Jak się prezentują Wasze cuda po przekwitnięciu? Też są ładne?
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty.". L. Staff Monika - "Przy malowniczej drodze"
Dzięki uprzejmości Jurka wiem już, że jeden z powojników kupionych w zeszłym roku w Biedronce, to właśnie powojnik górski. W tym roku zaczął kwitnąć i jestem nim zachwycona, choć martwi mnie jego przyszłość przy naszych (czasami) mroźnych zimach.
niestety mój var. rubens chyba poległ tej zimy..... niby pędy zielone po przełamaniu, ale jeszcze ani jednego liścia czy kwiatka nie wypuścił.
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
Montana Freda, u mnie to nieporozumienie, bo przemarza, i nie kwitnie, mam go w donicy, chowam na zimę.
Na razie jest młody, więc daje radę, ale nie wiem jak urośnie, muszę go gdzieś przesadzić.
Polecam sadzić przy zachodniej ścianie ogrzewanego budynku.
W zimie nie przemarznie, a latem dobrze mu robi nagrzana wieczorem ściana.
Zamówiłam sobie dwie Montany Rubens. Problem w tym, że trochę mi się plany pozmieniały i na stałe miejsce gdzie je sobie zaplanowałam będę je mogła posadzić dopiero w przyszłym roku. I tak kombinuję w czym je mogę posadzić. Wpadła mi do głowy taka kastra budowlana 90l .
Powinno być dobrze co - jak myślicie?