no to wiesz dokładnie to co jamommy_b pisze:Powiem szczerze, że sama nie wiem jak to z nimi jest. Od momentu kiedy go kupiłam, podlałam go ciupkę raz i tak sobie stoi. Czasem sobie o nim przypomnę, popatrzę chwilkę i znowu zapominam.
Moje roślinki domowe - mommy_b
Byłam sobie dzisiaj  w sklepie po pieluszki dziecku i po prostu musiałam....
Naoglądałam się u Was pięknych kwiatów grudników, zła na siebie, że nie kupiłam w biedronce jak były, bo w kwiaciarni to drożej i się zakochałam. Więc jak je zobaczyłam w Kauflandzie za niecałe 5 zł to serce mi pękło na ich widok. Były różowe i czerwone, oczywiście oba wylądowały w koszyku, zapodziała się w nim też begonia rex, bo ma piękne metaliczne liście. Mam nadzieję, że grudniki nie zgubią pączków, a jeśli już to mało, bo tak chcę zobaczyć ich w pełni rozwinięte kwiaty.

Naoglądałam się u Was pięknych kwiatów grudników, zła na siebie, że nie kupiłam w biedronce jak były, bo w kwiaciarni to drożej i się zakochałam. Więc jak je zobaczyłam w Kauflandzie za niecałe 5 zł to serce mi pękło na ich widok. Były różowe i czerwone, oczywiście oba wylądowały w koszyku, zapodziała się w nim też begonia rex, bo ma piękne metaliczne liście. Mam nadzieję, że grudniki nie zgubią pączków, a jeśli już to mało, bo tak chcę zobaczyć ich w pełni rozwinięte kwiaty.

- 
				marzena 63
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Tę śliczną begonię kupiłaś w Kauflandzie?
Ja dzisiaj byłam tam i nawet śladu po begoniach
  ,tylko gwiazdy betlejemskie i grudniki

Ja dzisiaj byłam tam i nawet śladu po begoniach
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
Begonia też w kauflandzie razem z grudnikami kupiona, było kilka sztuk, różne rodzaje, pełno grudników i storczyków i troszkę gwiazd betlejemskich, ale jakichś takich maleńkich i brzydkich. 
Cieszę się, że się Wam podobają, bo mnie urzekły.
Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje"
 Ach ci faceci......

Cieszę się, że się Wam podobają, bo mnie urzekły.
Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje"
Begonia ma na prawdę piękne liścvie, takie metaliczne, sama nie wiem jak to nazwać, ale na zdjęci tego nie widać. 
Mój M też kiedyś mnie odciągał od stoisk z kwiatami, a teraz kochany nawet ze mną popatrzy. I tylko pyta gdzie ja to postawię i mówi wszystkim którzy są u nas, że ja dżunglę z domu robię
 .

Mój M też kiedyś mnie odciągał od stoisk z kwiatami, a teraz kochany nawet ze mną popatrzy. I tylko pyta gdzie ja to postawię i mówi wszystkim którzy są u nas, że ja dżunglę z domu robię
- anoli
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dużo tu się u Ciebie dzieje, życzę zdrówka dla małej. Bananowiec i reszta cudne, zwłaszcza begonka. Mój bananek ciężko odchorowuje zimę 
 Muchołówka też niestety nie wygląda kwitnąco. U Ciebie to chyba nadal wiosna. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona

No rzeczywiście, co poniektórym kwiatom wydaje się, że jest wiosna i mają młode przyrosty.
Najbardziej jednak cieszy mnie fakt, że grudniki nie zrzuciły pąków i pięknie kwitną. Jak znajdę kamerę to wkleję zdjęcia kwitnących grudników.
Malutka już praktycznie zdrowa, po kontroli stwierdzono że jest znaczna poprawa. a z kolei teraz ja i syn mamy grypę. I to na święta.

Najbardziej jednak cieszy mnie fakt, że grudniki nie zrzuciły pąków i pięknie kwitną. Jak znajdę kamerę to wkleję zdjęcia kwitnących grudników.
Malutka już praktycznie zdrowa, po kontroli stwierdzono że jest znaczna poprawa. a z kolei teraz ja i syn mamy grypę. I to na święta.