Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Dziękuje Iwona ;:196 ;:196 ;:108
Czasami sama nie wiem gdzie ręce włożyć, zwłaszcza w taki czas jak teraz, kiedy pada, i zielsko się sypie, a wszędzie błoto ;:108 Mam ten "luksus", że mieszkam z teściami, więc jak pracuję na ogrodzie to dzieciarnię pilnuje babcia, zwłaszcza tą najmniejszą bo reszta sama sie "pilnuje" ;:224

A co do cukinii, to też mam takie odczucie, i dlatego wolimy patisony ;:108
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Troszkę zdjęć z dzisiaj: malwy pełne
Obrazek
pierwszy mieczyk Obrazek
moje maczki, mam tylko te jedne Obrazek
żurawina i owocki
Obrazek Obrazek
rudbekie (chyba)
Obrazek
szczawik, ma masę pąków które czekają na słoneczko
Obrazek
i zagadka, co to za roślinka, nazywam ją niską macierzanką, ale chciałabym znać jej właściwą nazwę, ostatniej zimy trochę przemarzła, w zeszłym roku kobierzec na skalniaku miał ok. 40 cm :tan
Obrazek
ma delikatne fioletowe kwiatki
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dowiedziałam się, że jutro program "Kawa czy herbata" ma być nadawany z Biskupca Pomorskiego, a to moja gmina ;:108 , krótki urywek był też nagrywany u mojego wujka, co ma agroturystykę i pasiekę, a ciocia mam duży i piękny ogród, czy będzie coś z ogrodu to nie wiem, :tan
musze nastawić dvd na nagrywanie, bo rano to jestem w chlewni i nie będę miała czasu obejrzeć ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta malwa pełna cudo, chyba będę miała jedną w takim kolorze.Jak będą nasiona żółtej dojrzałe to ci wyślę.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To może być macierzanka, tylko nie wszystko na swoim zdechłym monitorze zobaczę :D A w rudbekiach siedzi coś czarnego-czyżby bestia z ogonkiem :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja także pochwalę tę bordową malwę. Zawsze je chciałam u siebie mieć, ale neistety co roku dopadała je rdza i ślimory. No i po kilku latach już zrezygnowałam z malw.
Obejrzałam Agusiu także twoje koleuski. Chyba mamy podobne. Czy tobie też jakiś robal robi dziurki w listkach koleusów?
No i jeszcze małe pytanie o żurawki z pierwszego zdjęcia wątku. Znasz ich odmiany?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dziękuje Małgosiu - będę czekać ;:65

Ewamaj - też myślę że to odmiana macierzanki, tylko jest ona bardzo niziutka, idzie dosłownie po ziemi, ma 3-4 cm "wysokości" :lol: ;:224 a bestia z ogonkiem ciągle placze się pod nogami, nie można na dwór wyjść, ciągle siedzi pod drzwiami

Wanda - na szczęście moich koleusów nic nie podżera :heja a malwa w tym roku dopiero dostała rdzę, przedtem nie miałam tego problemu, ale mój obiecał mi zrobić oprysk systemowy na grzyba, spróbujemy, może coś pomoże. Dzisiaj w końcu jest ciepło, a nawet gorąco, to może wieczorem mi opryszcze, a i ślimaków to ja nie mam :tan
Część odmian znam, bo sobie trochę spisałam
Electric Lime
Lime Jung
Midnight Rose Selet
Milan
Southern Comfort
Zebra
Mides Touch
Green Spice
Georgia Peach
Fire Chief
muszę jeszcze dopasować nazwe do krzaczka
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Piękna czerwona malwa ;:138 czekam na kwitnięcie swojej czarnej , pączki już pękają :tan żurawina :shock: rudbekia jednoroczna ? w tylu wątkach widziałam cudne szczawiki , chyba i ja się skusze na niego ;:224
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witam masz śliczny ogród i spory warzywniak jak Ty nadążasz z plewieniem zielska ?Twój kociak wygląda identycznie jak mój mruczek to chyba jego bliźniak ,pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Ela - rudbekia- nie wiem, dostałam ją późną wiosną już duże z pąkami od sąsiadki, nigdy nie miałam ich, a sąsiadka wróci dopiero pod koniec wakacji z zagranicy to sie będę pytać ;:224 a szczawik jak chcesz to na jesieni mogę dać Ci cebulki :wit , zawsze ich tyle narośnie, że i tak część wyrzucam, bo w takim tempie to cały ogród miałabym tylko w nich :;230

Róża - dziękuje za odwiedziny, na pewno zajrzę do Ciebie :heja , a co do kociaków mamy jeszcze jednego bardzo podobny tylko ma skarpetki białe, ale nie jest on już taki chętny na sesje zdjęciowe ;:65

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy do znajomych, ale późnym wieczorem i nie robiłam zdjęć jej lilii, a ma bardzo dużo i różne, ale nie mogłam się oprzeć pokusie sfotografowania jej kwitnącej juki
Obrazek
pędy kwiatowe są olbrzymie, większe ode mnie, co najmniej 170 cm, obiecała mi sadzonki :tan
i w gąszczu lilii dojrzałam ismenę, i też mi obiecała, przyznała sie że co roku część cebul wyrzuca :shock: ;:223 , tak jej się rozrasta toż to marnotrastwo ;:14 na razie wybiłam jej to w głowie i obiecałam, że przyjmę każdą ilość tych cebulek ;:224 ;:108

a to już zdjęcia z mojego ogrodu, rozwinęła mi się lilia azjatycka, wg opakowania miała być Spring Pink, podwójna, na razie jest pojedyńcza zobaczymy, jakie będą następne kwiaty
Obrazek
pierwsza dalia Obrazek
kwitnąca Annabell Obrazek
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dzisiaj znalazłam na moich gruntowych takie "kapturki"
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Oj zjadłoby się takiego pomidorka prosto z krzaczka.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Śliczna jest ta pełna malwa choć i za nią widoczek fajnie wygląda jakaś rabatka z kwiatkami :D
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Pomidorki jeszcze wiszą, muszą poczekać jeszcze troszkę na degustację, aż będą naprawdę dojrzałe ;:137 :heja

Za malwami jest rabatka wąska i długa, ale to rabatka teściowej, i to jej królestwo, chce troszkę kwiatów mieć swoich, aby się trochę rozruszać- jak ona twierdzi ;:224
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dostałam sadzonki jeszcze takich pokrzywek, szkoda że tylko ten jeden kolor, ale znajoma miała tylko takie, dobre i to na początek ;:138
Obrazek
wczoraj była bardzo ładna pogoda, a dzisiaj po południu leje, znowu :? :( a miałam zerwać wiśnie na dżem, dobrze że chociaż maliny zerwałam z rana, to teraz robi się soczek, byłam z Hanią u logopedy, więc dlatego malinki musiały odczekać swoje :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”