Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3
Maja a Ty dzisiaj na dzialce?
Ja mialam strasznie zabiegany dzien, do tego znajomi wdepneli. Dobrze ze zdarzylam liscie z kamieni na koniec zdmuchac, bo od jutra chyba ma padac.
Ja mialam strasznie zabiegany dzien, do tego znajomi wdepneli. Dobrze ze zdarzylam liscie z kamieni na koniec zdmuchac, bo od jutra chyba ma padac.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,
starałam się wybrać odmiany te których u nas nie ma, no i żeby mi pasowały. Te sadzonki są małe, ale dobrze wyglądają korzenie. Znając angielki myślę, że pierwsze kwiaty zobaczę za dwa lata.
Aguś będziemy oglądać i podziwiać wiosną te nasze różyczki.
Współczuję Ci z tą głową. Mnie też tak łapie, ale po dwóch tabletach wycisza się.
Julcia,
jestem w domku, a na działeczkę jadę jutro. Wsadzam róże i na obiad wracam do domu.
Będę się byczyć przy kompie na forum. Już planuję, że od poniedziałku robie sobie szlaban na komputer i zabieram sie za generalne porządki w domu. Trzeba o świętach pomyśleć. Ja lubię wcześnie dom do góry nogami przewrócić, a w ostatnim tygodniu to tylko myśleć o jedzonku

Aguś będziemy oglądać i podziwiać wiosną te nasze różyczki.

Współczuję Ci z tą głową. Mnie też tak łapie, ale po dwóch tabletach wycisza się.

Julcia,

Będę się byczyć przy kompie na forum. Już planuję, że od poniedziałku robie sobie szlaban na komputer i zabieram sie za generalne porządki w domu. Trzeba o świętach pomyśleć. Ja lubię wcześnie dom do góry nogami przewrócić, a w ostatnim tygodniu to tylko myśleć o jedzonku

-
- 100p
- Od: 12 sie 2011, o 12:59
Majeczko,
trochę mnie nie było, a tu już Twój wątek nabrał mocnego, nowego przyspieszenia.
Róże u Ciebie piękne. I to połączenie ... róża w towarzystwie lilii ... - towarzystwo wyborne.
W podziękowaniu za dużo cennych wskazówek i "zastrzyk" energii, mam nadzieję, że spodoba Ci się ulubiona przez Ciebie ... w dwóch odsłonach

i jeszcze jedna od
, która wcześniej wzbudzała Twoje zainteresowanie

Róże są niewątpliwie jednymi z najładniejszych krzewów ozdobnych, które na dobre zadomowiły się w naszych ogródeczkach. Ich ozdobą są zarówno piękne kwiaty "kuszące" i urzekające swoją barwą, kształtem i zapachem - nieporównywalnym z innymi kwiatami, jak i ulistnieniem, które poprzez zdrowe liście jest ładnym tłem dla kwiatów. Chyba już nie ma takiego ogródeczka, w którym nie "zamieszkał" chociaż jeden różany krzew?
Pomimo, że są bardzo popularne, o czym świadczy niewątpliwie Twój wątek i wiele innych w sekcji o różach, to jednak niewątpliwie jedne z tych, które nie są łatwe w uprawie. Dlatego, tak cenne są różne spostrzeżenia, którymi się dzielisz z nami.
oj, dużo wyszło tej mojej "pisaniny", chyba ciut za dużo - przepraszam, ale dawno mnie nie było u Ciebie, a teraz staram się nadrobić czas.
trochę mnie nie było, a tu już Twój wątek nabrał mocnego, nowego przyspieszenia.
Róże u Ciebie piękne. I to połączenie ... róża w towarzystwie lilii ... - towarzystwo wyborne.
W podziękowaniu za dużo cennych wskazówek i "zastrzyk" energii, mam nadzieję, że spodoba Ci się ulubiona przez Ciebie ... w dwóch odsłonach

i jeszcze jedna od

Róże są niewątpliwie jednymi z najładniejszych krzewów ozdobnych, które na dobre zadomowiły się w naszych ogródeczkach. Ich ozdobą są zarówno piękne kwiaty "kuszące" i urzekające swoją barwą, kształtem i zapachem - nieporównywalnym z innymi kwiatami, jak i ulistnieniem, które poprzez zdrowe liście jest ładnym tłem dla kwiatów. Chyba już nie ma takiego ogródeczka, w którym nie "zamieszkał" chociaż jeden różany krzew?
Pomimo, że są bardzo popularne, o czym świadczy niewątpliwie Twój wątek i wiele innych w sekcji o różach, to jednak niewątpliwie jedne z tych, które nie są łatwe w uprawie. Dlatego, tak cenne są różne spostrzeżenia, którymi się dzielisz z nami.

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- majka411
Witam Was,
już wróciłam z działeczki. Było tak ciepło, że ja chodziłam w sweterku i ciepłej kamizelce.
Powojniki i róże mają nabrzmiałe wypustki. Jak na tą porę roku jest za ciepło. W TV słyszę, że jutro +9 C , toż to szok.
Różyczki od Petrovica wsadzone. Jak już porobiłam kopczyki to mi się przypomniało, że nie zrobiłam im fotek. Musicie mi wybaczyć. Na wiosnę nadrobię.
A teraz sprawdzanie listy obecnosci
Gajowa - Ewa, obecna,
Aszka - Ola , obecna
Witam miłego gościa rtk10 - Renatkę
. Cieszę się, że zawitałaś do mnie
Dziękuję za przepiękną Raphsody in Blue oraz równie piękną Pink Grootendorst. Zdjęcia super , a i wklejanie widzę, że nie stanowi już problemu.
Renatko nie dziękuj tylko zacznij działać. Czekamy na Twoje cenne uwagi na temat róż. Pisz koniecznie i nie przejmuj się ,że się rozpisałaś. Biegnę dalej pomyszkować co na forum słychać

Powojniki i róże mają nabrzmiałe wypustki. Jak na tą porę roku jest za ciepło. W TV słyszę, że jutro +9 C , toż to szok.

Różyczki od Petrovica wsadzone. Jak już porobiłam kopczyki to mi się przypomniało, że nie zrobiłam im fotek. Musicie mi wybaczyć. Na wiosnę nadrobię.

A teraz sprawdzanie listy obecnosci

Gajowa - Ewa, obecna,
Aszka - Ola , obecna

Witam miłego gościa rtk10 - Renatkę

Renatko nie dziękuj tylko zacznij działać. Czekamy na Twoje cenne uwagi na temat róż. Pisz koniecznie i nie przejmuj się ,że się rozpisałaś. Biegnę dalej pomyszkować co na forum słychać

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka czytam ,że zamówiłaś u Serba St.Swithun,moja sadzonka była marniutka,ale pozostałe dwe historyczne całkiem dobra jakość...Na pewno ładniejsze niż rok temu... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- majka411
Nela,
wszystkie 4 sadzonki były małe na pewno to sadzonki jednoroczne.
Korzenie dobrze rozwinięte, szczepienia po 4 do 5 patyczków. Widać, że nie przesuszone , a na dodatek wigorne, bo już mają nabrzmiałe paczki. Zobaczymy na wiosnę czy zakwitną. Wiesz żadne pieniądze, a ja chciałam zobaczyć jak w Serbii szczepią róże. Ważne , że na każdej była przywieszka licencyjna Austina. Myślę, że mogą być z nich róże.
wiesz dlaczego, bo ja to tak widzę ile pod ziemią tyle nad ziemią. To znaczy jak korzenie super to i góra będzie super. 
Teasing Georgia,

Rokoko,

Bremer Stadtmusikanten,

A Shropshire Lad,

Clair R.

Korzenie dobrze rozwinięte, szczepienia po 4 do 5 patyczków. Widać, że nie przesuszone , a na dodatek wigorne, bo już mają nabrzmiałe paczki. Zobaczymy na wiosnę czy zakwitną. Wiesz żadne pieniądze, a ja chciałam zobaczyć jak w Serbii szczepią róże. Ważne , że na każdej była przywieszka licencyjna Austina. Myślę, że mogą być z nich róże.

Teasing Georgia,

Rokoko,

Bremer Stadtmusikanten,

A Shropshire Lad,

Clair R.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Przyznam się Majeczko że nie czytałam wszystkiego bo dwa dni mnie nie było a tu we wszystkich wątkach tyle stron do nadrobienia. Cieszę się że różyczki posadzone i możesz zacząć zimowanie.
Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac.

Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac.

- majka411
Majeczko,edulkot pisze:Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac.![]()
![]()

Aquarell,

Queen of Sweden,

Pastella,

a, tu już się lekko rozwinął.

Rokoko,

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko czy znasz różę Copacabana ? Jest taka w ogóle ???
- majka411
Witam Arabello,
zobacz znalazłam na HMF , mogą być takie.
http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Jak coś więcej wiesz o tek której szukasz, to możesz wybrać.
Będę ciekawa , o którą Ci chodzi.

http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Jak coś więcej wiesz o tek której szukasz, to możesz wybrać.
Będę ciekawa , o którą Ci chodzi.
- ARABELLA
Majeczko ta moja będzie niby żółto czerwona tzn zewnetrzne płatki żółte wewnętrzne czerwone albo odwrotnie. Żadna z tych,co znalazłaś nie jest podobna. Może sprzedawca nie wiedział,co sprzedaje 

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

- ARABELLA
Alu może to i ta
Jak zakwitnie będzie wiadomo,ale bardzo dziękuję za pomoc,bo ja nie mogłam odszukać
Znalazłam taki link odnośnie tej róży
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade ... 59921.html

http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade ... 59921.html