Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Mirko muszę ci się przyznać,że na punkcie działki mam fioła totalnego,mogę siać,sadzić,plewić,podlewać,kopać i chociaż wiele razy jestem zmęczona to nie wyobrażam sobie życia bez niej :D Moja altana nie nadaje się do nocowania,ale narzędzia są bezpieczne,można przygotować posiłek,kawkę itd,a to najważniejsze prawda? Ja jeżdżę rowerem na działkę i zajmuje mi to około pięciu minut więc jest ok. A jeszcze dodam,że ta działka jest od początku jej istnienia w mojej rodzinie już przeszło pięćdziesiąt lat :D Sąsiedzi się śmieją,że znam tam każdy zakamarek :;230
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bodziszek

Obrazek

Goździk skupiony

Obrazek

Wielokwiatowa "CASANOWA"- piękny zapach

Obrazek

Lucynko to cieszy, że tak z rąk do rąk przechodzi w rodzinie. Doczytałam właśnie, że po babci ją masz. Ja odkupiłam od obcego jegomościa i prawdopodobnie nikt z mojej rodzinki, mam na myśli synów, nie będą kontynuowali mojej pasji. Ale bardzo chętnie i lubią na niej przebywać.
To zamiłowanie to mam p moim ojcu.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Piękna ta róża nie mogę oczu oderwać :D Ja w przyszłym roku tez będę mogła sie pochwalić kilkoma różami jeśli przezimują.
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

:tan Witaj Mirko.... :D muszę Ci powiedzieć,że podczytuję Cię od samego początku.... ;:63 ale ostatnio nie mam specjalnie jakoś nastroju na pisanie....na o....też ostatnio rzadziej bywam.....ale chyba czas to zmienić..... ;:108
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Pnąca, powtarzająca kwitnienie i kwitnie do późnej jesieni.

Obrazek

Jest pnąca i pachnąca. Nazwa: Westerland

Obrazek

Kwitnie krótko. Jest pnącą różą, rośnie na jednej z pergoli na głównej ścieżce.

Obrazek

Obrazek

Róża parkowa różowa The Fairy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Iwonko :D. Cieszę się, że znalazłaś chwilkę. Do miłego ;:138
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Mirko..może się jakoś zmobilizuję i będę częściej bywała na fo ;:108 wiosną kupiłam niby dwa westerlandy :shock: ..nie bardzo je przypominały ale mam nadzieję,że za rok okaże się ,że to jednak one...bo bardzo mi się podoba ta różyczka
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj... :wit . Piękne róże...coraz bardziej mnie na nie bierze. ;:108 . Dokupiłam i jeszcze wiosną dokupię. Ja też z tych co całe lato mieszkają na działeczce, podobnie jak ty. :heja . Wczoraj po mimo paskudnej pogody pojechałam na działkę obejrzeć moje kwitnące ciemierniki. Podejrzałam także ten drobiazg liliowy...ubyło, czyli ktoś się nim żywi. Pozostałe te większe zrobiłam tak jak ty. Szkoda że wcześniej żeśmy się nie zgadały. Ja mam lilii dość...dokupuję tylko takie jakich jeszcze nie mam. ;:108
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Zeniu witaj! Jeszcze będzie czas na lilie. Tych przybyszowych to co rok przybywa. Wykopuję je oddzielam do matki i wkopuję od nowa. Trochę papu ( granulat kurzęcy) rozpuszczam, rozcieńczam i podlewam. Może wtedy się skrzykniemy.

Iwonko to miałaś szczęście, że ją zdobyłaś. Ja musiałam zamawiać. Nie mam szczęścia do
kupowania w ogrodniczych. Nigdy nic nie ma tego co bym chciała. Pokarzesz ją jak urośnie i pięknie zakwitnie. I ten jej zapach.

PAPAGENO

Obrazek

PAPA MEILAND

Obrazek

Obrazek

róża angielska

Obrazek

Obrazek

to jest etykietka róży pnącej, która posadziłam za nową pergolą( za siedziskiem). Jeszcze jej nie było widać w tym roku

Obrazek

jeszcze w pąku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ASPIRIN

Obrazek

Róża angielska, krzaczasta lub pnąca- Graham Thomas

Obrazek

i pnąca - "Goldenstern" z dodatkiem

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

......ale różane towarzystwo .......się zebrało u Mirki na działce.....piękne te Wasze różyczki, ja coś nie mam ręki do róż albo już się podstarzały jak ich właścicielka i trzeba by pomyśleć o nowych..........gorzej z właścicielką :;230 :;230 poza tym nie mam szczęścia do tych odmian które wymieniacie na forum, dobrej szkółki w pobliżu nie ma i sadzę to co wpadnie w rękę...
MIRKO....a próbowałaś kiedy ukorzenić różę ze swoich :?: lilie Twoje piękne, jeszcze troszkę i będziemy znowu podziwiać......
szukam na PW i pusto
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Chcę się upewnić,czy róża westerland to ta na pierwszym zdjęciu,czerwona?Takiej poszukuję :D Jeżeli ta na drugim,to ją mam.Kupuję niby w szkółce,ale na etykiecie "róża pnąca" i tyle...Nie mogę napatrzeć się na te twoje różane kaskady i z trwogą myślę o nadchodzącej zimie :cry:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Krysiu tak już wypróbowałam z powodzeniem. Mianowicie, są zabezpieczone już drugi sezon ( pod butlami po wodzie 5 litrowe) i myślę, że w 2012 w maju po 15 tym, wysadzę je na docelowe miejsce. Ukorzeniłam pnącą "Sympatia", żółtą, która mi przemarzła z jednej strony pergoli i jeszcze jakaś, tylko zabij nie pamiętam.

Mirko to ta w kolorze herbacianym przypięta do pergoli.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Mireczko, wszystkie roślinki u Ciebie są piękne. Ale różyczki ;:180 ;:180 ;:180 boskie. A ta żółta, pnąca marzenie.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Lucynko trochę tego się uzbierało. Muszę zrobić spis wszystkich roślinek, dosłownie + zdjęcie. Taki katalog. Ale ta robótkę to zlecę M. w okresie zimy.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Mirko kwiatuszki pokazujesz nam przednie. Ja pierwszy raz w przyszłym roku (jak dobrze pójdzie) będę miała lilie. Twoje są boskie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIRKO........a może nie przycięłaś jeszcze róż i jakieś zbędne gałązki by były chętnie przygarnę.....wyczytałam w listopadowym działkowcu, że to teraz powinno się robić sadzonki do ukorzenienia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”