Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu spieszę z radą. Piszesz, że tam gdzie postawiłaś butelki to kret przeniósł się w inne miejsce, to są dobre początki, tam gdzie teraz ryje przenieś butelki i powbijaj w kopce albo w kanały, którymi chodzi, jedną butelkę zostaw na starym miejscu. Pręty wbijamy dość mocno około 20-30 cm, tak żeby wiatr ich nie przechylał na boki, butelki muszą się poruszać i stukać o pręt nawet przy małym wietrze. Drgania i wibracje muszą przepływać do ziemi. Dna butelek powinny mieć wycięcia wielkości średnicy szklanki, pręty muszą być metalowe bo drewniane tłumią drgania. Tam gdzie najbardziej krety ryją stawiaj 3, 4 butelki, gdy będą się dalej przeprowadzać "idź za nimi" z butelkami ale jedną pozostawiaj na starym miejscu. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj postaram się odpowiedzieć. Życzę wygranej walki.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Witam nowych gości na mojej działeczce aanula, moon-ska, coma95
aanulko powiadasz 100 kopców???? O ludzie, chyba bym się załamała, ale cóż! z tego co słyszę to muszę przygotować się na walkę ...Aanulko wytrwale pracuję, bo dużo jeszcze zostało do zrobienia, a na wiosnę chciałabym mieć już trochę zieleni. ...
Moon-ska dostałam jedną roślinkę podobno na krety, muszę zrobić zdjęcie to może dowiem się co to jest
coma95 ja też mam nornice i próbuję na razie tych samych metod co na kreta....Zobaczymy
Irenko b.dziękuję za dokładną instrukcję :lol:
NIe wiem co to krecisko zrobiło mi na działce bo u nas dzisiaj caluteńki dzień pada, a wczoraj było już tak ładnie. Na jutro też zapowiadają deszcz.... Ja chcę iść na działkę!!!!!
Idę spać ;:41 [/b]
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja dzisiaj na ścieżce przy swojej działce znalazłam 6 kopców. Teraz się tylko zastanawiam czy ten kret wyprowadza się ode mnie czy wręcz przeciwnie...Za kilka dni sytuacja się pewnie wyjaśni.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Oj Iza.. lepiej niech ten kret zabiera swoje tobołki i zwiewa gdzieś dalej. A może lepiej od razu zadziałać i spróbować metody Irenki z butelkami, to sam stwierdzi że do Ciebie nie warto wchodzić :;230
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Butelkę na kiju już w zeszłym roku postawiłam. Miałam mały problem z kretem. W tym roku to raczej nornice dają mi się we znaki. Na wszelki wypadek postawiłam puszkę na metalowym pręcie - to ponoć bardziej skuteczny zestaw.
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

ta puszki są super szczególnie pod moim oknem na działce u siąsiadki
a w wietrzny dzień albo noc... :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dotarłam w końcu do Was, oczom swoim nie wierzę :shock: :shock:
nie powiem nic nowego, działacie jak błyskawice, pięknie sie u Was robi.... :lol: :lol:
rozumiem Was, że chcecie szybko sie uporać, ale wierzcie mi, że nawet po kilku latach jest co robić.
Z tego co widzę, to nie dość, że plecy mają Was prawo boleć, to jeszcze i po kieszeni chyba też Was to uderzyło, budowa altanki i tyle iglaków, serdecznie gratuluję i będę śledzić Wasz wątek, życzę jeszcze wiele pięknych dni tej jesieni, a gdzie konkretnie mieszkacie? :?:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Witaj Beciu...Cieszę się, że do mnie dotarłaś :lol: Zapraszam częściej
Beciu to fakt.....siły, czas i kaska potrzebna....Ale dużo zaoszczędziliśmy dzięki mojemu M ,....bo mój M wszystko zrobił sam i nie wydaliśmy ani grosza za robociznę...A iglaki udało nam się kupić u kolegi znajomego po 5 zł.
Dzisiaj zapomniałam aparatu na działkę.. ;:155 Jutro postaram się coś pokazać..
Za życzenia pięknych dni tej jesieni bardzo dziękujemy, bo przydałyby się...oj bardzo przydały...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dzisiaj zrobiłam fotki altance...Proszę nie zwracać uwagi na bajzelek dookoła :lol:
Obrazek
Obrazek
Dach pokryty jest już papą, teraz ma przyjść znajomy i ją zgrzać :?
Wiecie co...zakwitła mi wajgela :P Czy to normalne otej porze????
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam ! ...Jolu i Marku. Wpadłam do Was pierwszy raz . Pracujecie pełna "parą"- przy budowie i urządzaniu działki.Widać efekty waszej pracy. Będzie też wiele satysfakcji z posadzonych roślinek, no i truskawek.Życzę Wam dużo zdrowia . Pozdrawiam cieplutko Zyta.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie na krzewuszce też widać kwiaty ale baaardzo nieliczne....
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brawo! Altanka już stoi! A te krzewuszki to faktycznie niespodziankę Wam zrobiły. Moja posadzona wiosną niestety nie chce zakwitnąć. Mam jednak nadzieję,że wiosną to nadrobi.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Witaj Zyto.malek na mojej działeczce....Pracujemy, oj pracujemy żeby tylko pogoda dopisywała to jeszcze troszkę podgonimy roboty...M wczoraj wylał wczoraj część murków pod ogrodzenie....Roboty jeszcze tyle, że nie wiadomo za co co się brać....Ale chęci mamy ogromne... :lol:
Dziękuję wszystkim za wizytę...
Awatar użytkownika
moon_ska
100p
100p
Od: 29 kwie 2008, o 18:44

Post »

Krzewuszka często powtarza kwitnienie - widac, że wasze dobrze się czują w ogrodzie i doceniają waszą ciężką pracę- dlatego zrobiły wam prezent :lol:
Amatorka....z sercem do roślin
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola i Marek pisze:Witaj Zyto.malek na mojej działeczce....Pracujemy, oj pracujemy żeby tylko pogoda dopisywała to jeszcze troszkę podgonimy roboty...M wczoraj wylał wczoraj część murków pod ogrodzenie....Roboty jeszcze tyle, że nie wiadomo za co co się brać....Ale chęci mamy ogromne... :lol:
Dziękuję wszystkim za wizytę...
Jolu :D za rok o tej porze wszystko już będzie inaczej wyglądało :D :D
Wspomnienia tylko zostaną po ciężkiej pracy :D

Siły i wytrwałości życzę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”