Roślinki Ani cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Roślinki Ani cz.5

Post »

Aneczko w połowie czytania Twojego postu pomyślałem o tej altance.
Widzę,że o takim samym rozwiązaniu myślimy ;:109
Nie wiem jaka jest duża,ale można by było ją troszkę powiększyć i tam by się miło spędzało czas.
Wiem,że z funduszami ciężko,sam miałem pomysły albo na samą oranżerię wkomponowaną w nieduży domek albo jak mi nic z domku nie wyjdzie to taką oszkloną na balkonie,oczywiście trzeba by było dobudować przybudówkę po to jest w planach.
Aniu może się nam te marzenia kiedyś spełnią.. :wink:
Właśnie w tej altance trzeba by było pomyśleć też o jakimś dogrzaniu roślin.. :?:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

O ile odwiedzin.....dziękuję Wam Kochani ;:167

Madziu :wit :wit ;:196

Widzę, że nie tylko mnie marzy się oranżeria :D

Basiu miejsce jakieś by się skombinowało tylko żeby to wszystko miało jeszcze jakiś wygląd :wink:

Mirku altanka ma 2 na 2 m i można byłoby ją jeszcze powiększyć bez problemu :wink:
Właśnie z tym ogrzewaniem jest problem bo nawet nie wiem jakie by tam najlepiej odpowiadało :roll:
Muszę poszperać po necie może coś znajdę.
Tak się składa że mam znajomego który ma firmę budowlaną i stawiają różne markety itp. także z fasadą szklaną (czy jak to się zwie) miałabym problem z głowy bo by mi doradził co i jak i przy okazji wszystko zrobił :wink:
Tylko jak na razie funduszy brak i czasu....tym bardziej że najpierw muszę w domciu remont zrobić potem mogę myśleć o oranżerii :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

No widzisz-pomysła masz i wnet go zrealizujesz a wygląd to będzie,jak ją kwiatami zapełnisz. :wink:
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Grunt to dobry pomył. Teraz masz całą zimę na realizację. Trzymam kciuki :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O czy tak szybko to się stanie to nie wiem.....najpierw muszę się z jednym uporać potem mogę myśleć nad oranżerią :wink:
Rozchodzi mi się bardziej o wygląd zewnętrzny, żeby to jakoś pasowało do domu :roll:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu taka oranżeria lub oszklona weranda, vel ogród zimowy :roll: to i moje marzenie. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu pomysł świetny :) mnie też się marzy ale kasy nie ma to na marzeniach zostanie
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ja trzymam kciuki za spełnienie Twojego marzenia o oranżerii bardzo mocno trzymam i wierzę że w końcu się uda :tan
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Dziewczyny ;:196

Kiedyś na pewno uda mi się spełnić to marzenie ale jak na razie na to nie mam funduszy więc muszę się wstrzymać :?
Kilka razy rozmawiałam z M o tym i mówił mi że to dość kosztowny wydatek.....
najwięcej to okna będą kosztować tym bardziej że chciałabym 4 duże i 2 dachowe i do tego drzwi też szklane a reszta....będzie jakoś dobrze :wink:
Z ogrzewaniem myślę że nie będzie żadnego problemu bo go chyba nie będzie w ogóle :wink:
Tzn. będą do niej cały czas drzwi otwarte a wtedy ciepełko z domu będzie i tam tym bardziej że się to jeszcze ociepli od zewnątrz i pod dachem i do tego słoneczko za dnia, także myślę że będzie okey i roślinki nie będą mieć za gorąco tylko w sam raz a oto mi chodzi :roll:
Ja wiem że to tylko takie gadanie ale mam zamiar tak zrobić tylko muszę mieć trochę czasu i wiadomo funduszy :wink:
Nicegarden
200p
200p
Od: 5 sie 2009, o 23:35

Post »

Witam w nowym wątku jeszcze nie byłam :wink: :D
Aniu trzymam kciuki za oranżerię ;:215 ,ja takowa posiadam od lipca 2008 i przyznam szczerze ze mogę już dużo powiedzieć o plusach i minusach takiego cuda.
Zimą mimo wszystko ciężko ogrzać ...u mnie zima maks.temp.spada do -3 ,-4 st.C na zewnątrz ,u nas na razie sprawdza się ogrzewanie grzejnikiem z czasówką :) ,ale na większe mrozy to chyba olejak najlepszy lub pociągniecie centralnego ogrzewania z domu .
Ja mam oranżerię szklana,podmurówka do kolanka a reszta to szyby ,sufit tez jest szklany.Plus :mam gdzie trzymać rośliny ,minus-latem mam saunę ;:223 ;:3 ....bo oranżerię mam od ogrodu (strona południowa) a do tego obok kuchni .Wyjściem jest zamontowanie klimatyzacji i tylko to nam daje chłodek bo bez tego to bym chyba w kuchni latem umarła :lol: .Pisałaś ze otwieranie drzwi powinno wystarczyć,to już Ci powiem że nie wystarcza :| ,ja trzymam roślinki tropikalne ,ciepłolubne i w nocy temperatura tam spada w mig,bo duża powierzchnia szyb wokoło.
Ale podsumowując fajna sprawa,dodatkowe miejsce na kwiatuszki :D a to już dużo.Jakby coś to służę radą :D
Pozdrawiam.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.

? Sokrates
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu to fajnie ;:138
Uświadomiłaś mnie w kilku sprawach :wink:
Po dłuższym zastanowieniu dochodzę do wniosku że najlepsze rozwiązanie byłoby pociągnięcie centralnego ogrzewania i klimatyzacja....
Sufitu nie chcę całkiem szklanego, wystarczą dwa okna :wink:
I jakby nie patrzył to u mnie też jest w planach od ogrodu czyli identycznie jak u Ciebie :)
Zobaczymy jak to dalej będzie ale jak coś wiem do kogo mogłabym napisać :wink:
Dziękuję Ci Madziu ;:196
Zawsze mi się marzył taki kącik z kwiatami gdzie mogłabym posiedzieć i się nimi nacieszyć tym bardziej że M doskwiera ilość kwiatów w domu i pewnie by się ucieszył jak by było ich o wiele mniej :wink:
Nicegarden
200p
200p

Post »

To trzymam kciuki Aniu :D
Czarodziej widział moja oranżerię i nawet mu się spodobała ,ale ja właśnie odradzam ten szklany sufit-no masakra jeśli chodzi o słonko a jak już wiewiórka mi nieraz przebiegnie po tej szybie to zawału można dostać :lol: :;230 .
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.

? Sokrates
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z ciekawości zapytam Jak myjesz ten szklany dach?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Nicegarden
200p
200p

Post »

U nas chodzą od domu do domu młodzi chłopcy którzy chcą dorobić,wiec oni maja drabinę i takie wysięgniki ze szczotkami( przyjeżdżają średnio 3,4 razy w roku) a w środku to mąż myje :D ,ten sufit jest pod ukosem wiec wszystkie brudy spadają mi do rynny a to tez już robota męża.

? Sokrates
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, to trzeba M pochwalić. :D
Brudna robota zostaje dla Niego
Pozdrawiam Agnieszka