Isiu, bardzo Ci dziękuję Co zrobilibyśmy bez naszych ogrodów??? Kiedyś pracowałam na kilku etatach i byłam zwierzęciem typowo miejskim...teraz nie wyobrażam sobie życia poza moim lasem
Moni, przy tłumaczeniach skleroza Cię nie sięgnie, nigdy!
Zasób słów, jaki jest wymagany przy przekładzie, wymaga umysłu komputerowego,
a z tego co mi wiadomo, procesory sklerozy nie miewają!
Hanuś, wielkie dzięki Mówiąc całkiem poważnie nigdy się nie zastanawiałam nad tym, co napisałaś, ale rzeczywiście pamięć mam niemal doskonałą I to po 40 Czyli jeszcze wiele lat pracy przede mną I dobrze
Monisiu, wrócę jeszcze do trzmieliny, myślę, tak jak iga23, że kupiłaś trzmielinę pospolitą (ale tak do końca, to nie jestem tego pewna ...) natomiast, hmmm ... prawie w 100 % uważam, że ona kwitnie na różowo
Halinko Kochana, na metce przy krzewie, jak wół stoi napisane, że to trzmielina oskrzydlona Nauczona doświadczeniem z rh, metkom nie dowierzam, a Wam W każdym razie mam nadzieję, że przebarwi się na czerwono jesienią, bo kilka takich liści miała
Moniko w takim lesie jest zawsze pięknie nawet gdy nieustannie pada. Nie dość, że piękny masz ogród, to i tuż obok wspaniały las. Zastanawiam się w której części Warszawy mieszkasz. Wokół siebie masz śpiew ptaków, kojący szum liści i zapach lasu. To wyjątkowe miejsce.
Fakt, pogoda nas tej jesieni nie rozpieszcza, u mnie też pada, a ja padam na klawiaturę i ślipia mi się same zamykają, a paszcza boli od ziewania... Dobrze, że można popatrzeć na Twoje wiosenne fotki, jakoś tak żwawiej się robi...
Felu, rzeczywiście nieskromnie przyznam, że mój ogród zawsze wygląda ładnie, a przynajmnie nie smutno Mam mnóstwo zimozielonych roślin plus sosny w wielkiej ilości, więc nawet podczas bezśnieżnej zimy jest nieźle Mieszkam z północno- wschodniej części Warszawy, blisko Zalewu Zegrzyńskiego Niedaleko trady nr 8 w stronę Białegostoku Miło,że zajrzałaś
Ewuniu, byle do wiosny Jest naprawdę paskudnie i słońca zazdroszczę bardzo
Ponieważ Londyn kocham o każdej porze roku, tu w Tower of London i fragment Kensington Garden
Zrobiło się bardzo jesiennie
Za oknem u mnie smutno...Całą sobotę i niedzielę siąpił deszcz. Oczywiście z pracy na działce nici.
Fajne fotki z podróży
Pozdrawiam Ewa