Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Bez zostaw.
Chodzi o korzenie a nie o liście.
Czytam:przyciąłem drastycznie wierzbę.
Myślę,pewnie z 5 cm każdego pędu zostawił.
Aż mnie odrzuciło od monitora ;:27
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Noo ;:oj , faktycznie nie miałeś litości, ale popieram. Lepiej zaryzykować, niż żałować, że się nie spróbowało. Widzę, że Ciebie też kręci sadzonkowanie krzewów. Ja bardziej się bawię czerwcowym mnożeniem z półzdrewniałych pędów, bo nie mam miejsca na parapetach. Nawet nieźle przezimowały mi ubiegłoroczne rośliny.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Pawle no to działasz na całego.Wierzby ściąłeś dość dość bogato ja aż tak nie miałam odwagi,ale szacun bo ja lubię ryzykować i ludzi,którzy nie boja się ryzyka.Moje patyczki w wodzie się ukorzeniają i już niektóre mają białe początki korzonków i oby tak dalej.To moja pierwsza próba ukorzeniania .Twoje nieźle się mają i dobrze wyglądają ;:108 Będzie pięknie :)
Myślę nad tą smoczą wierzbą strasznie mi się podoba .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

O matko. Bardzo drastycznie ;:oj
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Koleszko pisze:Moje były w doniczkach , do tego zakopczykowane i to je dobiło
Ty mnie nie strasz! Na jesieni dostałem patyczki różane, a z braku docelowego miejsca wsadziłem je do doniczek i okopczykowałem ....
Jestem dobrej myśli - to były patyczki i są zielone mają zdrowe oczka :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pawle, te patyki bzu z listeczkami wyglądają obiecująco ;:215 Trzymam kciukasy, żeby tam w ziemi były korzonki.
Z tą wierzbą z pierwszego zdjęcia poszedłeś ostro ;:163
Róże jak przycinałeś te czarne patyki, to jakie były w przekroju, całkiem martwe? Może jeszcze odbiją z podstawy ;:173
A z tą magnolią to o czym czytałeś w necie, bo ja też u mojej czekam na kwiaty i na razie dupa :evil:
Świerk fajny, jak taki duży wsadzałeś, to nie zapominaj o podlewaniu.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dobrze ze mocniej nie ucialeś :;230 wiesz te roże koszmarnie wyglądały i ciekawe czy cos by z nich było :( ty z angielkami na razie nie szalej ! ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle :wit niesamowicie potraktowałeś sekatorem wierzby ;:108 Smocza bardzo mi się podoba ;:108 sam ukorzeniasz, czy kupowałeś gotowe sadzonki? Pozdrawiam ! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Tych planów też powinieneś zamieścić wszystkie wersję - byśmy zobaczyli jak Ci się koncepcja zmieniała :D A tak w ogóle to ile już masz wersji tej rabaty? :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Poszalałeś z tą wierzbą. I nie chodzi mi o radykalizm. Tylko o termin. Iwę tnę po kwitnieniu. Obciąłeś ją nie w tym terminie. Ale to tylko na marginesie.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Szok! o mało mi szczena nie opadła. To szacun wielki ja jestem tchórz jeśli chodzi o cięcie, wszystkiego mi szkoda. Ale trzymam kciuki żeby się pięknie uformowały. ;:oj :roll: :shock:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, ale sekator się napracował. ;:oj Z ukorzenianiem tak jest, część padnie. Ubiegłoroczne siewki pęcherznicy żyją, jak nie będzie jakichś ekstremów, to Ci podrzucę.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Mateuszu Okej zostawię . :D Haha , będzie dobrze może .

Aniu Dziękuję i cieszę się , że tak samo myślisz . :wink: Ja miejsca też nie mam ogólnie , tylko te 17 sadzonek weszło na parapet . Wiesz, patyczki dostałem i musiałem je wsadzić . :D Niektóre rośliny się ukorzeniają lepiej z pół zdrewniałych, a nawet zielonych części .

Beatko Działam .Dziękuję bardzo . :D No ja nie wiedziałem czy je wsadzać do wody najpierw , ale wsadziłem do ziemi od razu i mam z głowy .Obficie je podlewam tylko . :D Moja też pierwsza .Ciekawe co nam z tych patyczków wyrośnie . :D Myśl myśl bo jest piękna .Moja jest młodziutka , ale tak za rok porobię i z niej sadzonki - można ją patyczkować .Także jak Ci się nie spieszy to możesz poczekać na moje rozmnażanie . :D

Kasiu Niestety nie można było inaczej . :wink:

Andrzeju Jak są zielone to jest okej .Wiesz co ? Myślę , że lepiej jest nie kopczykować niż za bardzo zakopczykować ... Było ciągle ciepło , a te mrozy co były to na pewno by różom bez kopczyków nie zaszkodziły .Wyszło jak wyszło , na pewno one się "udusiły" .

Zuziu Dzięki bardzo . :D Tam nie było co zostawić na niej ... ona była rzadka i wiesz .Suche były te patyki całkowicie .Większość odbije bo są zielone . :wink:
Odnośnie tej Magnolii to czytałem , że pąki są zarówno kwiatowe jak i liściowe .Są bardzo podobne podobno .I nie wiem jakie ja mam te pąki ... :? Będę podlewał , ciekawe czy się przyjmie .

Mati Nie dało rady mocniej .Haha .Wiem , że koszmarnie .One się udusiły bo miały za ciepło według mnie .Na razie nie będę szalał, ale w lato lub na jesieni zobaczymy . :D

Bogusiu Siemanko .Musiałem tak przyciąć je . :D Smocza jest piękna .Jeśli chodzi o nią to dostałem ją gratis przy pewnym zamówieniu .Jest młodziutka , ale tak za rok porobię i z niej sadzonki - można ją patyczkować .Także jak Ci się nie spieszy to możesz poczekać na moje rozmnażanie . :D Pozdrawiam również .

Kasiu Okej zamieszczę z czasem . :wink: Kilka , ale ostatecznie będzie jedna ogromna .Jak będę miał czas to przedstawię plany .Wpadnę do Ciebie też niebawem .

MałgosiuTak wiem , mogłem poczekać , ale poszedłem na całość . :D

Aniu Haha , dzięki .Czy sie pięknie uformują to zobaczymy , one już mają ze 4 lata jak nie więcej i może być ciężko .Najlepiej jest od małego formować roślinki . :wink:

Soniu Oj tak .Tak też myślałem ... Dzięki bardzo .Zaniedbałem troszkę Twój temat z powodu braku czasu , nadrobię to wszystko niedługo - zawsze lubię w każdym temacie wszystko od deski do deski przeczytać . :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Koleszko pisze:
MałgosiuTak wiem , mogłem poczekać , ale poszedłem na całość . :D
Paweł....jak się idzie na całość...konsekwencje mogą być....w tym przypadku brak kotków :;230
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Haha . :D Liczę się z tym , że ta pierwsza a nawet obie mogą wylecieć z racji , iż praktycznie je całe ściąłem .Zobaczymy co będzie .Jak wylecą, to jakoś bardzo mi ich nie będzie szkoda i tak bo były brzydkie . :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”