Kamelie i inne
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie dziś koleżanka z pracy obdarowała mnie sadzonką :P sama miała 3 lata i jej nie kwitł , aż go przestraszyła że ostatni raz go przesadza jak w tym roku nie zakwitnie to wyleci na śmieci
a teraz nie może się go nachwalić :P do tego stopnia że podzieliła się ze mną sadzonką mamy która jeszcze nie kwitnie :P
Więc i ja będę cierpliwie czekała na jego piękne kwiatki :P
Więc i ja będę cierpliwie czekała na jego piękne kwiatki :P
-
acidantera
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Bardzo się cieszę, że roślinki się u mnie dobrze rozwijają i kwitną, tylko trochę się boję, co będzie, jak jeszcze podrosną; mieszkanie niestety nie chce się rozciągnąć, a ja przez moją miłość do roślin (zwłaszcza epiphyllum) nie mogę się powstrzymać przed zakupem nowych odmian
Chyba trzeba będzie pomyśleć o nowym lokum
:P
Witam; Beatko - dzięki za miłe słowa :P Agnieszko,zupełnie się z Tobą zgadzam - bugenwilla faktycznie jest ciekawą rośliną; ślicznie wygląda zwłaszcza wtedy, kiedy pojawią się różowe listki. Moja już wszystkie zrzuciła, podrosła ok. 5cm i znów zaczyna się różowić - ciekawe ile razy w ciągu roku powtarza ten proces
Wreszcie rozkwitł mój rhipsalidopsis (posądzany wcześniej o bycie grudnikiem
); kwiatuszki pojawiły się też na roślinie, którą kupiłam jako rododendrona, ale prawdę mówiąc co raz mniej wygląda mi to na rododendrona

Wreszcie rozkwitł mój rhipsalidopsis (posądzany wcześniej o bycie grudnikiem

Witam serdecznie ;:49
Dowiedziałam się, że rododendron, którego zdjęcie jest wyżej to rhododendron campylogynum var. myrtilloides (różanecznik krzywozalążniowy). Będzie kiedyś wyglądał jak na zdjęciu Flowers; już nie mogę się doczekać :P

A to pierwszy pączek kwiatowy mojej orbei variegaty :P oraz caralluma dummeri (choć całkowitą pewność uzyskam dopiero, jak zakwitnie)

Dowiedziałam się, że rododendron, którego zdjęcie jest wyżej to rhododendron campylogynum var. myrtilloides (różanecznik krzywozalążniowy). Będzie kiedyś wyglądał jak na zdjęciu Flowers; już nie mogę się doczekać :P
To moje dwie nowe roślinki: stapelia gigantea oraz epiphyllum chrysocardium (trochę pokrzywdzone przez los, ale mam nadzieję, że może coś z niego będzie)flowers pisze:Odnalazłam fotkę tej rośliny z wystawy

A to pierwszy pączek kwiatowy mojej orbei variegaty :P oraz caralluma dummeri (choć całkowitą pewność uzyskam dopiero, jak zakwitnie)