Aniu spójrz u mnie jaki wspaniały szpadel został zakupiony przez mego M,wczoraj mnie zeźlił,to dzisiaj się przymila...,nie biżuterią...,bielizną...ale...łopatą
Ogródeczek An-ki cz.2
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.2
Bogusiu Ania jeszcze nie wie co ją czeka
,im więcej kwiatów tym więcej roboty... 
Aniu spójrz u mnie jaki wspaniały szpadel został zakupiony przez mego M,wczoraj mnie zeźlił,to dzisiaj się przymila...,nie biżuterią...,bielizną...ale...łopatą
,co za czasy -równouprawnienie 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Gabrysiu-to jest szansa,ze się trzmielinka ukorzeni.(tylko nie każdy ma rekę do ukorzeniania,no ale skoro barbulę ukorzeniłam to i trzmielina wyjść mi musi-pra dziołcho?)
Bogusia ty przesmiewco-na kole nie dojedziesz,ale zawsze cera może Cie podrzucić i nie do roboty,bo okazuje się,że bardzo mi odpowiada grzebanie w ogródku.
Izuś zaraz Ci odpowiem na pw.
Nelu ty wczoraj łopatę dostalas a ja dzisiaj przy niedzieli ,mała łopateczkę ,szpadelek,(3 dni temu gdzieś zawieruszylam starą,albo i zakopałam z rózami?) i też mnie uradowala bardziej niż jakaś błyskotka.
Bogusia ty przesmiewco-na kole nie dojedziesz,ale zawsze cera może Cie podrzucić i nie do roboty,bo okazuje się,że bardzo mi odpowiada grzebanie w ogródku.
Izuś zaraz Ci odpowiem na pw.
Nelu ty wczoraj łopatę dostalas a ja dzisiaj przy niedzieli ,mała łopateczkę ,szpadelek,(3 dni temu gdzieś zawieruszylam starą,albo i zakopałam z rózami?) i też mnie uradowala bardziej niż jakaś błyskotka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Godzinę temu porobiłam zdjęcia tym roślinkom,które jeszcze "dychają"
fresia
Malwa, uparcie kwitnie
Sesja Rothenburg-jeszcze ma kwiaty,trzymaja się bardzo długo i nie straszny jej przymrozek-trochę zmienila kolor.

fresia
Malwa, uparcie kwitnieSesja Rothenburg-jeszcze ma kwiaty,trzymaja się bardzo długo i nie straszny jej przymrozek-trochę zmienila kolor.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Miedzy Rothenburg wkleiła sie Ghislaine de Feligonde a to jeszcze jedno zdjęcie GF

New D

Pieknie wyglada wiosenna krzewuszka i jesienny modrzew.

Czyżby babie lato

New D

Pieknie wyglada wiosenna krzewuszka i jesienny modrzew.

Czyżby babie lato
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzewuszka jeszcze u Ciebie kwitnie
a babie lato ?...hmmm....ma być ciepło ale deszczowo-u nas
a babie lato ?...hmmm....ma być ciepło ale deszczowo-u nas
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Aneczko ,skąd ty bierzesz tyle roślinek ----kwiatów ,
przecież jeszcze tak niedawno mówiłaś ,że nic nie masz ,,,
a tu nic tylko coś wstawiasz
no chyba nie od sąsiada

przecież jeszcze tak niedawno mówiłaś ,że nic nie masz ,,,
a tu nic tylko coś wstawiasz
no chyba nie od sąsiada
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aneczko,
jeszcze tyle róż
ty masz jakieś ogrzewanie podłogowe czy co.. ?
GF mnie zawsze zachwyca, nawet jednym kwiatkiem!
Moje marzenie
miłego dnia !
jeszcze tyle róż
ty masz jakieś ogrzewanie podłogowe czy co.. ?
GF mnie zawsze zachwyca, nawet jednym kwiatkiem!
Moje marzenie
miłego dnia !
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu w końcu znalazłam Vltavę http://ruze.wi.cz/cs/vltava.html
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aneczko trzymam kciuki za ukorzenieni trzemielinki...jakoś nie mogę znaleźć jak się ta "ona" nazywa.
Kochana będziesz miała taką różę jak ja...Aphrodite.
chcę ją posadzić koło krzewuszki ale ta krzewuszka jest jeszcze młoda i nie wiem jak będzie wyglądała jak się rozrośnie. Wspomniałam o tej krzewuszce bo widzę ją u Ciebie.
Napiszesz coś wiecej...
Serdeczności.
Kochana będziesz miała taką różę jak ja...Aphrodite.
Napiszesz coś wiecej...
Serdeczności.
Bogusia te ostatnie kwiatuszki to pojedyncze egzemplarze na krzaku,za wyjątkiem Rothenburg,która ma 4 kwiaty i 4 pąki.
Elżbietko moja-sasiadki krzewuszka jest wielkim krzaczorem,ale rośnie nam już około 10 lat.
To prawie drzewko-2.5 metra wys.
Gloriadei -cieszę się,że GF nie tylko m nie zachwyca.Musi mieć tło(wtedy wydobywa się cała jej uroda) a moja tego nie ma,ale cos wykombinuję- może nasturcję lub zuzię pomarańczową z czarnym oczkiem.
Nelu -kto szuka ten znajdzie-dobrze,że Ci się udało.Jestem tylko ciekawa czy powtarza kwitnienie jeśli nie to
Wltawa bardzo dużo cech ma po Wilchenblau a co odziedziczyła po Schloss Friedenstein?
Jeszcze trochę kolorów jesieni-

Elżbietko moja-sasiadki krzewuszka jest wielkim krzaczorem,ale rośnie nam już około 10 lat.
Gloriadei -cieszę się,że GF nie tylko m nie zachwyca.Musi mieć tło(wtedy wydobywa się cała jej uroda) a moja tego nie ma,ale cos wykombinuję- może nasturcję lub zuzię pomarańczową z czarnym oczkiem.
Nelu -kto szuka ten znajdzie-dobrze,że Ci się udało.Jestem tylko ciekawa czy powtarza kwitnienie jeśli nie to
Wltawa bardzo dużo cech ma po Wilchenblau a co odziedziczyła po Schloss Friedenstein?
Jeszcze trochę kolorów jesieni-

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Tego się właśnie obawialam....pocieszam się jednak tym, że krzewuszka dobrze znosi cięcie.an-ka pisze: Elżbietko moja-sasiadki krzewuszka jest wielkim krzaczorem,ale rośnie nam już około 10 lat.
Jesień masz cudną.....czekamy więc na róże.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
To ogniki takie cudne???
kiedy mój taki urośnie.....och
na razie mam jeden 
Grażynko,kiedyś te ogniki były posadzone przez mamę,był to teren za płotem .Stała tam nasza buda kempingowa,potem, nasza sasiadka załatwiła,że cały ten teren można było zagospodarować-ja nie byłam wtedy zainteresowana-o zgrozo-więc dokooptowa, do swojego ogrodu.Czyli ogniki są wspólne .Już przechodzą po wolutku na moją stronę-kochane.
Zresztą jej ogród jest piękny,może kiedyś go pokażę(syn skończył architekturę ogrodów czy coś podobnego więc na nim praktykował).
Zresztą jej ogród jest piękny,może kiedyś go pokażę(syn skończył architekturę ogrodów czy coś podobnego więc na nim praktykował).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka