Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3
Maja a Ty dzisiaj na dzialce? 
Ja mialam strasznie zabiegany dzien, do tego znajomi wdepneli. Dobrze ze zdarzylam liscie z kamieni na koniec zdmuchac, bo od jutra chyba ma padac.

Ja mialam strasznie zabiegany dzien, do tego znajomi wdepneli. Dobrze ze zdarzylam liscie z kamieni na koniec zdmuchac, bo od jutra chyba ma padac.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,   starałam się wybrać odmiany te których u nas nie ma, no i żeby mi pasowały. Te sadzonki są małe, ale dobrze wyglądają korzenie. Znając angielki myślę, że pierwsze kwiaty zobaczę za dwa lata.
  starałam się wybrać odmiany te których u nas nie ma, no i żeby mi pasowały. Te sadzonki są małe, ale dobrze wyglądają korzenie. Znając angielki myślę, że pierwsze kwiaty zobaczę za dwa lata. 
Aguś będziemy oglądać i podziwiać wiosną te nasze różyczki. 

Współczuję Ci z tą głową. Mnie też tak łapie, ale po dwóch tabletach wycisza się.
Julcia, jestem w domku, a na działeczkę jadę jutro. Wsadzam róże  i na obiad wracam do domu.
  jestem w domku, a na działeczkę jadę jutro. Wsadzam róże  i na obiad wracam do domu.
Będę się byczyć przy kompie na forum. Już planuję, że od poniedziałku robie sobie szlaban na komputer i zabieram sie za generalne porządki w domu. Trzeba o świętach pomyśleć. Ja lubię wcześnie dom do góry nogami przewrócić, a w ostatnim tygodniu to tylko myśleć o jedzonku

starałam się wybrać odmiany te których u nas nie ma, no i żeby mi pasowały. Te sadzonki są małe, ale dobrze wyglądają korzenie. Znając angielki myślę, że pierwsze kwiaty zobaczę za dwa lata.
  starałam się wybrać odmiany te których u nas nie ma, no i żeby mi pasowały. Te sadzonki są małe, ale dobrze wyglądają korzenie. Znając angielki myślę, że pierwsze kwiaty zobaczę za dwa lata. Aguś będziemy oglądać i podziwiać wiosną te nasze różyczki.

Współczuję Ci z tą głową. Mnie też tak łapie, ale po dwóch tabletach wycisza się.

Julcia,
 jestem w domku, a na działeczkę jadę jutro. Wsadzam róże  i na obiad wracam do domu.
  jestem w domku, a na działeczkę jadę jutro. Wsadzam róże  i na obiad wracam do domu.Będę się byczyć przy kompie na forum. Już planuję, że od poniedziałku robie sobie szlaban na komputer i zabieram sie za generalne porządki w domu. Trzeba o świętach pomyśleć. Ja lubię wcześnie dom do góry nogami przewrócić, a w ostatnim tygodniu to tylko myśleć o jedzonku

- 
				rtk10
- 100p 
- Od: 12 sie 2011, o 12:59
Majeczko,
trochę mnie nie było, a tu już Twój wątek nabrał mocnego, nowego przyspieszenia.
Róże u Ciebie piękne. I to połączenie ... róża w towarzystwie lilii ... - towarzystwo wyborne.
W podziękowaniu za dużo cennych wskazówek i "zastrzyk" energii, mam nadzieję, że spodoba Ci się ulubiona przez Ciebie ... w dwóch odsłonach

i jeszcze jedna od , która wcześniej wzbudzała Twoje zainteresowanie
 , która wcześniej wzbudzała Twoje zainteresowanie

Róże są niewątpliwie jednymi z najładniejszych krzewów ozdobnych, które na dobre zadomowiły się w naszych ogródeczkach. Ich ozdobą są zarówno piękne kwiaty "kuszące" i urzekające swoją barwą, kształtem i zapachem - nieporównywalnym z innymi kwiatami, jak i ulistnieniem, które poprzez zdrowe liście jest ładnym tłem dla kwiatów. Chyba już nie ma takiego ogródeczka, w którym nie "zamieszkał" chociaż jeden różany krzew?
Pomimo, że są bardzo popularne, o czym świadczy niewątpliwie Twój wątek i wiele innych w sekcji o różach, to jednak niewątpliwie jedne z tych, które nie są łatwe w uprawie. Dlatego, tak cenne są różne spostrzeżenia, którymi się dzielisz z nami. 

oj, dużo wyszło tej mojej "pisaniny", chyba ciut za dużo - przepraszam, ale dawno mnie nie było u Ciebie, a teraz staram się nadrobić czas.
 oj, dużo wyszło tej mojej "pisaniny", chyba ciut za dużo - przepraszam, ale dawno mnie nie było u Ciebie, a teraz staram się nadrobić czas.

trochę mnie nie było, a tu już Twój wątek nabrał mocnego, nowego przyspieszenia.
Róże u Ciebie piękne. I to połączenie ... róża w towarzystwie lilii ... - towarzystwo wyborne.
W podziękowaniu za dużo cennych wskazówek i "zastrzyk" energii, mam nadzieję, że spodoba Ci się ulubiona przez Ciebie ... w dwóch odsłonach

i jeszcze jedna od
Róże są niewątpliwie jednymi z najładniejszych krzewów ozdobnych, które na dobre zadomowiły się w naszych ogródeczkach. Ich ozdobą są zarówno piękne kwiaty "kuszące" i urzekające swoją barwą, kształtem i zapachem - nieporównywalnym z innymi kwiatami, jak i ulistnieniem, które poprzez zdrowe liście jest ładnym tłem dla kwiatów. Chyba już nie ma takiego ogródeczka, w którym nie "zamieszkał" chociaż jeden różany krzew?
Pomimo, że są bardzo popularne, o czym świadczy niewątpliwie Twój wątek i wiele innych w sekcji o różach, to jednak niewątpliwie jedne z tych, które nie są łatwe w uprawie. Dlatego, tak cenne są różne spostrzeżenia, którymi się dzielisz z nami.

oj, dużo wyszło tej mojej "pisaniny", chyba ciut za dużo - przepraszam, ale dawno mnie nie było u Ciebie, a teraz staram się nadrobić czas.- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 wracam a tu już 7 stron nowego wątku
 wracam a tu już 7 stron nowego wątku   podpisuję listę
 podpisuję listę- majka411
Witam Was,   już wróciłam z działeczki.  Było tak ciepło, że ja chodziłam w sweterku i ciepłej kamizelce.
  już wróciłam z działeczki.  Było tak ciepło, że ja chodziłam w sweterku i ciepłej kamizelce. 
Powojniki i róże mają nabrzmiałe wypustki. Jak na tą porę roku jest za ciepło. W TV słyszę, że jutro +9 C , toż to szok. 

Różyczki od Petrovica wsadzone. Jak już porobiłam kopczyki to mi się przypomniało, że nie zrobiłam im fotek. Musicie mi wybaczyć. Na wiosnę nadrobię. 

A teraz sprawdzanie listy obecnosci
Gajowa - Ewa, obecna,
Aszka - Ola , obecna 

Witam miłego gościa rtk10 - Renatkę . Cieszę  się, że zawitałaś do mnie
 . Cieszę  się, że zawitałaś do mnie   Dziękuję za przepiękną Raphsody in Blue oraz równie piękną Pink Grootendorst. Zdjęcia super , a i wklejanie widzę, że nie stanowi już problemu.
  Dziękuję za przepiękną Raphsody in Blue oraz równie piękną Pink Grootendorst. Zdjęcia super , a i wklejanie widzę, że nie stanowi już problemu.   

Renatko nie dziękuj tylko zacznij działać. Czekamy na Twoje cenne uwagi na temat róż. Pisz koniecznie i nie przejmuj się ,że się rozpisałaś. Biegnę dalej pomyszkować co na forum słychać

już wróciłam z działeczki.  Było tak ciepło, że ja chodziłam w sweterku i ciepłej kamizelce.
  już wróciłam z działeczki.  Było tak ciepło, że ja chodziłam w sweterku i ciepłej kamizelce. Powojniki i róże mają nabrzmiałe wypustki. Jak na tą porę roku jest za ciepło. W TV słyszę, że jutro +9 C , toż to szok.

Różyczki od Petrovica wsadzone. Jak już porobiłam kopczyki to mi się przypomniało, że nie zrobiłam im fotek. Musicie mi wybaczyć. Na wiosnę nadrobię.

A teraz sprawdzanie listy obecnosci

Gajowa - Ewa, obecna,
Aszka - Ola , obecna

Witam miłego gościa rtk10 - Renatkę
 . Cieszę  się, że zawitałaś do mnie
 . Cieszę  się, że zawitałaś do mnie   Dziękuję za przepiękną Raphsody in Blue oraz równie piękną Pink Grootendorst. Zdjęcia super , a i wklejanie widzę, że nie stanowi już problemu.
  Dziękuję za przepiękną Raphsody in Blue oraz równie piękną Pink Grootendorst. Zdjęcia super , a i wklejanie widzę, że nie stanowi już problemu.   
 Renatko nie dziękuj tylko zacznij działać. Czekamy na Twoje cenne uwagi na temat róż. Pisz koniecznie i nie przejmuj się ,że się rozpisałaś. Biegnę dalej pomyszkować co na forum słychać

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka  czytam ,że zamówiłaś u Serba St.Swithun,moja sadzonka była marniutka,ale pozostałe dwe historyczne całkiem dobra jakość...Na pewno ładniejsze niż rok temu... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości

Ogródkowe rozmaitości
- majka411
Nela,   wszystkie 4 sadzonki były małe na pewno to sadzonki jednoroczne.
 wszystkie 4 sadzonki były małe na pewno to sadzonki jednoroczne.
Korzenie dobrze rozwinięte, szczepienia po 4 do 5 patyczków. Widać, że nie przesuszone , a na dodatek wigorne, bo już mają nabrzmiałe paczki. Zobaczymy na wiosnę czy zakwitną. Wiesz żadne pieniądze, a ja chciałam zobaczyć jak w Serbii szczepią róże. Ważne , że na każdej była przywieszka licencyjna Austina. Myślę, że mogą być z nich róże. wiesz dlaczego, bo ja to tak widzę ile pod ziemią tyle nad ziemią. To znaczy jak korzenie super to i góra będzie super.
 wiesz dlaczego, bo ja to tak widzę ile pod ziemią tyle nad ziemią. To znaczy jak korzenie super to i góra będzie super.  
Teasing Georgia, 

Rokoko, 

Bremer Stadtmusikanten, 

A Shropshire Lad, 

Clair R. 

wszystkie 4 sadzonki były małe na pewno to sadzonki jednoroczne.
 wszystkie 4 sadzonki były małe na pewno to sadzonki jednoroczne.Korzenie dobrze rozwinięte, szczepienia po 4 do 5 patyczków. Widać, że nie przesuszone , a na dodatek wigorne, bo już mają nabrzmiałe paczki. Zobaczymy na wiosnę czy zakwitną. Wiesz żadne pieniądze, a ja chciałam zobaczyć jak w Serbii szczepią róże. Ważne , że na każdej była przywieszka licencyjna Austina. Myślę, że mogą być z nich róże.
 wiesz dlaczego, bo ja to tak widzę ile pod ziemią tyle nad ziemią. To znaczy jak korzenie super to i góra będzie super.
Teasing Georgia,

Rokoko,

Bremer Stadtmusikanten,

A Shropshire Lad,

Clair R.

- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Przyznam się Majeczko że nie czytałam wszystkiego bo dwa dni mnie nie było a tu we wszystkich wątkach tyle stron do nadrobienia. Cieszę się że różyczki posadzone i możesz zacząć zimowanie.   

Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac. 

Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac.

- majka411
Majeczko,edulkot pisze:Energetyczne różyczki i nie tylko one dodają sił do ostatnich jesiennych prac.

oj tak, mam chwilę i wstawię kilka zdjęć z dnia w którym słońce jeszcze mocno grzało., a deszcz nie padał.
  oj tak, mam chwilę i wstawię kilka zdjęć z dnia w którym słońce jeszcze mocno grzało., a deszcz nie padał.Aquarell,
 rozchylający się pąk widziany pod słońce.
 rozchylający się pąk widziany pod słońce.
Queen of Sweden,

Pastella,
 z wyjątkowo pięknym kolorkiem kwiata.
  z wyjątkowo pięknym kolorkiem kwiata.
a, tu już się lekko rozwinął.

Rokoko,

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko czy znasz różę Copacabana ? Jest taka w ogóle ???

- majka411
Witam Arabello,   zobacz znalazłam na HMF , mogą być takie.
  zobacz znalazłam na HMF , mogą być takie. 
http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Jak coś więcej wiesz o tek której szukasz, to możesz wybrać.
Będę ciekawa , o którą Ci chodzi.

zobacz znalazłam na HMF , mogą być takie.
  zobacz znalazłam na HMF , mogą być takie. http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Jak coś więcej wiesz o tek której szukasz, to możesz wybrać.
Będę ciekawa , o którą Ci chodzi.
- ARABELLA
Majeczko ta moja będzie niby żółto czerwona tzn zewnetrzne płatki żółte wewnętrzne czerwone albo odwrotnie. Żadna z tych,co znalazłaś nie jest podobna. Może sprzedawca nie wiedział,co sprzedaje  

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
 Arabello zobacz tutaj http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns
 Arabello zobacz tutaj http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns- ARABELLA
Alu może to i ta   Jak zakwitnie będzie wiadomo,ale bardzo dziękuję za pomoc,bo ja nie mogłam odszukać
  Jak zakwitnie będzie wiadomo,ale bardzo dziękuję za pomoc,bo ja nie mogłam odszukać   Znalazłam taki link odnośnie tej róży
 Znalazłam taki link odnośnie tej róży 
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade ... 59921.html

Jak zakwitnie będzie wiadomo,ale bardzo dziękuję za pomoc,bo ja nie mogłam odszukać
  Jak zakwitnie będzie wiadomo,ale bardzo dziękuję za pomoc,bo ja nie mogłam odszukać   Znalazłam taki link odnośnie tej róży
 Znalazłam taki link odnośnie tej róży http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTrade ... 59921.html