Leśny ogród Moni68 cz.4
Moniuś, po ostatniej wizycie w Kórnickim Arboretum coraz częściej myślę o Azalii Pontyjskiej. Czy jest trudna w uprawie? Chciałabym posadzić ją w bliskim sąsiedztwie z Azalią Japońską.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iduś, to jest jedna paproć
Jeśli nie zdążę jutro, to wyślę w poniedziałek.
Izuniu, kupowałam jako Licorice. Moim zdaniem Palace Purple jest bardziej bordowa. Niestety, niczego nie można być pewnym, bo niby te same odmiany, a różnią się w zależności od producenta... najważniejsze, że dobrze rosną
Żurawki wczesną wiosną nawożę obornikiem i w czerwcu Azofoską.
Persil ma żółte środki, ten jeden kwiat jest niewydarzony
Uściski przekażę
Żadnych roślin nie posadziłam, lało z małymi przerwami do wieczora.
Jacku, u mnie specjalnie nie wiało, jednak las chroni. Zaraz obejrzę zdjęcia nowych bodziszków w Twoim ogrodzie
Swoje nawiozłam obornikiem, powinny się dobrze rozrosnąć w tym sezonie, będzie czym się dzielić 
Myślisz, że od razu powinnam podwiązać piwonię?
Aluś, azalię pontyjską mam od niedawna. Sądzę jednak, że jest równie łatwa w uprawie, jak wszystkie azalie wielkokwiatowe. Sąsiedztwo innych roślin kwasolubnych jak najbardziej wskazane
Pachnie bardzo mocno 
Ewuniu, dziękuję

Izuniu, kupowałam jako Licorice. Moim zdaniem Palace Purple jest bardziej bordowa. Niestety, niczego nie można być pewnym, bo niby te same odmiany, a różnią się w zależności od producenta... najważniejsze, że dobrze rosną

Persil ma żółte środki, ten jeden kwiat jest niewydarzony

Jacku, u mnie specjalnie nie wiało, jednak las chroni. Zaraz obejrzę zdjęcia nowych bodziszków w Twoim ogrodzie

Myślisz, że od razu powinnam podwiązać piwonię?
Aluś, azalię pontyjską mam od niedawna. Sądzę jednak, że jest równie łatwa w uprawie, jak wszystkie azalie wielkokwiatowe. Sąsiedztwo innych roślin kwasolubnych jak najbardziej wskazane

Ewuniu, dziękuję

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu Droga , pospacerowałam i popodziwiałam Twój ogród - CUDNY !!!
Tymi azaliami, to mnie zraziłaś
Mam na razie pięć i dzisiaj wpadłam na pomysł, że co roku będę je dokupowała choćby po jednej, żeby stworzyć azaliowy ogród. Niestety, żeby im zrobić miejsce będę musiała likwidowała inne rośliny, na pierwszy ogień pójdzie żarnowiec różowy i czerwony 
Życzę miłego dnia
Tymi azaliami, to mnie zraziłaś

Życzę miłego dnia

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Zapowiada się piękny dzień, uciekam więc zaraz do ogrodu posadzić wszystkie rośliny. Trochę się tego nazbierało...
Taruś, dziękuję za miłe słowa
Nie wiem, dlaczego padają Twoje żurawki, są łatwe w uprawie...może spróbuj posadzić je w bardziej cienistym miejscu?
Majko, wcale się nie dziwię, zawsze jest tyle rzeczy do zrobienia... M musi poprawić dach w karmniku, bo trochę się już zniszczył.
Halinko Kochana, dziękuję
Bardzo słuszna decyzja
Azalie są piękne i nie wymagają zbyt wielu zabiegów.
Cynthio, na pewno pokażę
Muszę jeszcze raz sprawdzić etykietę tej drugiej, prawdopodobnie przekręciłam nazwę
Nie znam niemieckiego i czuję się jak na tureckim kazaniu
Kiścienie są w pełni kwitnienia. Hortensja obsypana jest pąkami, lada moment je rozwinie.

Zaczyna kwitnąć niespodzianka od M. Z identyfikacją muszę się wstrzymać do rozwinięcia pąków.

Zapowiada się piękny dzień, uciekam więc zaraz do ogrodu posadzić wszystkie rośliny. Trochę się tego nazbierało...
Taruś, dziękuję za miłe słowa

Majko, wcale się nie dziwię, zawsze jest tyle rzeczy do zrobienia... M musi poprawić dach w karmniku, bo trochę się już zniszczył.
Halinko Kochana, dziękuję

Cynthio, na pewno pokażę

Kiścienie są w pełni kwitnienia. Hortensja obsypana jest pąkami, lada moment je rozwinie.

Zaczyna kwitnąć niespodzianka od M. Z identyfikacją muszę się wstrzymać do rozwinięcia pąków.