wątek. Na normalnie nie nadążam. Czasu mało, a obowiązków wiele.

Moją białą piwonię (którą zresztą dostałam od teściowej),połamał mi w tym roku pies. Tak więc za kwiatami muszę poczekać do przyszłego roku. Za to clematisy obsypane pięknymi, wyjątkowo dużymi kwiatami. Chociaż trochę na pocieszenie.

Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, wątek pędzi dzięki Wam = ja niestety jestem tak zmęczona pracą, że ciężko mi się sensownie wypowiadać... Mimo wszystko liczę, że niedługo zwolnię obroty i wrócę do właściwego balansu między domem/ogrodem a pracą.
Pocieszę Cię, że i ja czekam na kwitnienie białej piwonii - kupiłam wiosną piękną księżniczkę, ale zbyt niedorosła do kwiatów jeszcze...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Kasiu-magenta, późno wróciłam z zebrania w szkole i czepialska oraz cleome czekają na jutrzejsze popołudnie... dzięki raz jeszcze! To była przyjemność Cię poznać, a mazowieckiego krążownika oczywiście musimy zainaugurować :)
Aszko, dziękuję za odwiedziny!
Aniu, do dumy pawia mi raczej daleko, ale za 'fantastycznie' gorące dzięki ;:196 Fantastyczne widoki to można oglądać u Ciebie - ja mam za mało kwiecia wciąż, ale to się zmienia! :)
Bino, serdeczności!
Madziu, wyluzuj... rośliny też potrzebują czasu :)
Justynko, piwonie budzą same pozytywne skojarzenia :) To takie cudowne kwiaty, że trudno ich nie kochać od pokoleń...
Jula, Twoje wybory roślin zwartych całkowicie rozumiem - dzięki nim mam cudownej urody czepialską :)
Obrus w piwonie? sweet :) Ja ostatnio oglądałam zastawę stołową w ten właśnie deseń :)

Moi drodzy, przepraszam że rzadko u Was piszę... bywam, ale na komentarze często nie wystarcza czasu/skupienia... wkrótce nadrobię, niech to się już zacznie, bo potrzebuję emocji piłkarskich, które mam nadzieję rozładują wszystkie emocje 'przed' :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit spoko, za chwile zacznie sie szal kibica i wrocisz pomalu do normy.
Moj obrus w piwonie, to po prostu stol pelny opadnietych platkow z piwoni ktore stoja w wazonach.
Teraz juz w jednym, bo jak sobie tak nastawiam pare wazonow, to wieczorem przez zapach wysiedziec nie mozna i glowa zaczyna bolec.
Ochlodzilo sie brrr
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Hej
Rzeczywiście dużo sie u ciebie dzieje w tym roku, i efekty wspaniałe. Zarówno dom jak i ogród dopracowane i " o spójnym charakterze" że sie tak wyrażę. Kwiatów też już dużo kwitnie, u nas sporo szkód wyrządził majowy przymrozek więc z kwiatami trochę słabo ale i tak jest fajnie. Wstawiłam już nowe zdjęcia a pracy jest jeszcze masa.

A zgubiłam sobie wątek jednej z forumek, nie pamiętam niku ani nazwy wątku ale pamiętam świetnie odnowiony domek ogrodnika, może ty mi pomożesz trafić do tego ogrodu bo już nie mam pomysły jak go znaleźć a na przeglądanie wszystkich zwyczajnie nie mam czasu. Pozdrawiam
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czas czas, brakuje go ostatnio :roll: Na szczęście to minie, trzeba przetrwać jeszcze trochę i się uspokoi.
Moje piwonie niedługo zakwitną :D Na razie widzę tylko majową, ale pozostałe pęcznieją.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aga, pędzi ten Twój wątek niesamowicie. Piwonia piękna, uwielbiam te kwiaty. Niestety mogę tylko pooglądać w naturze, do wazonu nie wsadzę, bo zaraz zbiegną się amatorzy ślicznych kwiatków, czyli moje koty. Żadna żywa roślinka się przy nich nie uchowa.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aguniu, na szczęście jutro zaczyna się weekend, może odetchniesz ;:196
Znowu Warszawska Nike.. śliczny powojnik ;:167
Masz oko do aparatu, oj masz :wink: ...
Sabcia pisze:A zgubiłam sobie wątek jednej z forumek, nie pamiętam niku ani nazwy wątku ale pamiętam świetnie odnowiony domek ogrodnika, może ty mi pomożesz trafić do tego ogrodu bo już nie mam pomysły jak go znaleźć a na przeglądanie wszystkich zwyczajnie nie mam czasu.
Aga zaganiana, mnie się wydaje, że chodzi o wątek [Izy], ma piękny odnowiony domeczek ogrodnika :).

EDIT: Zapomniałam :oops: , Rebeccę wezmę wcześniej czy później, no chyba, że jakimś cudem ( :!: ) uda mi się ją kupić :lol:. Nie martw się, w razie czego będą chętni żeby ją od Ciebie odkupić, bo do tej pory jest, delikatnie mówiąc, mało dostępna w Europie :lol: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, zagladam w przelocie żeby nie było że się wypięłam. Właśnie udało mi się zjeść pierwsze śniadanie, tzn na szybko wsunęłam cruasanta. Lecę dalej do pracy. buziaki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu życzę Ci trochę więcej luzu w pracy, myślę, że niedługo to nastąpi, a swoja droga i tak Cię podziwiam, że jeszcze masz chwilę dla Forum i wątku nie zaniedbujesz, a także spieszysz z pomocą. Dziękuję. ;:196

Przepiękny kolor piwonii, także uważam, że te starodawne odmiany z babcinych ogródków nie mają sobie równych.
Moje sadzone przez Mamę ponad 30 lat temu rosną ciągle w tym samym miejscu, nawet pod lilakiem i co roku kwitną, tylko w czerwcu. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Teresko, Jolu, Beatko, Franci (kupię, jeśli tylko będzie to możliwe :)), Ewa, Sabinka, Jule - kochane, dziękuję za odwiedziny... kolejny wyczerpujący dzień za mną - jeszcze trochę wytrzymam :) Udało mi się dziś w ramach odmóżdżania posadzić czepialską hortensję pnącą przy domku narzędziowym oraz sadzonki cleome... wszystko ładnie kwitnie, ptaki kąpią się w oczku, a komary już nie dają żyć... Lato :) mimo temperatury nieco za niskiej... Zanosi się na deszcz, który naprawdę by się przydał - strasznie sucho jest!

Zostawiam kilka fotek i lecę zajrzeć do Was:

Obrazek

Obrazek
NN - z podkładki do piennej wyrosła całkiem dorodna róża z ładnymi kwiatami...

Obrazek
kupiona jako pnąca Goldstern, ale to chyba niemożliwe, by nią była...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dereń kousa ;:167

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”