Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Stale wracam do różnych miejsc w ogrodzie i odkrywam coś co mi umknęło przy poprzedniej wizycie. Zdjęcia przepiękne.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stasieńko Droga ciszę się bardzo , że Twój eM pomyślnie przeszedł  kolejne badania!   Zaostrzone   zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś  czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy  podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni  ...
 Zaostrzone   zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś  czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy  podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni  ...
kropelko za miłą wizytę serdecznie dziękuję! 

cyma2704 i z Twojej wizyty niezmiernie się cieszę! 

Weekend się kończy i wakacje też... Jakoś tak  szybko zleciał ten czas nie tylko mnie...chciałoby się jeszcze...Ale jesień ma być ładna  prognozy bardzo dobre ...można będzie /kto czasowy/ jeszcze nacieszyć się chwilami w ogrodach i ogródkach łapiąc promienie słońca i poświęcając się pracom ogrodowym w miarę sił i zamiarów!
 Jakoś tak  szybko zleciał ten czas nie tylko mnie...chciałoby się jeszcze...Ale jesień ma być ładna  prognozy bardzo dobre ...można będzie /kto czasowy/ jeszcze nacieszyć się chwilami w ogrodach i ogródkach łapiąc promienie słońca i poświęcając się pracom ogrodowym w miarę sił i zamiarów!  

Cieszmy się więc z tych danych nam jeszcze ciepłych dni... Może i kondycja FO się wzmocni bo ostatnio jakoś taka mocno kulejąca jest...
 Może i kondycja FO się wzmocni bo ostatnio jakoś taka mocno kulejąca jest... 
Zwiastun jesienny...

i innych trochę...

...............

..................

Zaostrzone   zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś  czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy  podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni  ...
 Zaostrzone   zmagania zdrowotne też ma mój eM co jakiś  czas ...na szczęście liczne badania wychodzą pomyślnie a diagnozy nie są złe... Niestety Pesel ma swoje prawa i niedomagania zdrowotne są z nim związane u jednych bardziej natężone u innych mniej...Całe życie na nie pracujemy  podobno...aczkolwiek nie wszyscy jesteśmy nimi sprawiedliwie obdarzeni  ...kropelko za miłą wizytę serdecznie dziękuję!

cyma2704 i z Twojej wizyty niezmiernie się cieszę!

Weekend się kończy i wakacje też...
 Jakoś tak  szybko zleciał ten czas nie tylko mnie...chciałoby się jeszcze...Ale jesień ma być ładna  prognozy bardzo dobre ...można będzie /kto czasowy/ jeszcze nacieszyć się chwilami w ogrodach i ogródkach łapiąc promienie słońca i poświęcając się pracom ogrodowym w miarę sił i zamiarów!
 Cieszmy się więc z tych danych nam jeszcze ciepłych dni...
Zwiastun jesienny...

i innych trochę...

...............

..................

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zdjęcia zachwycające - jak zwykle   ,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum
 ,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum

,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum
 ,rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje'  .  Taki świat chciałabym widywać codziennie
 .  Taki świat chciałabym widywać codziennie  . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia
 . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia  . Będzie dobrze
 . Będzie dobrze  .
 .
-- 31 sie 2014, o 19:22 --
Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje' .  Taki świat chciałabym widywać codziennie
 .  Taki świat chciałabym widywać codziennie  . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia
 . No cóż, coraz trudniej znaleźć kwiaty w ogrodzie, ale same rośliny zmieniają kolory i też są piękne. Poza tym, jeszcze część roślin dopiero zbiera się do kwitnienia  . Będzie dobrze
 . Będzie dobrze  .
 .

.  Taki świat chciałabym widywać codziennie
 . Będzie dobrze  .
 .-- 31 sie 2014, o 19:22 --
Chyba miałaś słoneczną pogodę, bo na zdjęciach widać dużo refleksów świetlnych. Szczególnie to drugie od góry bardzo mi sie 'podobywuje'
 .  Taki świat chciałabym widywać codziennie
 . Będzie dobrze  .
 .Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych

"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu uwielbiam Twoje zdjęcia  trawy w promieniach słońca wręcz bajeczne
  trawy w promieniach słońca wręcz bajeczne 

- marpa
Dorciu za uznanie dziękuję serdecznie  ...rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum...napisałaś
  ...rzeczywiście mało ostatnio Cię na forum...napisałaś   

rozbawiłaś mnie... Kiepsko się rozglądasz chyba !

Anusiu ostatnio i Ty się obijałaś ! A u mnie ostatnie dni są piękne i  efekty mojej aktywności ogrodowej  są coraz bardziej widoczne
 A u mnie ostatnie dni są piękne i  efekty mojej aktywności ogrodowej  są coraz bardziej widoczne   ...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.
  ...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.
Refleksy świetlne na fotkach wynikają z rozjaśnienia zakątka hostowego dzięki prześwietleniu jabłoni dokonanej przez eMa a i ja prześwietliłam nieco magnolię bo za dużo rośnie na szerokość i na wysokość.
anym bardzo dziękuję jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia.
 jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia. 
No to wrzucę coś niecoś z mojego ogródka... 

zakątek hostowo paprociowy po wstępnym lifftingu 

Anusiu ostatnio i Ty się obijałaś !
 A u mnie ostatnie dni są piękne i  efekty mojej aktywności ogrodowej  są coraz bardziej widoczne
 A u mnie ostatnie dni są piękne i  efekty mojej aktywności ogrodowej  są coraz bardziej widoczne   ...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.
  ...Mam nadzieję na kontynuację w tym tygodniu ...Ale to już tylko kosmetyka jesienna żadnych spektakularnych działań nie przewiduję.Refleksy świetlne na fotkach wynikają z rozjaśnienia zakątka hostowego dzięki prześwietleniu jabłoni dokonanej przez eMa a i ja prześwietliłam nieco magnolię bo za dużo rośnie na szerokość i na wysokość.
anym bardzo dziękuję
 jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia.
 jesienne fotki zawsze są takie cieplejsze i jakby zamglone i światło różne w zależności od pory dnia. No to wrzucę coś niecoś z mojego ogródka...

zakątek hostowo paprociowy po wstępnym lifftingu

- 
				koziorozec
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,ogród doskonały ,zdjęcia też ,a sadziec purpurowy przy ścieżce trawnikowej wygląda rewelacyjnie ,piękne też kąciki z paprociami pozdrawiam   ,u mnie od wczoraj pada i bardzo ponuro
 ,u mnie od wczoraj pada i bardzo ponuro 

- Pulpa222
Nie obijałam się tylko się obiłam - dosłownie  . Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko
 . Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko  . Będę żyć
 . Będę żyć  .
 .
Co do Twoich deklaracji, że wszystko zrobione, to nie chce mi się wierzyć, iż już nic nowego nie przyjdzie Ci do głowy z 'przemeblowaniem' ogrodu . Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku
. Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku   . No i paproci też niemało
 . No i paproci też niemało  .
.  

. Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko
 . Po prostu 'zaliczyłam' glebę, a dokładnie ścieżkę z kostką brukową i ratowałam się oparciem o róże, co by swojego 'durnego' łba nie rozbić. Głowa i kręgosłup całe, ale ręka wygląda, jakby ją pazury orła zryły. A to tylko różyczka, tylko  . Będę żyć
 . Będę żyć  .
 .Co do Twoich deklaracji, że wszystko zrobione, to nie chce mi się wierzyć, iż już nic nowego nie przyjdzie Ci do głowy z 'przemeblowaniem' ogrodu
 . Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku
. Za wcześnie na zakończenie sezonu, nie sądzisz?. A na zdjęciach bardzo 'trawiasto' i świetliście - nie przypuszczałam, że one mają tyle uroku   . No i paproci też niemało
 . No i paproci też niemało  .
.  
Pozdrawiam Ania

- 
				e-babcia
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryniu jaki Ty masz dar do zdjęć   Jestem zachwycona
 Jestem zachwycona  

Poproszę o więcej

Jestem zachwycona
 Jestem zachwycona  

Poproszę o więcej

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Jak u Marty pada, to u mnie również   a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty "  jak pisze Ania
 a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty "  jak pisze Ania   wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz.
 wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz.  Paprocie chyba fryzjer dorwał.
 Paprocie chyba fryzjer dorwał.  

Uściski dla eMa niech się nie poddaje i buziaki dla Ciebie, że go wspierasz w potrzebie. 

a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty "  jak pisze Ania
 a ogród po liftingu, jakby odnowiony, bardziej przejrzysty, " świetliście - trawiasty "  jak pisze Ania   wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz.
 wyrwana z różanego uścisku . Do zimy niejedno jeszcze przestawisz.  Paprocie chyba fryzjer dorwał.
 Paprocie chyba fryzjer dorwał.  
 Uściski dla eMa niech się nie poddaje i buziaki dla Ciebie, że go wspierasz w potrzebie.

- marpa
Dzisiejsze kilka godzin działkowania poświęciłam podagrycznikowi ...urobek był imponujący   Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta
 Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta  Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ...
 Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ...  

Martusiu bardzo dziękuję za miły wpis U mnie wczoraj popadało po południu i dzisiaj ok.17 lekki przelocik... Ziemia odpowiednio wilgotna ale nie za mokra świetna do oczyszczania np.z chwastów trwałych...Nawet 30 letniego słabo już kwitnącego irysa syberyjskiego sporą kępę udało mi się z łatwością wykopać...Nawet nie przypuszczałam,że tak mi łatwo pójdzie i że w ogóle dam radę się z tym uporać
 U mnie wczoraj popadało po południu i dzisiaj ok.17 lekki przelocik... Ziemia odpowiednio wilgotna ale nie za mokra świetna do oczyszczania np.z chwastów trwałych...Nawet 30 letniego słabo już kwitnącego irysa syberyjskiego sporą kępę udało mi się z łatwością wykopać...Nawet nie przypuszczałam,że tak mi łatwo pójdzie i że w ogóle dam radę się z tym uporać   

Aniu - współczuję skutków obicia, znam ten ból...
 znam ten ból...  

Czy mogłabym powiedzieć , że wszystko u mnie zrobione??? Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości
 Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości   / bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę  na siebie...
 / bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę  na siebie...  Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...
 Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...
Jadziu bardzo Ci dziękuję! 

StasiuDo zimy jeszcze trochę czasu więc siedzieć z założonymi rękami najpewniej nie będę .Jeszcze niejedno zdarzyć się może! A zmiany lubię i to bardzo tylko już muszę mierzyć siły na zamiary...
 .Jeszcze niejedno zdarzyć się może! A zmiany lubię i to bardzo tylko już muszę mierzyć siły na zamiary...  

eM póki co ze zdrowiem nie źle ..Po diagnostyce szpitalnej i dzięki odpowiednim lekom stan zdrowia jakby się ustabilizował
 ..Po diagnostyce szpitalnej i dzięki odpowiednim lekom stan zdrowia jakby się ustabilizował   

Nie tylko pracuję na działce ale i fotki zrobiłam póki deszcz po południu nas nie przegonił ..w mieście bardziej padało niż na działce..
Jeszcze trochę kwitnień jest różnych...

floksy jak w pełni lata

ponownie kwitną ostróżki

pierwszy kłos pluskwicy

Cd jutro...
 Cd jutro...

Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta
 Może na jakiś czas będzie spokój .M wysłany w sobotę do tej roboty niewiele zrobił poza wykopaniem tawliny ,którą uznał za chwasta  Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ...
 Moje zadowolenie sięgnęło zenitu ...  
 Martusiu bardzo dziękuję za miły wpis
 U mnie wczoraj popadało po południu i dzisiaj ok.17 lekki przelocik... Ziemia odpowiednio wilgotna ale nie za mokra świetna do oczyszczania np.z chwastów trwałych...Nawet 30 letniego słabo już kwitnącego irysa syberyjskiego sporą kępę udało mi się z łatwością wykopać...Nawet nie przypuszczałam,że tak mi łatwo pójdzie i że w ogóle dam radę się z tym uporać
 Aniu - współczuję skutków obicia,
 znam ten ból...
 znam ten ból...  
 Czy mogłabym powiedzieć , że wszystko u mnie zrobione???
 Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości
 Ja mam zawsze co robić w ogródku/ jak większość z nas ogrodomaniaczek z krwi i kości   / bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę  na siebie...
 / bo zmiany uwielbiam tylko ostatnio już nie szaleję bo siły nie te...a nie bardzo mam na kogo liczyć z pomocą ... więc liczę  na siebie...  Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...
 Dlatego jakichś zmian już nie przewiduję w tym sezonie poza porządkami no może jeszcze jakieś drobne przeszeregowania ...Jadziu bardzo Ci dziękuję!

StasiuDo zimy jeszcze trochę czasu więc siedzieć z założonymi rękami najpewniej nie będę
 .Jeszcze niejedno zdarzyć się może! A zmiany lubię i to bardzo tylko już muszę mierzyć siły na zamiary...
 eM póki co ze zdrowiem nie źle
 ..Po diagnostyce szpitalnej i dzięki odpowiednim lekom stan zdrowia jakby się ustabilizował
 Nie tylko pracuję na działce ale i fotki zrobiłam póki deszcz po południu nas nie przegonił ..w mieście bardziej padało niż na działce..
Jeszcze trochę kwitnień jest różnych...

floksy jak w pełni lata

ponownie kwitną ostróżki

pierwszy kłos pluskwicy

Cd jutro...
 Cd jutro...- Pulpa222
Już jest jutro, a zdjęć nie ma  . I kto tu się obija
 . I kto tu się obija  .
 .
Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał 
   .
 .

. I kto tu się obija
 . I kto tu się obija  .
 .Miłego dnia, bo coś zimnawo, a miał być 'prawie' upał

.
 .Pozdrawiam Ania

- 
				kropelka
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne fotki. I chociaż u Ciebie na zdjęciach widać słonko. Bo u nas to już nie pamiętam kiedy świeciło. Codziennie leje, pada, kropi, siąpi, mżawka, burza, ulewa... no, co dzień deszcz  

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu  

Piękne z jesiennym już akcentem fotki 

Floksy róże, zimowity przepięknie wygladają

Piękne z jesiennym już akcentem fotki

Floksy róże, zimowity przepięknie wygladają

- marpa
Aniu byłam " w mieście" i na ryneczku , wróciłam piję kawkę i jadę na działkę mam  to i owo do  posadzenia...widzę,że  się zagalopowałaś i następny post nie do mnie...  

Mariolko u mnie pogoda bardzo przyjazna !
 u mnie pogoda bardzo przyjazna !  

anabuko1 w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach.
 w ogródku już przeplatanka trochę lata i jesieni..toteż i na fotkach.  

zwiastuny jesieni...

Mariolko
 anabuko1
 zwiastuny jesieni...