Tadziu miałeś rację dwa nieudaczniki padły...jeden rącznik został...co do iglaków to wolę nie próbować...teraz doszłam do wniosku że za wolno rosną. Widzę po wysianych sosenkach że przyrost był milimetrowy, kiedy te biedaki będzie widać na rabacie. Sosenki śmiesznie się nazywają...Sosna górska..,,pokrzywiona''krzywizny na razie żadnej nie widać
Mirko rącznik wysiej koniecznie...porównamy jak będzie rósł...a tak w ogóle z jakimi roślinami można go posadzić. Mieczyki i aksamitki by do niego pasowały
Muszę zlikwidować kawałek trawnika
snowflake hi, hi sama jestem zaskoczona efektem, kamień naprawdę dodaje uroku...koszenie jest bez problemowe...rabatki otoczone są obrzeżem z tworzywa, kamienie lekko są wysunięte nad obrzeże... podczas plewienia usuwam też ręcznie trawę której nie można dokosić.
Romko tytoń jest jednoroczny, sam się wysiewa co roku...tylko nieraz muszę go przepikować w docelowe miejsce. Ostrogowiec wysiał się pomiędzy kamienie, po przekwitnięciu w lecie nazbieram nasion...miałam go całkiem zlikwidować tak się rozsiewa. Koniecznie przypomnij to nazbieram nasionek
Gosiu rącznik może miał za mokro, albo ziemia jest nieodpowiednia.
Dwie sadzonki u mnie zgniły przy samej ziemi...chyba nazywa się to zgorzelą siewek.
Gosiu co do lawendy to nie pamiętam...moją przycięłam po przekwitnięciu, przycina się chyba dwa razy do roku