Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze:A co by mi z tego przyszło, że dojrzałyby w lipcu, hę? Przecież masz głównie gluty :;230 :;230 :;230
O Ty złośliwy małpiszonie !!! :lol: :lol: ;:214 ;:214
To się jeszcze okaże!! A może to jakieś hity ? :)
Arkadią to byś nie pogardziła co?
Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitnie ;:199 jutro zerknę.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze:... posadziłabym rododendrona, ale to jest bardzo słoneczne stanowisko, patelnia po prostu. Słońce od rana do wieczora.
??? :roll: :idea: :shock: :shock: :shock: ;:154 :;230 :;230 dobre sobie !! To jezioro? a kiedy Ty słonce ostatnio widziałaś?
Wczoraj, przed tym deszczem :lol: :lol: :lol:

Dziś niestety jakieś promyki od czasu do czasu tylko, poza tym chmury, chmury i chmury :evil:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dominikams pisze: Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitnie ;:199 jutro zerknę.
Moja też nie... i to ma być wczesna odmiana?
Swenson zaczyna :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to dobrze, ja jutro obejrzę dokładnie, póki co kwitła Frumoasa, Muskat Letni i Prim, aaa i Einset - ten to już ma mini- owocki, ale strasznie przestrzelone te gronka (dobre i to, w drugim roku?)

Na zakończenie dnia trawnik przechodzący metamorfozę, czyli gubiący brzydkie żółte, przysuszone plamy :wink: (dziury są po huśtawce, którą ciągle przestawiamy, bo przeszkadza w pracach)

Obrazek
i róże
Charles Austin (w przyszłym roku robię oprysk na liszki, które mu wygryzają dziury w liściach :evil: ):
Obrazek
Obrazek

Falstaff:
Obrazek

i moja ukochana (choć niedawno kupiona, w dodatku wypatrzona tu, na forum) Clair - relacja dzien po dniu :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dominiko, Clair śliczna, ale Charles Austin bossssski :D :D :D
Wiosną były u nas po 7zł od Spasówki, kupiłam Ani, ale sobie już nie zdążyłam, bo wykupili :( Jak będą jesienią, to muszę koniecznie go nabyć :twisted: :D :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, a nie wiesz, jakie odmiany będą mieli od Spasówki?
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko, róże od Spasówki są teraz w Daglezji w Józefowie przy ul. Granicznej. Byłam tam jakieś 2 tygodnie temu i kupiłam Nostalgę, Biedermeier, Lavender Dream, Luizę Odier i Chopina. Były przepiękne sadzonki Veilchenblau, Herkules, i sporo innych odmian. W zeszłym roku kupiłam tam Grahama Thomasa i Fellowship. Clair przepiękna!!! Też mam Karola, ale mój jest maleńki.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

dominikams pisze: Obrazek

http://www.webalice.it

Ooooooooooo shit!!!! :shock:
Sama mi się zapisała na listę, a wyrywałam długopis :lol: :wink: 8)
Biedna Domisia, tak walczyła, tak się opierała,
a wredny długopis robi co chce... :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, ja wiem, że w Józefowie mają, ale po pierwsze ode mnie to kawał drogi (mieszkam w Markach) - chociaż i tu jest jakiś sklep z ich różami, ale jak dzwoniłam to pokończyły im się niektóre odmiany (np. Elfe, której wtedy szukałam), więc nie wiem, jak to teraz wygląda. Poza tym ja jednak muszę przystopować z kupowaniem doniczkowych róż, bo ceny za ładne sadzonki są wysokie. Dlatego pytałam o jesienne. Zresztą jak widać u mnie jeszcze nie widać końca prac, więc i tak muszę poczekać z sadzeniem (nie mam koncepcji na razie :roll: :oops: )

Jak rozmawiałam z p. Spasówką to coś wspominała, że ma zamiar uzupełnić ofertę na stronie o nowe fajne odmiany. Muszę tam zajrzeć czy coś się zmieniło.

Haniu , widzę że zero współczucia :cry: ;:14 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Oj ty już lepiej nie narzekaj, ty masz gdzie posadzić.
A co mają powiedzieć tacy co też chcą ale nie mają miejsca ? :(
A na dodatek zachorowali na twojego pigwowca ????
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola - ja prowadzę eksterminację mniej atrakcyjnych czy jakichś bardziej problematycznych roślin :oops: Na przykład brakuje mi miejsca przy tarasie, bo posadziłam tam aktinidie (kiwi), i dwie róże pnące. Na jesieni róże wyjeżdżają, bo przecież jest Eden Rose :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachęcona ładnymi wschodami marchewek, posiałam dodatkowo marchew między winoroślami. To tegoroczne nasadzenia, więc pomyślałam, że skoro nie będą tak bujnie rosły w tym roku, wykorzystam miejsce. Poszłam przed chwilą obejrzeć, bo już powinno być ją widać. I co widzę? Kupa skoszonej trawy w tym miejscu :evil:

Totalna skleroza, zapomniałam, że tam ma rosnąć marchew, i nasypałam tam ze 2 kosze trawy, żeby chwasty nie rosły :oops: No i faktycznie nic nie rośnie :twisted:
W dodatku to już moje drugie podejście do tego kawałka. Wcześniej posiałam szczaw, i wyplewiłam go razem z chwastami :?

Może w przyszłym roku spróbuję :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze: Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitnie ;:199 jutro zerknę.
Jest pierwszy kwiatek na Arkadii!!! Dziś rano odkryłam :D Karmakody, Nadieżda i Kryżownikowyj nadal czekają nie wiem na co :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230

Widzę, że zrobiłaś z marchewką to samo co ja z kaliną :roll: :lol: :lol:
Ja nakryłam włókniną młodziutką sadzonkę i przywaliłam korą :oops: Ale w porę sobie przypomniałam :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:
aguskac pisze:
Jest pierwszy kwiatek na Arkadii!!! Dziś rano odkryłam :D Karmakody, Nadieżda i Kryżownikowyj nadal czekają nie wiem na co :roll:
Oooo super, u mnie jeszcze nie, ale Swenson już zaczyna :) Za to Rusboł się osypuje :cry: chyba naturalna selekcja... za duży widocznie był ten kwiatostan jak na tak małą roslinkę, może choć kilka jagódek będzie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”