A tak w ogóle to wpadłam tutaj po raz pierwszy. Chciałam się tylko przywitać i pozdrowić Cię ciepło z pięknych okolic Świeradowa
W ogródku Dziuni - AniaZ
- Giecikowa
- 200p

- Od: 13 lut 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W ogródku Dziuni - AniaZ
Witaj Aniu
Coś tutaj cicho u Ciebie, a wiosna w pełni
Mam nadzieję , że po ostatnich przymrozkach Twój ogród nie ucierpiał zbytnio.
A tak w ogóle to wpadłam tutaj po raz pierwszy. Chciałam się tylko przywitać i pozdrowić Cię ciepło z pięknych okolic Świeradowa
Pozdrawiam Dorota
Hej hej
Jesteśmy prawie sąsiadkami
.
Jak czytam o stratach w ogrodach, to u mnie rzeczywiście strat po zimie jest nie wiele. Trochę po mrozach ucierpiały azalie japońskie, choć żadna nie padła, jeszcze ich nie ruszam, jak przekwitną to je poprzycinam.
Padła za to hortensja, którą udało mi się przechować przez całą zimę w donicy na dworze i pięknie zaczęła wypuszaczać listki w marcu, a w kwietniu padła. Perukowiec, który miał prawdziwe ładne peruki w zeszłym roku, stał w donicy na tarasie, też padł. Tak mi szkoda
.
Widocznie nie mam szczęścia do hodowli roślin w donicach
.
Cały czas nadrabiam pierwsze niezbędne wiosenne prace w ogrodzie, bo w marcu i kwietniu albo mnie nie było, albo było zimno i niewiele robiłam. Teraz jeszcze cały czas coś nowego wymyślam, przesadzam, zmieniam
.
Również pozdrawiam ciepło
Jesteśmy prawie sąsiadkami
Jak czytam o stratach w ogrodach, to u mnie rzeczywiście strat po zimie jest nie wiele. Trochę po mrozach ucierpiały azalie japońskie, choć żadna nie padła, jeszcze ich nie ruszam, jak przekwitną to je poprzycinam.
Padła za to hortensja, którą udało mi się przechować przez całą zimę w donicy na dworze i pięknie zaczęła wypuszaczać listki w marcu, a w kwietniu padła. Perukowiec, który miał prawdziwe ładne peruki w zeszłym roku, stał w donicy na tarasie, też padł. Tak mi szkoda
Widocznie nie mam szczęścia do hodowli roślin w donicach
Cały czas nadrabiam pierwsze niezbędne wiosenne prace w ogrodzie, bo w marcu i kwietniu albo mnie nie było, albo było zimno i niewiele robiłam. Teraz jeszcze cały czas coś nowego wymyślam, przesadzam, zmieniam
Również pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Wpadłam z rewizytą, podobał mi się skalniaczek i z przyjemnością obejrzałabym jego zdjęcie z teraz 
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re:
nie mogę nic dodać tak mi się podoba Aniu twój ogród.Mutari pisze:Witaj Aniu masz cudowny ogród, idelanie zaplamowane nasadzenia. Posiadasz również piękna kolekcję rh i azalii, jak również zawaliście przystrzyżone krzewy. Nie mogę się napatrzyć na te piękności. Szacun 8)

Pinus strobus Tiny Curls i Abies koreana Brillant

Abies nordmanniana Golden Spreader i Abies koreana Blauer Eskimo
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O widzę, że Twoje doniczkowe pięknie kwitną - chyba ominęły je tegoroczne opady deszczu
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Jolu, moje pelargonie kwitną pięknie, ale surfinie ostatnio weszły chyba w ostatnią fazę kwitnienia.
To już taka norma u mnie, że tak do końca września te kwiatki się skończą
. Nie chcą kwitnąć dłużej. Może taka ich uroda, a może taki klimat, nie wiem.
Pelargonie za to, może szału kwitnienia na jesieni już nie ma, ale potrafią kwitnąć do listopada.
To już taka norma u mnie, że tak do końca września te kwiatki się skończą
Pelargonie za to, może szału kwitnienia na jesieni już nie ma, ale potrafią kwitnąć do listopada.
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Moje nowe iglaczki
:

Pinus Mugo Varella i Abies Balsamea Nana:

Abies Koreana SilberPerle i Picea Glauca:

Pinus Mugo Varella i Abies Balsamea Nana:

Abies Koreana SilberPerle i Picea Glauca:

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Zdążyłam już też zarazić się żurawkami
:
Niestety, byłam taka zdolna i nie zachowałam nazw odmian, a teraz mam problem z ich identyfikacją
:
?; "Vienna" - teraz na jesień zrobiła się pięknie różowa

"Midnight Rose"; ?

?; "Obsidian"

"Caramel"; ?

?; "Plum Royal" - jedna z najładniejszych moich żurawek

"Solar Power"; "Georgia Peach" - obie chyba najbardziej zjawiskowe

"Cinnabar Silver"; ?

"Golden Zebra"; "Mystic Mist"

"Green Spice"; "Peach Flambe"

"Lime Rickey" - posadzona w pełnym słońcu, ale zupełnie przez przypadek schowana za berberysem, rośnie wspaniale
; "Elektra"

"Marmelade" - jedna z najbardziej wdzięcznych i rośnie niezawodnie; "Amethyst Mist" - długo szukałam nazwy tej odmiany, bo w rzeczywistości wygląda przepięknie i wydaje mi się że to chyba to:

"Tiramisu"; "Midas Touch"

-- N 16 paź 2011 19:18 --
Mój ogródek jesienią 2011r.:

Niestety, byłam taka zdolna i nie zachowałam nazw odmian, a teraz mam problem z ich identyfikacją
?; "Vienna" - teraz na jesień zrobiła się pięknie różowa

"Midnight Rose"; ?

?; "Obsidian"

"Caramel"; ?

?; "Plum Royal" - jedna z najładniejszych moich żurawek

"Solar Power"; "Georgia Peach" - obie chyba najbardziej zjawiskowe

"Cinnabar Silver"; ?

"Golden Zebra"; "Mystic Mist"

"Green Spice"; "Peach Flambe"

"Lime Rickey" - posadzona w pełnym słońcu, ale zupełnie przez przypadek schowana za berberysem, rośnie wspaniale

"Marmelade" - jedna z najbardziej wdzięcznych i rośnie niezawodnie; "Amethyst Mist" - długo szukałam nazwy tej odmiany, bo w rzeczywistości wygląda przepięknie i wydaje mi się że to chyba to:

"Tiramisu"; "Midas Touch"

-- N 16 paź 2011 19:18 --
Mój ogródek jesienią 2011r.:

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Kolekcja iglaków się rozrasta, świetne odmiany!
I żurawek widzę sporo
Jeszcze jakieś żurawki trafią do kolekcji?
I żurawek widzę sporo
Jeszcze jakieś żurawki trafią do kolekcji?