Cambria oszałamiająca

Byłam w piątek w Tarnowie, wybór był bardzo duży.
Jeśli tylko znajdę czas... Dewuka mnie kusi , bo podobno mają sporo storczyków, ale ... trwa remont, a równolegle próbuję coś zrobić w ogrodzie...Deirde pisze: mam pytanie - czy będziesz w najbliższym czasie w Tarnowie?
Korzenie nie gniją, to kwestia odpowiedniego podlewania i wietrzenia . A ja nie lubię , gdy korzenie przeświecają przez przeźroczyste doniczki...to mało estetyczne, a zgnić też mogą ( jeśli je przelać ).Storczykowa pisze:ach, cuda! jak słodko wyglądają te jednakowe Phalaenopsisy koło siebie... ładne storczyki, ładne mają osłonki, ale ja tak nie trzymam, bo wtedy łatwiej o gnicie korzeni.
Tak , one kwitną już bardzo długo - chyba jakoś od połowy stycznia , czyli prawie 3 miesiące ! Ale już kilka kwiatków opadło i sądzę ,że niestety ich czas się kończyJeanne pisze:Rety, bliźniaki nadal kwitną
Ewelinko niekoniecznie. Mój pierwszy falenopsis kwitł 6 miesięcy. Drugi też już 6-ty miesiąc trzyma kwiatyTak , one kwitną już bardzo długo - chyba jakoś od połowy stycznia , czyli prawie 3 miesiące ! Ale już kilka kwiatków opadło i sądzę ,że niestety ich czas się kończy Sad