korzo_m-Dorotko to prawda, długo już Fionci nie pokazywałam. I pomyślałam, ze można było by ja gdzieś drapnać w ogrodzie
Hibiskusy są piękne. A te bylinowe kwitną na schyłku lata i jesieni. To też warto je mieć.
To co kupujesz z sąsiadką ?? Ja mam taka koleżankę. Ona więcej coś kupuje i zamawia internetowo z roślin.
Ale jak coś kupuje to dzwoni do mnie, Abym popatrzyła sobie coś w szkółce i dołączyła się do zamówienia. I na coś zawsze się kusze.
Jakoś się spięłam i zrobiłam ta rabatę teraz. Dokończenie, dopełnienie na wiosnę. Usuwanie trawy pierwszy raz ja zrobiłam.
Zawsze maź mi to robił .Ale on całymi dniami ostatnio pracuje. A ja miałam trochę wolnego i nie chciałam czekać.
Jeszcze za pięknie nie jest. Ale jakoś tam już to wygląda
Tej rabaty z hortkami nie będzie.
Maska-Marysiu Dziękuję bardzo
Ja mam chyba ze 3 odmiany zimowitów. I są w różnych miejscach. Rosną nawet dobrze najważniejsze, że są przez lata.
Fiona jak to księżniczka lubi po swojemu. A tu pani zakłóca jej błogie chwile słoneczkowe.
Ostatnio to ciepełko i same słoneczne dni.
ewita44-Ewuś O niby człowiek juz z roni i to i to .I ma z robione w ogrodzie. A za jakiś czas znowu człek kombinuje zmienia, przesadza, dosadza, przenosi.
Hibiskusy bagienne są śliczne. Ten białawy to bardzo długo kwitnie.
Hortensje też piękne. Uwielbiam je. A z trawy to dopiero zaczęła 3 lata temu. I co roku jakaś nowa zapraszam do siebie.
Dziękuję. Motylków to teraz pełno jest ogrodzie.
jarha-Halszko Dziękuję .Bardzo lubię dalie. I chyba dlatego mam już ich sporo.
Fiona często gdzieś sobie leżakuje na rabacie. Ale nigdy mi żadnych szkód nie zrobiła. Żadnej roślinki nie połamała, nie wgniotła.
Mądra dama
Na razie kwitną mi 2 chryzantemki. Ale mam jeszcze kilka.
Danusiu z Dziękuję bardzo

Dalie lubię różne. Kupowałam i w ogrodniczych u p.Lipienia.
Ale i wymieniam się z moją siostra i koleżanką na inne. I te ciemne ( o fioletowe ci chodzi ? ) mam w tym roku pierwszy rok od koleżanki.
Też mi się one bardzo podobają .Mam nadzieję, ze dobrze przezimują

Liliw kupione w lipcu kwitna. obok dali i z jabłuszkami.