Chałaputkowo
- tara
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Skarbie ogródki z gumy są nie wiesz? no to początek zakupów super!

- chalaputkowo
- 1000p 
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ciekawe czy portfel to wytrzyma   i Misio
 i Misio  

i Misio
 i Misio  
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
przecież cerowaliśmy jesienią dziurawe skarpety to pewnie coś tam zostało zerknij  

Bardzo lubię ostróżki ale nie mam do nich szczęścia - i siałam, i kupowałam dorodne sadzonki i klops!!!!!!!!!!zła kobieta jestem.

Bardzo lubię ostróżki ale nie mam do nich szczęścia - i siałam, i kupowałam dorodne sadzonki i klops!!!!!!!!!!zła kobieta jestem.
- chalaputkowo
- 1000p 
Problem w tym że ja to z ostróżkami w ogóle do czynienia nie miałam   , tu nie wolno przeklinać a chciałoby się aż ch....ra krzyknąć , no cóż
 , tu nie wolno przeklinać a chciałoby się aż ch....ra krzyknąć , no cóż   , może się uda
 , może się uda  
Rano pobudka , więc czas na sen Doooobranoc , już czas na

, tu nie wolno przeklinać a chciałoby się aż ch....ra krzyknąć , no cóż
 , tu nie wolno przeklinać a chciałoby się aż ch....ra krzyknąć , no cóż   , może się uda
 , może się uda  
Rano pobudka , więc czas na sen Doooobranoc , już czas na

Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-. 
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
czy magnolia na pierwszym zdjęciu to ,,Rogów"?
A tak w ogóle zakręciłam się z tą brzoskwinką. Małgosia Pepsi gdzieś słyszała, że podobno wapnem można spalić młode gałązki.
Ja się z czymś takim nigdy nie spotkałam, u mnie się nic takiego nie stało, ale może lepiej uważaj na wszelki wypadek.
Dla ochrony można zamiast bielenia wbić 3 paliki i rozpiąć na nich włókninę ( w pewnej odległości od drzewka, niech go nie dotyka)- będzie chronić od wiatru i słońca w drugiej połowie zimy.
Piszesz, ze masz na liście koło 30 róż. Ja właśnie złożyłam zamówienie na podobną ilość.
I już od kilku dni kombinuję, jak je rozsądnie posadzić.
Dam radę. Ale już niedługo.
A ta niebieska roślinka - dopiero dziś zauważyłam, że nie znasz nazwy, to miecznica.
Doskonała samosiewka, pomału zarasta mi ogród

czy magnolia na pierwszym zdjęciu to ,,Rogów"?
A tak w ogóle zakręciłam się z tą brzoskwinką. Małgosia Pepsi gdzieś słyszała, że podobno wapnem można spalić młode gałązki.
Ja się z czymś takim nigdy nie spotkałam, u mnie się nic takiego nie stało, ale może lepiej uważaj na wszelki wypadek.
Dla ochrony można zamiast bielenia wbić 3 paliki i rozpiąć na nich włókninę ( w pewnej odległości od drzewka, niech go nie dotyka)- będzie chronić od wiatru i słońca w drugiej połowie zimy.
Piszesz, ze masz na liście koło 30 róż. Ja właśnie złożyłam zamówienie na podobną ilość.
I już od kilku dni kombinuję, jak je rozsądnie posadzić.
Dam radę. Ale już niedługo.
A ta niebieska roślinka - dopiero dziś zauważyłam, że nie znasz nazwy, to miecznica.
Doskonała samosiewka, pomału zarasta mi ogród

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Co to za żółta  magnolia , cudowna , zamówienie super , już widzę poletko żurawek , będzie bosko ,  i szykujesz  coś "decupowac " tylko pod nie zapomnij  się pochwalić   

Róży to ja mam dluuuuuuuugą listę ,siłą się muszę powstrzymywać przed zamawianiem
  przed zamawianiem  

Róży to ja mam dluuuuuuuugą listę ,siłą się muszę powstrzymywać
 przed zamawianiem
  przed zamawianiem  
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Moni:)
Ładne zamówienie popełniłaś,ja jeszcze się wstrzymuję,lecz na pewno wkrótce się złamię.
Ostróżki u mnie w miarę rosną,a te zwykłe same się wysiewają.Wiosną chętnie Ci podeślę 

Oj będę czekała na Twoje pierwsze decoupagowe cudeńka 

Magnolie to masz cudowne,moje coś ostatnio słabo kwitły,a żółta Blue River tylko w dniu zakupu miała 3 kwiaty,teraz będzie trzeci rok i dalej nic

Ładne zamówienie popełniłaś,ja jeszcze się wstrzymuję,lecz na pewno wkrótce się złamię.
Ostróżki u mnie w miarę rosną,a te zwykłe same się wysiewają.Wiosną chętnie Ci podeślę

Oj będę czekała na Twoje pierwsze decoupagowe cudeńka

Magnolie to masz cudowne,moje coś ostatnio słabo kwitły,a żółta Blue River tylko w dniu zakupu miała 3 kwiaty,teraz będzie trzeci rok i dalej nic

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monia, Monia co Ty opowiadasz, jaka Ty niefotogeniczna   , jaka ja niepoprawna, Moniu tu się liczymy my i nasze zieloności
 , jaka ja niepoprawna, Moniu tu się liczymy my i nasze zieloności   , a ta trawka ciekawa, nie widziałam czegoś podobnego, śliczna. Monia Ty takich zakupów wielkich nie rób, bo jak do mnie przyjedziesz to mówiłam, przyczepka
 , a ta trawka ciekawa, nie widziałam czegoś podobnego, śliczna. Monia Ty takich zakupów wielkich nie rób, bo jak do mnie przyjedziesz to mówiłam, przyczepka  

, jaka ja niepoprawna, Moniu tu się liczymy my i nasze zieloności
 , jaka ja niepoprawna, Moniu tu się liczymy my i nasze zieloności   , a ta trawka ciekawa, nie widziałam czegoś podobnego, śliczna. Monia Ty takich zakupów wielkich nie rób, bo jak do mnie przyjedziesz to mówiłam, przyczepka
 , a ta trawka ciekawa, nie widziałam czegoś podobnego, śliczna. Monia Ty takich zakupów wielkich nie rób, bo jak do mnie przyjedziesz to mówiłam, przyczepka  
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
No już wiem dzięki Ani  że to Blue  River , tylko  czy u mnie  by nie przemarzła .

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Moniko , Iwonko ta trawka to miecznica wąskolistna   

Ale ładne zdjęcia Piękny Ogród
 Piękny Ogród   

Moniko witaj pięknie u Ciebie - jak pozwolisz to będę podglądać twoje ogrodowe poczynania
 pięknie u Ciebie - jak pozwolisz to będę podglądać twoje ogrodowe poczynania 
Pozdrawiam

Ale ładne zdjęcia
 Piękny Ogród
 Piękny Ogród   
 Moniko witaj
 pięknie u Ciebie - jak pozwolisz to będę podglądać twoje ogrodowe poczynania
 pięknie u Ciebie - jak pozwolisz to będę podglądać twoje ogrodowe poczynania Pozdrawiam
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Moniś  - ale z Was super  kobietki!    

Magnolie masz śliczne! No ta kremowo - żółta i moje oczko bardzo przyciągnęła...
A noski tulipanów - no musimy mieć nadzieję, że dadzą radę bez szalików przejść przez zimę i ucieszą wiosennym kwitnieniem.
Ja posadziłam tylko 6 szt, bo widzę co się dzieje wokoło - podziemne potworki wyjadają cebule co do jednej...

Magnolie masz śliczne! No ta kremowo - żółta i moje oczko bardzo przyciągnęła...
A noski tulipanów - no musimy mieć nadzieję, że dadzą radę bez szalików przejść przez zimę i ucieszą wiosennym kwitnieniem.
Ja posadziłam tylko 6 szt, bo widzę co się dzieje wokoło - podziemne potworki wyjadają cebule co do jednej...
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Monia, pole tulipanów, prawie jak w Holandii, wygląda bajecznie.

- Wolusia
- 1000p 
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moniko, piękna prymulka  Zakupami mi imponujesz. Ja w tym roku nic nie kupuję z sadzonek...Portfel nie wytrzymuje innych wydatków. Powoli sporządzam listę nasion do kupienia
 Zakupami mi imponujesz. Ja w tym roku nic nie kupuję z sadzonek...Portfel nie wytrzymuje innych wydatków. Powoli sporządzam listę nasion do kupienia  Działkę trzeba będzie wkrótce opłacić, a za miniony rok nie uregulowaliśmy za wodę. Żyje się na bieżąco
 Działkę trzeba będzie wkrótce opłacić, a za miniony rok nie uregulowaliśmy za wodę. Żyje się na bieżąco  

Zakupami mi imponujesz. Ja w tym roku nic nie kupuję z sadzonek...Portfel nie wytrzymuje innych wydatków. Powoli sporządzam listę nasion do kupienia
 Zakupami mi imponujesz. Ja w tym roku nic nie kupuję z sadzonek...Portfel nie wytrzymuje innych wydatków. Powoli sporządzam listę nasion do kupienia  Działkę trzeba będzie wkrótce opłacić, a za miniony rok nie uregulowaliśmy za wodę. Żyje się na bieżąco
 Działkę trzeba będzie wkrótce opłacić, a za miniony rok nie uregulowaliśmy za wodę. Żyje się na bieżąco  
- chalaputkowo
- 1000p 
Tyyysięczny wpis , ja Cię   

Madziu - Magnolia to Heaven Scent , o brzoskwinkę się nie martw , osłonię ją za Twoją radą , obym tylko opryskała ja wiosną , bo zapomniałam w zeszłym roku i pewnego dnia straciła wszystkie listki . Ja już mam blisko 70 krzaczków róż i wciąż mi mało , i też kombinuję , jak gdzie .... masz to szczęście że Twoje pole do popisu jest dużo , dużo większe od mojego
  zapomniałam w zeszłym roku i pewnego dnia straciła wszystkie listki . Ja już mam blisko 70 krzaczków róż i wciąż mi mało , i też kombinuję , jak gdzie .... masz to szczęście że Twoje pole do popisu jest dużo , dużo większe od mojego   . A miecznica - dzięki za podpowiedź - super roślinka , jej delikatne kwiatki mnie zauroczyły , kupiona przez przypadek jako nn na targowisku
 . A miecznica - dzięki za podpowiedź - super roślinka , jej delikatne kwiatki mnie zauroczyły , kupiona przez przypadek jako nn na targowisku 
Reniu - żółta magnolia - prezent od Misia na urodziny "Yellow Bird "
Aniu - wciąż czekam na dekupagową paczuszkę , magnolie u mnie potrzebują do kwitnienia , strasznie ale to strasznie dużo papu , czyli nawozu , ziemia u mnie byle jaka a magnolie kocham , co roku wiosną pędzę do Przelewic , oni tam mają okazy , by się napatrzeć , nacieszyć
 , by się napatrzeć , nacieszyć 
Iwonko serduszko
  serduszko   Ty moje , to przez Ciebie Wiosny się doczekać nie mogę
  Ty moje , to przez Ciebie Wiosny się doczekać nie mogę   

Reniu - Yellow Bird - tak się ta magnolia nazywa , znalazłam etykietkę
Teresko -witam i zapraszam i bardzo dziękuję za podpowiedź co zacz
Beaby- kochanie , oby nie wywołać wilka z lasu , u mnie nornic jak dotąd nie było , więc moje tulipany póki co bezpieczne , choć kto wie 

Danusiu - oj wiela ja się jeszcze nauczyć muszę , na razie działam intuicyjnie ale długo tak nie pociągnę
Wiolu - u mnie mówią - każdy orze jak może , ja się na warzywach zupełnie nie znam i nawet nie wiem jakie nasionka kupować , a te kwiatki to na kolor
I zeszłoroczna doniczkowa wiosna i może lata ciut ;

Madziu - Magnolia to Heaven Scent , o brzoskwinkę się nie martw , osłonię ją za Twoją radą , obym tylko opryskała ja wiosną , bo
 zapomniałam w zeszłym roku i pewnego dnia straciła wszystkie listki . Ja już mam blisko 70 krzaczków róż i wciąż mi mało , i też kombinuję , jak gdzie .... masz to szczęście że Twoje pole do popisu jest dużo , dużo większe od mojego
  zapomniałam w zeszłym roku i pewnego dnia straciła wszystkie listki . Ja już mam blisko 70 krzaczków róż i wciąż mi mało , i też kombinuję , jak gdzie .... masz to szczęście że Twoje pole do popisu jest dużo , dużo większe od mojego   . A miecznica - dzięki za podpowiedź - super roślinka , jej delikatne kwiatki mnie zauroczyły , kupiona przez przypadek jako nn na targowisku
 . A miecznica - dzięki za podpowiedź - super roślinka , jej delikatne kwiatki mnie zauroczyły , kupiona przez przypadek jako nn na targowisku Reniu - żółta magnolia - prezent od Misia na urodziny "Yellow Bird "
Aniu - wciąż czekam na dekupagową paczuszkę , magnolie u mnie potrzebują do kwitnienia , strasznie ale to strasznie dużo papu , czyli nawozu , ziemia u mnie byle jaka a magnolie kocham , co roku wiosną pędzę do Przelewic , oni tam mają okazy
 , by się napatrzeć , nacieszyć
 , by się napatrzeć , nacieszyć Iwonko
 serduszko
  serduszko   Ty moje , to przez Ciebie Wiosny się doczekać nie mogę
  Ty moje , to przez Ciebie Wiosny się doczekać nie mogę   
 Reniu - Yellow Bird - tak się ta magnolia nazywa , znalazłam etykietkę
Teresko -witam i zapraszam i bardzo dziękuję za podpowiedź co zacz
Beaby- kochanie , oby nie wywołać wilka z lasu , u mnie nornic jak dotąd nie było , więc moje tulipany póki co bezpieczne , choć kto wie

Danusiu - oj wiela ja się jeszcze nauczyć muszę , na razie działam intuicyjnie ale długo tak nie pociągnę
Wiolu - u mnie mówią - każdy orze jak może , ja się na warzywach zupełnie nie znam i nawet nie wiem jakie nasionka kupować , a te kwiatki to na kolor
I zeszłoroczna doniczkowa wiosna i może lata ciut ;

Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-. 
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Moniko,
mi chodziło o magnolię na pierwszym i drugim zdjęciu z kolei. To na pewno nie jest Heaven Scent. Po pierwsze, kształt i kolor kwiatu się nie zgadza. Po drugie, kwitnie wraz z m. stellata, czyli o przy najmniej 2 tygodnie wcześniej. Tutaj jest kwiat Heaven Scent:
http://www.havlis.cz/karta_en.php?kytkaid=1697
Całkiem możliwe, że nabyłaś ją z plakietką od Heaven Scent, ale to nie ona. Moim zdaniem ,,Rogów" którą znam i mam. Popatrz na zbliżenie jej kwiatu i porównaj ze swoją:
http://arboretum.sggw.pl/galeria/magnolia_rogow.jpg
tutaj, we wpisie z 18 kwietnia z 18.20 też są bardzo dobre zdjęcia:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
A doniczkowe cebulowe, lilie i krokusy - wprawiają w zachwyt.

mi chodziło o magnolię na pierwszym i drugim zdjęciu z kolei. To na pewno nie jest Heaven Scent. Po pierwsze, kształt i kolor kwiatu się nie zgadza. Po drugie, kwitnie wraz z m. stellata, czyli o przy najmniej 2 tygodnie wcześniej. Tutaj jest kwiat Heaven Scent:
http://www.havlis.cz/karta_en.php?kytkaid=1697
Całkiem możliwe, że nabyłaś ją z plakietką od Heaven Scent, ale to nie ona. Moim zdaniem ,,Rogów" którą znam i mam. Popatrz na zbliżenie jej kwiatu i porównaj ze swoją:
http://arboretum.sggw.pl/galeria/magnolia_rogow.jpg
tutaj, we wpisie z 18 kwietnia z 18.20 też są bardzo dobre zdjęcia:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
A doniczkowe cebulowe, lilie i krokusy - wprawiają w zachwyt.