Och za daleko mieszkasz bo i na lekcje ogrodnictwa jak i robótek bym wpadła
Tajemniczy ogród Joli i Adama
Świetne te Twoje strzyżone drzewka,....fajnie Ci to wychodzi..
Jolu powiedz w jakiej odległości masz posadzone te świerki na żywopłot? Ja na skarpie też mam posadzone w odległości 1m. I podobno za gęsto
Mieliśmy przesadzać, ale jakoś tak zeszło i nie przesadzilismy... Nam też chodziło o to żeby utworzył się taki gęsty szpaler..
Jolu powiedz w jakiej odległości masz posadzone te świerki na żywopłot? Ja na skarpie też mam posadzone w odległości 1m. I podobno za gęsto
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękujemy za wszystkie opinie.
Te świerki posadzone są w odległości ok 1 metra w jednym rzędzie:

a te są są posadzone od ulicy jako żywopłot rosną w dwóch rzędach na przemian też w odległości ok 1 metra:

Pozdrowienia.
*****Jola i Marek pisze:Świetne te Twoje strzyżone drzewka,....fajnie Ci to wychodzi..
Jolu powiedz w jakiej odległości masz posadzone te świerki na żywopłot? Ja na skarpie też mam posadzone w odległości 1m. I podobno za gęstoMieliśmy przesadzać, ale jakoś tak zeszło i nie przesadzilismy... Nam też chodziło o to żeby utworzył się taki gęsty szpaler..
Te świerki posadzone są w odległości ok 1 metra w jednym rzędzie:

a te są są posadzone od ulicy jako żywopłot rosną w dwóch rzędach na przemian też w odległości ok 1 metra:

Pozdrowienia.
- jola1010

Tak naprawdę chciałam zrobić "coś innego" w naszym ogrodzie. Dlatego zdecydowałam się na cięcie. Nie wiem czy to odwaga czy może fantazja?
pokażę jeszcze kilka krzaczków strzyżonych:
to bukszpany,które sama ukorzeniłam ,a teraz przycinam:

to trzmieliny strzyżone:

a to liguster :

Pozdrawiamy; Jola i Adam.
pokażę jeszcze kilka krzaczków strzyżonych:
to bukszpany,które sama ukorzeniłam ,a teraz przycinam:

to trzmieliny strzyżone:

a to liguster :

Pozdrawiamy; Jola i Adam.
- jola1010

Ja swojego świerka srebrnego zaczęłam ciąć rok temu na wiosnę.ścięłam mu cały czubek i pierwsze gałązki od góry, a wszystkie inne mocno przycinałam, a część wycięłam przy samym pniu. Ja tak naprawdę tnę o każdej porze roku.Beata T pisze:Niesamowity ten świerk srebrny czy czubek mu ścięłaś od kiedy go tak ciachasz , myślę że dopiero na wiosnę będzie najlepiej ciąć bo już za późno na takie poczynania :P
Pozdrawiamy Jola i Adam.
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zrobiłam sobie dłuuuuuuuuuuuuuuuugi spacer po waszym ogrodzie i jestem pod ogromnym wrażeniem jak dużo pracy włożyliście w upiekszanie swojego miejsca na ziemi.Budowle ogrodowe z pomysłem a formowane drzewka to już wyższa szkoła"jazdy",pięknie.Ogród wyglada na bardzo duży ,tyle w nim roślin a wszystko tak z gustem skomponowane.