Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitnieaguskac pisze:O Ty złośliwy małpiszonie !!!dominikams pisze:A co by mi z tego przyszło, że dojrzałyby w lipcu, hę? Przecież masz głównie gluty![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To się jeszcze okaże!! A może to jakieś hity ?![]()
Arkadią to byś nie pogardziła co?
Mój pas startowy, czyli wąska działka :)
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- dominikams

Wczoraj, przed tym deszczemaguskac pisze:???dominikams pisze:... posadziłabym rododendrona, ale to jest bardzo słoneczne stanowisko, patelnia po prostu. Słońce od rana do wieczora.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobre sobie !! To jezioro? a kiedy Ty słonce ostatnio widziałaś?
Dziś niestety jakieś promyki od czasu do czasu tylko, poza tym chmury, chmury i chmury
- dominikams

No to dobrze, ja jutro obejrzę dokładnie, póki co kwitła Frumoasa, Muskat Letni i Prim, aaa i Einset - ten to już ma mini- owocki, ale strasznie przestrzelone te gronka (dobre i to, w drugim roku?)
Na zakończenie dnia trawnik przechodzący metamorfozę, czyli gubiący brzydkie żółte, przysuszone plamy
(dziury są po huśtawce, którą ciągle przestawiamy, bo przeszkadza w pracach)

i róże
Charles Austin (w przyszłym roku robię oprysk na liszki, które mu wygryzają dziury w liściach
):

Falstaff:

i moja ukochana (choć niedawno kupiona, w dodatku wypatrzona tu, na forum) Clair - relacja dzien po dniu

Na zakończenie dnia trawnik przechodzący metamorfozę, czyli gubiący brzydkie żółte, przysuszone plamy

i róże
Charles Austin (w przyszłym roku robię oprysk na liszki, które mu wygryzają dziury w liściach

Falstaff:

i moja ukochana (choć niedawno kupiona, w dodatku wypatrzona tu, na forum) Clair - relacja dzien po dniu

- dominikams

-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dominiko, róże od Spasówki są teraz w Daglezji w Józefowie przy ul. Granicznej. Byłam tam jakieś 2 tygodnie temu i kupiłam Nostalgę, Biedermeier, Lavender Dream, Luizę Odier i Chopina. Były przepiękne sadzonki Veilchenblau, Herkules, i sporo innych odmian. W zeszłym roku kupiłam tam Grahama Thomasa i Fellowship. Clair przepiękna!!! Też mam Karola, ale mój jest maleńki.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Biedna Domisia, tak walczyła, tak się opierała,dominikams pisze:
http://www.webalice.it
Ooooooooooo shit!!!!![]()
Sama mi się zapisała na listę, a wyrywałam długopis![]()
8)
a wredny długopis robi co chce...
- dominikams

Bogusiu, ja wiem, że w Józefowie mają, ale po pierwsze ode mnie to kawał drogi (mieszkam w Markach) - chociaż i tu jest jakiś sklep z ich różami, ale jak dzwoniłam to pokończyły im się niektóre odmiany (np. Elfe, której wtedy szukałam), więc nie wiem, jak to teraz wygląda. Poza tym ja jednak muszę przystopować z kupowaniem doniczkowych róż, bo ceny za ładne sadzonki są wysokie. Dlatego pytałam o jesienne. Zresztą jak widać u mnie jeszcze nie widać końca prac, więc i tak muszę poczekać z sadzeniem (nie mam koncepcji na razie
)
Jak rozmawiałam z p. Spasówką to coś wspominała, że ma zamiar uzupełnić ofertę na stronie o nowe fajne odmiany. Muszę tam zajrzeć czy coś się zmieniło.
Haniu , widzę że zero współczucia

Jak rozmawiałam z p. Spasówką to coś wspominała, że ma zamiar uzupełnić ofertę na stronie o nowe fajne odmiany. Muszę tam zajrzeć czy coś się zmieniło.
Haniu , widzę że zero współczucia
- dominikams

- dominikams

Zachęcona ładnymi wschodami marchewek, posiałam dodatkowo marchew między winoroślami. To tegoroczne nasadzenia, więc pomyślałam, że skoro nie będą tak bujnie rosły w tym roku, wykorzystam miejsce. Poszłam przed chwilą obejrzeć, bo już powinno być ją widać. I co widzę? Kupa skoszonej trawy w tym miejscu
Totalna skleroza, zapomniałam, że tam ma rosnąć marchew, i nasypałam tam ze 2 kosze trawy, żeby chwasty nie rosły
No i faktycznie nic nie rośnie
W dodatku to już moje drugie podejście do tego kawałka. Wcześniej posiałam szczaw, i wyplewiłam go razem z chwastami
Może w przyszłym roku spróbuję
Totalna skleroza, zapomniałam, że tam ma rosnąć marchew, i nasypałam tam ze 2 kosze trawy, żeby chwasty nie rosły
W dodatku to już moje drugie podejście do tego kawałka. Wcześniej posiałam szczaw, i wyplewiłam go razem z chwastami
Może w przyszłym roku spróbuję
- dominikams

Jest pierwszy kwiatek na Arkadii!!! Dziś rano odkryłamaguskac pisze:Moja też nie... i to ma być wczesna odmiana?dominikams pisze: Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitniejutro zerknę.
Swenson zaczyna
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oooo super, u mnie jeszcze nie, ale Swenson już zaczynadominikams pisze:Jest pierwszy kwiatek na Arkadii!!! Dziś rano odkryłamaguskac pisze:Moja też nie... i to ma być wczesna odmiana?dominikams pisze: Oj, Arkadią na pewno bym nie pogardziła, już się nie mogę doczekać, tylko, że ona chyba jeszcze u mnie nie kwitniejutro zerknę.
Swenson zaczynaKarmakody, Nadieżda i Kryżownikowyj nadal czekają nie wiem na co