Po malinowym chruśniaku cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku cz3

Post »

Iza
Pewnie u Ciebie też sypnęło dzisiaj śniegiem i otuliło przepiękne rabatki. Pięknie pewnie wygląda przyprószony śniegiem szpaler brzoskwiń przy domu.
Wiosną (lub latem} uda nam się może spotkać, chciała bym lepiej poznać bogactwo roślin w Twoim ogrodzie i popodziwiać Twoje piękne kompozycje, są nie do podrobienia.
Z okazji Nowego Roku wszelkiej pomyślności.
Pozdrawiam Ela
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny drogie dzięki za pierwsze odwiedziny w nowym roku :wit :wit i piękne życzenia ;:3
No i już się kroi pierwszy interes ;:138 Małgosiu będziemy działać. Jedną sadzonkę zostawiłam niechcący na oknie przy domu a ona ma się chyba całkiem nieźle 8-) Taka zima! No pogoda koszmarna wieje, leje i dobrze że nie trzeba wychodzić z domu. Miała być wyprawa nad morze na bursztyny, ale raczej będzie kanapa z książką [też dobrze!] Całe szczęście że mamy prąd :lol: Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się porwać!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Witam i ja noworocznie - u mnie też wieje jak diabli, mało głowy nie urwie. Ciepło, 11 stopni, już w ogródku można byłoby coś zrobić gdyby nie ten wiatr. Wszystko tak wcześnie wschodzi, że potem nie wejdę na rabaty. Narcyzy i krokusy jeż takie duże, za chwilę tulipany się pokażą jak dalej będzie tak ciepło. No i nornice mi się znów pokazały. Powinny o tej porze roku spać, a one buszują i wcinają moje cebulowe. ;:oj
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po małym wyjeździe jestem ;:3 Dobrze, że nie trzeba ruszać w pole bo chyba sobie przesiiłam kolano. Nie boli ale jest trochę spuchnięte.
Na razie grządek nie oglądałam [żeby się nie dwnerwować, że wyłazi albo że coś podgryza] ale gołym okiem widać z daleka prace moich pdwórkowych górników.
Zgroza! Czy Wasze koty już wariują? U mnie już szaleją koty sąsiadów, które traktują moje włości jak prywatny szalet :evil: Ale żeby tak upolować jakiegoś gryzonia to nie łaska!
Kleo może te paskudy tylko buszują w pobliżu cebuleka ale ich nie jedzą? :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Iza :)

A co ty tam chcesz wyglądać, przecież wszędzie biało - przynajmniej u nas ;:215
U mnie kreciska nie wyłażą - mamy od 1 stycznia nową domowniczkę Brysie :)
Zwariować można 2 koty + 2 psy. Dlatego pewnie krety poszły gdzie pieprz rośnie.
Nie przejmuj się przyjdzie wiosna dostaniemy nowe akumulatory i będziemy działać w ogrodzie.
Kolano oszczędzaj do wiosny.

Ciepło pozdrawiam :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga :wit No tak troszę śniegiem przysypało... Na tyle żeby było ładnie a nie trzeba odśnieżać! I chociaż tyle na minusie żeby trochę powstrzymać startujące rośliny. Wiem, że niektóre ogrodniczki są takie niecierpliwe i już wyglądają śladów życia w ogrodzie. Ja tak nie mam [od jakiegoś czasu] bo wiem że do wiosny jeszcze jednak długa droga i nie ma co się za mocno ekscytować. Świeże kopce jednak widać doskonale i to z daleka :cry: - nie są przysypane śniegiem, który padał ostatnio wieczorem.
Z przyjemnością spostrzegłam, że Kaszubki budzą się z zimowego snu... i już nie mogę się doczekać spotkania :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Iza!
Nie wymawiając, kto spał, ten spał i teraz musi się obudzić ;:306.
Ale każdego obudzonego susełka witamy z radością... ;:224.
W ogrodach nie ma co szperać, niech jeszcze śpią.
Teraz jest dobry czas na spotkania i ;:304.

Do zobaczenia z Tobą i Agą - ;:196 Jagi
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda do susłów to na pewno się nie zaliczam 8-) Nawet chyba nie śpię jak normalni ludzie...Byle co mi przeszkadza, albo za jasno albo za głośno albo coś uwiera. Trochę się działo, wrocławske dziecię zajechało do domciu, święta, wyjazd no i jestem. Fajnie, że się spotkamy :tan
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i sie zaczęło!!!Pierwsze wiosenne zakupy poczynione ;:3 Magda na spotkaniu zrobiła piękną reklamę szpinakowi i jak go zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć. A do tego dołożyłam rukolę.
Może przesadziłam z tymi witaminami?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

E nie zielone są bardzo zdrowe i najpierw będzie rukola a potem szpinak :D
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu mnie chwilę nie było, goniłam zimę a tu na mnie czekała wiosna!!! ;:3 Trzeba się już przymierzyć do grabi[kretowiska], do sekatora [cięcie drzewek i krzewów].Zaraz zrobić oprysk na brzoskwinie. To tak na pierwszy ogień. Wczoraj mój M znalazł w ogrodzie przebiśniegi i dostałam bukiecik ;:173 Jeszcze tak dokładnie nie wiem co w trawie piszczy ale niebawem się dowiem 8-)
Masko pewnie zielonego nie będzie za dużo zwłaszcza że plony warzywne są u mnie jakieś nie pewne.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

To prawda w ogródku już wiosna. U mnie już kwitną ranniki, przebiśniegi i pierwsze krakusy. Aż się dziwię, bo w naszym terenie wszystko zaczynało się z 2-3 tygodniowym opóźnieniem, a teraz na czas.
Niestesty czytałam prognozy, że jeszcze na 2 tygodnie wróci zima, może nie taka sroga, ale śnieg może być.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu na szczęście nie zmieniłam jeszcze opon na letnie ;:3 a przyroda pewnie jakoś sobie poradzi.
Ostatnio często przejeżdżam przez 'Twoje podwórko' 8-) Na naszym basenie już się nie da pływać, bo jest taki tłok a na Waszym jeszcze nie jest źle.
Ogród jeszcze bez pozimowej obdukcji bo pogoda nie nastraja, jestem jednak dobrej myśli.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba już się zaczęło na dobre... ;:3 W końcu doczekaliśmy do tej chwili kiedy można pogmerać w ziemi i poczochrać sie o jakieś krzaczki.
Od dwóch dni jestem szczęśliwą posiadaczką nowych akumulatorowych nożyc do badyli bo w starym już nie ładował się akumulator. niby nieduża maszyna ale jaka przydatna :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

No z takim sprzętem nowy sezon rozpoczęty ;:333 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”