Ogród zwkwiat
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat
Witam noworocznie
Ja też będę pierwszy rok podziwiała u siebie ciemierniki -dostałam od sąsiadki trzy krzaczki
Jak długo czeka się na kwiat, po wysianiu nasion 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romo, moje wiosną będą miały 3 lata, z tym że marnie mi rosły, były w pełnym słońcu. Jesienią przesadziłam z dużą bryłą ziemi/
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Fajną zabawę mieliście o północy, taką nietypową jak na sylwestra. 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
...
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- zwkwiat

Moje kochane, odkąd tu mieszkamy to już się stało naszą tradycja, że palimy ognisko o północy, choć nie zawsze jednakowo długo zależy to od pogody, A drewno jest zbierane przez cały sezon, wszystkie gałęzie z ogrodu,
Zabawa fajna, szczególnie dla wnuków / jeszcze nie chodzą na prywatki/

Zabawa fajna, szczególnie dla wnuków / jeszcze nie chodzą na prywatki/
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
ooo zjadlabym teraz takiego pieczonego ziemniaczka z takiego ogniska mniiaaamm 
- jacekbielsko

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ktoś tu oferuje ziemniaczka z ogniska
dobrze słyszałem
Bo jak coś to ja pierwszy
Bo jak coś to ja pierwszy
Zosiu piękna tradycja, ja mam ogromny sentyment do takich rodzinnych spotkać przy ogniu. Teraz mam już swoje lata,ale jak moi rodzice robią akcje palenia gałęzii, to zawsze biorę młodą i przyjeżdżamy posiedzieć chociaż na chwilkę
Twoje wnuki pewno też się w pewnym stopniu uzależnią ;)
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
proponować raczej nie proponuje..., mnie tylko naszła chcica na takie ziemniaczki jak zobaczyłam ognisko 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jej takie ognisko w sylwestra - rewelacja! Ale musi być u Was fajnie i wesoło 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Pamietam smak takiego ziemniaczka znad jeziora z mojej młodości.Oj,wróciłoby się do tamtych lat.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, Zosiu. Ja jeszcze wrócę do ciemierników. Dziwna sprawa. U mojej koleżanki zwykle kwitną w lutym, wydobywając się spod śniegu. A moje kwitną wiosną, gdzieś tak w kwietniu, i utrzymują kwiat aż do czerwca, a więc ogromnie długo. Ja mam białe z leekim żółtym zabarwieniem oraz tak sobie śmieszny zielony, który prawie nie odróżnia się od liści. Wszystkie z sadzonek.
No i ta dziwna pora kwitnienia. Czytam w wątkach, że u niektórych ciemierniki mają teraz pąki, a moim to cuuu... dużo czasu zajmie, aż zapączkują.
No i ta dziwna pora kwitnienia. Czytam w wątkach, że u niektórych ciemierniki mają teraz pąki, a moim to cuuu... dużo czasu zajmie, aż zapączkują.

- zwkwiat

Elizo, akurat ziemniaczków nie piekliśmy tylko kiełbaski, smakowały bardzo, bardziej niż latem,
Jacku, patrz wyżej, ale może w następnym sezonie spróbujemy jak będzie taka zima jak obecnie,
Simbi, bardzo to lubią i mam nadzieję że tak będzie. Jeżeli wezmą wzór ze swoich rodziców to nie będą chodzić na bale tylko w góry. Córka z mężem jeździli w Beskidy na Kubalonkę i tam spędzali Sylwestra w większym gronie przy ognisku i gitarze.
Tosia 1, bardzo się cieszę, że wiosna tuż, tuż. Ale przykro mi bo kiełbaskę zjadłam,
Remi, staramy się i robimy wszystko aby było wesoło,
Małgosiu a co przeszkadza w Twoim wieku to powtórzyć? przecież nie masz wiele więcej lat,
Wandziu nie mam żadnego doświadczenia z tymi kwiatami, do niedawna nie wiedziałam że takie istnieją.
W czasie spacerów widuję je w ogrodach z reguły mają taki kolor jak opisałaś, ale wydaje mi się, że one trochę się przebarwiają
Czytałam, że te które mają kwiaty zielone stanowią ciekawostkę. Może to te Twoje?
Jacku, patrz wyżej, ale może w następnym sezonie spróbujemy jak będzie taka zima jak obecnie,
Simbi, bardzo to lubią i mam nadzieję że tak będzie. Jeżeli wezmą wzór ze swoich rodziców to nie będą chodzić na bale tylko w góry. Córka z mężem jeździli w Beskidy na Kubalonkę i tam spędzali Sylwestra w większym gronie przy ognisku i gitarze.
Tosia 1, bardzo się cieszę, że wiosna tuż, tuż. Ale przykro mi bo kiełbaskę zjadłam,
Remi, staramy się i robimy wszystko aby było wesoło,
Małgosiu a co przeszkadza w Twoim wieku to powtórzyć? przecież nie masz wiele więcej lat,
Wandziu nie mam żadnego doświadczenia z tymi kwiatami, do niedawna nie wiedziałam że takie istnieją.
W czasie spacerów widuję je w ogrodach z reguły mają taki kolor jak opisałaś, ale wydaje mi się, że one trochę się przebarwiają
Czytałam, że te które mają kwiaty zielone stanowią ciekawostkę. Może to te Twoje?
Sylwester w górach po góralsku jest cudowny. Raz miałam przyjemność w takim uczestniczyć i był to najlepszy sylwester mojego życia. Ognisko z muzyką góralską, kulig saniami z pochodniami i niezapomniany klimat . Nie wspomnę o widokach i sztucznych ogniach na tle szczytów gór. Bajka ! Nawet mróz nie przeszkadzał