Ogródek AGNESS cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, Halinko dziękuję
powiem szczerze, że tę fotkę z kotkiem wstawiłam trochę przez pomyłkę, a wzbudziła największe zainteresowanie
Marylu faktycznie moje rozchodniki rosną już kilka lat i sa ogromne, z tym na ostatnim zdjęciu, to aż mam problem z podwiązywaniem, bo nawet jak związany to wykłada sie pod ciężarem na jedną stronę. Musze po bokach powbijać patyki
Eluś faktycznie po 2 zł to prawie darmo, ja z listków nie ukorzeniałam, ale wspaniale ukorzeniają się ucięte i wsadzone w ziemię gałązki
Widzę, że Twoja Nora intensywnie pomaga Ci w ogródku
i zmienia kompozycje według swojego gustu
Halinko, dziękuję, teraz jest wyjątkowo jeden kotek, przeważnie wylegują się dwa, lub trzy
Słoneczniki też uwielbiam i zawsze sporo sieję, żeby cieszyły mnie w ogrodzie, ale i żebym mogła ciąć do bukietów, i podziwiać je i w domu
Jacku dobrze, że nie obciąłeś kwiatów, one na pewno się rozwiną, ponieważ są z korzeniami, moment i sie zaadaptują u Ciebie, ja celowo je wykopałam i wsadziłam bez przycinania, żeby już od razu u Ciebie kwitły
Chociaż pewnie trochę się połamały w tym pudełku, bo było im ciasno, ale te złamane pędy, też gdzieś wetknij w ogródek i pięknie sie ukorzenią i dadzą początek nowej kępie
Już się cieszę, na ten z białymi liśćmi, ja w ogóle bardzo lubię rozchodniki i te olbrzymie i skalniakowe maluszki
Jacku jeśli masz ochotę na tego wysokiego słoneczniczka, to chętnie Ci wyślę, on jest późny, dopiero teraz zaczyna kwitnąć.
Grażynko, moje kotki kochają wylegiwać się na tym stole, bo tam całe popołudnie jest słoneczko
i się wygrzewają leniuchy 
Marylu faktycznie moje rozchodniki rosną już kilka lat i sa ogromne, z tym na ostatnim zdjęciu, to aż mam problem z podwiązywaniem, bo nawet jak związany to wykłada sie pod ciężarem na jedną stronę. Musze po bokach powbijać patyki
Eluś faktycznie po 2 zł to prawie darmo, ja z listków nie ukorzeniałam, ale wspaniale ukorzeniają się ucięte i wsadzone w ziemię gałązki
Halinko, dziękuję, teraz jest wyjątkowo jeden kotek, przeważnie wylegują się dwa, lub trzy
Jacku dobrze, że nie obciąłeś kwiatów, one na pewno się rozwiną, ponieważ są z korzeniami, moment i sie zaadaptują u Ciebie, ja celowo je wykopałam i wsadziłam bez przycinania, żeby już od razu u Ciebie kwitły
Grażynko, moje kotki kochają wylegiwać się na tym stole, bo tam całe popołudnie jest słoneczko
- AGNESS

Wskoczyłam na minutkę do domu na odpoczynek, wzięłam się za przerabianie dużego skalniaka- praca, która absolutnie nie była zaplanowana na ten rok, no ale .....impuls
Już jest pobojowisko zamiast skalniaka, prawie wszystkie roślinki wykopane, teraz czeka mnie wybranie darni z trawnika w związku z planem powiększenia,ułożenie kamieni, wymiana i dosypanie kupy ziemi i oczywiście posadzenie roślinek. Zaraz pójdę cyknąć fotki z pobojowiska i wieczorkiem wrzucę 
-
x-d-a
- AGNESS

Marcinku dzięki
Powojniki w tym roku kwitną niesamowicie długo, bardzo jestem z nich zadowolona i jeszcze kilka sobie dosadzę
Sabinko masz rację, zrób sobie bukiet słoneczników na balkon, będą cały czas cieszyły swoim widokiem, nie tylko przy wizycie w ogródku
Dalu kiciuś wyjątkowo upodobał sobie to miejsce, nawet twardość stołu mu nie przeszkadza, korzysta z późno-letniego słoneczka
W ogródkach już faktycznie zaczyna sie pokaz jesiennych kwiatuszków
Taruś masz rację, teraz trochę wysiłku, a wiosną czas zachwytów i podziwiania wyników jesiennych prac
Oby tylko rezultaty były zadowalające
Halinko dziękuję bardzo
Iwonko dziękuję
cieszę się bardzo, że fotka sie spodobała, tym bardziej, że dałam ją przypadkiem 8) 
Sabinko masz rację, zrób sobie bukiet słoneczników na balkon, będą cały czas cieszyły swoim widokiem, nie tylko przy wizycie w ogródku
Dalu kiciuś wyjątkowo upodobał sobie to miejsce, nawet twardość stołu mu nie przeszkadza, korzysta z późno-letniego słoneczka
Taruś masz rację, teraz trochę wysiłku, a wiosną czas zachwytów i podziwiania wyników jesiennych prac
Halinko dziękuję bardzo
Iwonko dziękuję
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Fota z kotem niesamowita!
Już kwitną astry
...jesień !!Ten niebieskawy ma bardzo oryginalną barwę.
Ja chyba jednak w tym roku nie rozbroję swojego skalniaka-choć sobie obiecywałam...koniecznie wstaw fotkę "pobojowiska"
Już kwitną astry
Ja chyba jednak w tym roku nie rozbroję swojego skalniaka-choć sobie obiecywałam...koniecznie wstaw fotkę "pobojowiska"
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;