Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Matko, Tomek żeby się nie okazało że po prostu od słonka (taka opalenizna ) zżółkł a Ty go uśmiercić chciałeś ,może jeszcze jest szansa może odbije nawet z tych nieładnych bulw .Ja tą która teraz wypuszcza przyrost już spisałam na straty i chciałam wyrzucić .Dobrze że jest jeden mały przyrost i tak by był strasznie łysy więc postanowiłam że zostawię na czas rozrośnięcie się tego malucha tej starej bulwy .Zobacz jak dobrze że się jej nie pozbyłam :roll:
Gosiu z moich sabotków to tylko Gracjan pięknie rośnie ale on prawie całe wakacje był na balkonie (w cieniu) Artur dwie rozetki "rosną " znaczy nic się z nimi nie dzieje dwie ukorzeniam .Luna też niby OK. ale jednak też coś korzonki marnawe mimo to wypuściła nowy listek .
A dendr. właśnie lubi dużo słonka i zraszanie ile się da .Odwdzięcza się kwiatuszkami :D
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Equestris fantastyczny! to porównanie idealnie oddaje jego wielkość :)
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

[quote="katarzynka575"]Agatko specjalnie dla Ciebie zdjęcie equetrisa jeszcze w pączkach Obrazek dla porównania jakie są maleńkie ,kwiatuszki będą niewiele większe :D
Malusie faktycznie te pączki, ale za to..im mniejsze tym bardziej słodkie :) Na pewno będą Ci osładzać jesienne dni i wieczory.
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lideczko nigdzie nie uciekałam, po prostu tu jestem częściej niż w doniczkowych :roll:
A z tą klawiaturą musisz uważać :wink:

Zobaczcie jak keieczki Małej Mi (białej miniatureczki) puszczają korzonki
Obrazek w tym gąszczu keieczek ledwo co można coś zobaczyć ale są :D
Zrobiło się chłodniej nocami ,co nie cieszy, a mnie mogę powiedzieć że bardzo .Moje storczyki tego potrzebowały :D Jeden z bliźniaków już jakiś czas temu pokazał kawalątek pędu
Obrazek nie bardzo go widać bo nabrał takiego koloru jak storczyk .I tak sobie pokazał się i stanął w miejscu .Ponieważ w tamtym roku na jesień przestawiłam go w chłodniejsze miejsce co zaowocowało pędem pomyślałam że może te chłodniejsze noce i przestawienie pomoże zdecydować się pędowi na wzrost .
Po kilu dniach (chyba 4-5) stania przy rozszczelnionym oknie zobaczcie co znalazłam
Obrazek będzie pęd nie ten o którym myślałam ale całkiem nowy ,szkoda że ten nie drgnął .Może jeszcze drugi bliźniak się namyśli ;:224
Obrazek pędzik Aksamitka
I chyba będę miała pędzik na moim Jaśminku .Dzisiaj właśnie pisałam u Lucynki że wyczekuję na niego u tego właśnie storczyka .Kupiłam go z pędem wyrastającym z liścia sercowego i miał to być jego koniec .Został u mnie mimo wszystko ,najpierw doczekałam się keiki która nic nierośnie nie wypuszcza korzeni .Potem wyrósł pierwszy listek obok pędu .Na dzień dzisiejszy ma już sporo liści ,korzenie które są naziemnymi i chyba będzie pędzik ale na razie jest to maleństwo .Zaczekam kilka dni żeby się przekonać .Byłaby to dla mnie nie lada niespodzianka i radocha .
TERAZ PROSZĘ POWIEDZCIE CO TO MOŻE BYĆ ?
Na jednym z liści M.M. zauważyłam takie plami jakby pleśń, ale pleśnią nie są
Obrazek i co ciekawe tylko na tym jednym listku .Nie zwiększają się ,nie maleją po prostu są
Dwa listki z tych najmłodszych nie dość że urosły jakieś takie maleńkie to jeszcze zdeformowane
Obrazek czy może przyczyną takiego stanu może być widoczna z tyłu keieczka Mareczek junior :roll:
I jeszcze żeby nie było że tylko na zielono KRÓWKA KRZYŻAK :D
Obrazek w dzień
Obrazek wieczorową porą :D
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

tak się zastanawiam, i doszłam do wniosku, że te plamki na MM to może być osad po jakimś oprysku. Nie wiem jak długo posiadasz swój egzemplarz, ale te nowo zakupione często mają osad po oprysku, który zrobił producent. Czasami ciężko jest domyć takie plamki.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, widać korzonki na keiki :D i pędy też pięknie rosną :uszy
Bardzo mi się podoba Twój ciapeczek, ślicznie ma plamki ułożone ;:108
Tylko MM mnie niepokoi, coś jest nie tak, ale ja Ci nie umiem pomóc :roll:
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46

Post »

Kasiu, gratuluje pędzików ;:138 Na keiczkach widzę 2 korzonki ;:224

Te plamy mi wyglądają na mączniaka ;:223 Ale na tym najnowszym listku to już poważniej wygląda. Może tylko zdjęcie daje taki efekt ale czy on ma dziurki?

Krówka krzyżak fenomenalna! Jeszcze czegoś takiego nie widziałem. A czy te kwiaty w dzień i wieczorem to te same? Bo tak trochę te różowe "rączki" się obniżyły ;:224
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Kasiu ależ u ciebie pędzików, niech szybko rosną i kwitną.
A keiki ;:111 , czy one urosły naturalnie czy to działanie pasty?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze ;:196
Agniesiu M.M. mam od listopada ubiegłego roku ,więc to chyba nie to . Jak go kupiłam nic mu nie było te plamki ma od jakiś może dwóch miesięcy .Tomku ale mnie wystraszyłeś z tym mączniakiem .Od razu przerzuciłam pół internetu i może dzięki temu trochę się uspokoiłam to nie to .
Gosiu dziękuję za podpowiedź .Przeczytałam ,wychodzi na to że to bardzo wrażliwy gość . I te listki to może od czegoś co mu nie przypasowało .Teraz muszę zaobserwować co to się może do tego przyczyniać :roll:
Asiu tyle keieczek obrodziło mi po paście k.Faktycznie dziewczynki trudno było by je policzyć a rozdzielić jakoś trzeba będzie Justynko :wink:
Piotruś ,Lucynko ,Basiu ,Sylwuniu i jeśli kogoś pominęłam ;:196
Lideczko zaglądaj kiedy tylko będziesz miała chęć .W poniedziałek zajrzę do Ciebie zobaczymy co tam pokarzesz :wink:
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu zieleninka ślicznie Ci rośnie, a szczególnie cudne te maleńkie keiki. ;:138
Mam nadzieję, że na MM to nic poważnego i dzięki linkowi jaki podesłała Ci Gosia coś zaradzisz. :uszy
Kwitnący storczyk prześliczny. ;:138
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Na dzień dobry mam piękny widok no dla mnie przynajmniej ;:112
Obrazek Obrazek phal equestris w wystawy pokazał pierwszego kwiatuszka .Jaki on maleńki :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46

Post »

Widzę że Phal Equestris ma taką sama osłonkę jak moje dendrobia. Aż musiałem iść zobaczyć jakiej wielkości one są bo nie dowierzam że to taka maciupka odmiana. Kwiatuszek wygląda jak ptaszek ;:224 Niech szybko otwiera resztę ;:170
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Rzeczywiście ładniutki i widać, że mu nic podróż na pączki nie zaszkodziła. :D
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Taki piękny malec, a taki dzielny :uszy
Niech wszystkie kwiatuszki zdrowo rozwija, a Ty nam je pokazuj jak najczęściej ;:108
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Ale śliczny kwiatuszek ;:138 ach ta subtelna biel na różowych płatkach .
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”